Plevíková a Tabák pichli do osieho hniezda: ŽENA JE ŽENA a MUŽ JE MUŽ! (VIDEO)
15 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Nevyzerá, ako žena, nepláva, ako žena, ale chce byť žena. Trans-žene Lii Thomas nebude umožnený štart na Olympijských hrách v Paríži so ženami. Túto skutočnosť si všimla bývalá poslankyňa NR SR, tenistka a propagátorka športu Romana Tabák (SNS) a tiež poslankyňa NR SR Zuzana Plevíková (Smer-SSD).

Thomasová prehrala spor s proti World Aquatics (plavecká asociácia, pozn. red.) s tým, že v Paríži na OH nemôže so ženami štartovať nebiologická žena. Romana Tabák sa teší zo zdravého rozumu, pričom Lii nepraje nič zlé. Zuzana Plevíková vo svojom videu na sociálnej sieti pri svojom videu tvrdí, že svet by sa mal za takýmito progresívnymi šialenosťami prestať blázniť.

O medajlu si nezapláva

Americká plavkyňa Lia Thomasová - prvá transrodová atlétka v marci 2022 vyhrala vysokoškolský titul NCAA, prehrala súdny spor proti World Aquatics na arbitrážnom súde pre šport. Ortieľ je jasný - olympijské hry v Paríži sú pre ňu definitívne nedostupné, informuje portál The Guardian.

Veľká štúdia LGBTQ menšín: Zmena pohlavia nie je riešenie, majú duševné ochorenie
Americký lekári sa začínajú búriť proti vykonávaniu úkonov meniacich pohlavie u dospievajúcich. Vyzývajú na uprednostnenie podpory duševného zdravia pred podávaním blokátorov puberty, hormónov alebo pred chirurgickými zákrokmi. Varujú, že takéto... Čítať ďalej
13 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Ochrana ženského športu

Táto 25-ročná trans-žena nesmie plávať v kategórii žien po tom, čo nezrušila pravidlá, ktoré zakazujú vstup do kategórie žien každému, kto prešiel „akoukoľvek časťou mužskej puberty“. Thomasová sa v roku 2022 bránila tým, že tento zákaz „je neplatný a nezákonný“ a je v rozpore s olympijskou chartou a pravidlami World Aquatics. Súd podľa 24-stranového rozhodnutia dospel k záveru, že Thomasová „jednoducho nie je oprávnený zapojiť sa do súťaží World Aquatics“.  World Aquatics túto správu privítal a podľa The Guardian ju označil„za veľký krok vpred v našom úsilí chrániť ženský šport“.

Tabák: Transžena nie je žena

„S láskou: stop MUŽOM v ženskom športe. V USA si nechávajú skákať po hlave, u nás teda nie. Transžena nie je žena a Lia Thomas nebude štartovať na olympiáde v ženskej kategórii plávania. Bodka. Nie je to fér. A treba to jasne a presne pomenovať. Neschovávať tieto prípady za vlajky /slobodu/lásku. Lii všetko dobre prajem, lásku – rešpekt a spokojnosť v živote,“ napísala na sociálnej sieti bývalá poslankyňa Romana Tabák.

Facebook / Romana Tabák
Facebook / Romana Tabák
Facebook / Romana Tabák
Facebook / Romana Tabák
FB/Romana Tabak
Zuzana Plevíková
Zuzana Plevíková
Zdroj: Facebook / - Mladí sociálni demokrati
Zuzana Plevíková

 

V Amerike sa dočista zbláznili

Zuzana Plevíková nerozumie, že do Paríža mala prísť za USA súťažiť v ženskej plaveckej disciplíne aj transrodová Lia Thomasová. „Američania sa doslova zbláznili,“ konštatuje preto Plevíková v úvode svojho videa a víta rozhodnutie športového arbitrážneho súdu, že sa súťaže zúčastniť nemôže.

Nevyzerá, ako žena, nepláva, ako žena, ale chce byť žena

„Ako sami môžete vidieť, nemá predispozície, ako žena a ani nevyzerá, ako žena. Má mužské telo a logicky aj vyvinutejšie svaly, či kapacitu pľúc. A tento plavec, ktorý nedávno aj pretekal v kategórii mužov sa urazil, že to, akým spôsobom mu neumožnili súťažiť na OH je nezákonné a diskriminačné,“nechápe Plevíková. Pýta sa preto, či by bolo spravodlivé, nediskriminačné a zákonné, keby súťažil so ženami. Ona za tým celým vidí fakt, že ako ženy sa identifikujú športovci, ktorí vo svojej mužskej kategórii nevedia vyhrať.

„Svet by sa mal konečne prestať blázniť za takouto šialenou progresivizáciou,“ uzavrela Plevíková.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik