Ján Mažgút pre HD: Schválený zákon umožní zrušiť Vallov cyklopruh (VIDEO)
14 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Parlament schválil nový zákon, Vajanského nábrežie sa vráti do normálu. Vallovmu cyklopruhu na Vajanského nábreží v Bratislave, ktorý väčšina obyvateľov nechcela a nechce, zvoní umieráčik. Ignorovaním názorov odborníkov a pokynov polície primátor mesta donútil konať vládnu koalíciu. Viac informácií Hlavnému denníku poskytol jeden z pôvodných navrhovateľov novely zákona Ján Mažgút (Smer-SSD).

Štátny odborný dozor nad cestami prvej až tretej triedy a nad miestnymi cestami bude môcť vykonávať aj ministerstvo dopravy. Túto kompetenciu bude môcť využiť v prípade, ak to bude vyžadovať naliehavý verejný záujem alebo pôjde o okolnosti osobitného zreteľa. Vyplýva to z novely zákona o pozemných komunikáciách (cestný zákon), ktorú poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu definitívne schválili.

Poslanci zákon stiahli

Predkladateľmi tejto iniciatívy boli poslanci Ján Mažgút a Erik Kaliňák. „Následne sme tento zákon stiahli a prevzalo túto iniciatívu samotné ministerstvo dopravy,“hovorí Mažgút, podľa ktorého je úplne jedno, odkiaľ iniciatíva vyšla, hlavne nech prináša výsledky na margo toho, že novelu predkladali poslanci Mažgút a Erik Kaliňák.

KONEČNE! Koniec Vallovho cyklopruhu
Parlament schválil nový zákon, Vajanského nábrežie sa vráti do normálu. Vallovmu cyklopruhu na Vajanského nábreží v Bratislave, ktorý väčšina obyvateľov nechcela a nechce, zvoní umieráčik. Ignorovaním názorov odborníkov a pokynov polície primátor... Čítať ďalej
12 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

O čo vlastne ide

„Podstata novely Cestného zákona spočíva v tom, že sa umožňuje kompetencia samotnému ministerstvu dopravy v súvislosti s kontrolou dopravnej situácie nad cestami prvej, až tretej triedy, respektíve nad regionálnymi a miestnymi cestami,“ vysvetľuje Mažgút s tým, že súčasná právna úprava to nepovoľovala. Myslí si tiež, že túto kompetenciu by mal mať aj nejaký najvyšší štátny orgán.

Čo to prinesie v praxi

„V praxi to bude znamenať asi toľko, že pokiaľ by sa nejaké miestne, respektíve regionálne orgány spravujúce cestné komunikácie rozhodli urobiť nejaký zásah, ktorý by v negatívnom zmysle a negatívnym spôsobom ovplyvňoval plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky, tak je tu ministerstvo dopravy, ako najvyšší kontrolný orgán, ktorý  by mohol do takéhoto konania zasiahnuť,“objasňuje Mažgút. Ministerstvo tiež bude mať vplyv na rozhodnutie, či takáto zmena bude skutočne vybudovaná, alebo bude zastavená.

Vajanského nábrežie, Bratislava, foto: FB/L. Veselská | Vallov cyklopruh na Vajanského nábreží ohrozoval aj bezpečnosť, nie plynulosť dopravy. Dôkazom sú aj kolízie električiek

Nešťastné Vajanského nábrežie

Mnohí nie len novinári, ale aj bežní občania sa na poslancov obracajú s otázkou, či táto zmena ovplyvní aj úpravy na Vajanského nábreží. Aj pre nich má Mažgút dobrú správu.

„Vzhľadom na to, že na Vajanského nábreží v Bratislave bola výraznou mierou ovplyvnená aj plynulosť, aj bezpečnosť cestnej premávky, tak určite podľa tohto zákona bude mať ministerstvo možnosť zasiahnuť do nejakej úpravy a keď aj nie úpravy, tak do vrátenia cestnej premávky do pôvodného stavu,“hovorí Mažgút na margo najznámejšieho cyklopruhu na Slovensku a pripomína, že aj Krajský dopravný inšpektorát túto úpravu neodsúhlasil práve pre jej výrazný zásah do plynulosti premávky. Magistrát toto nariadenie ignoroval.

Keď sa Závodský opýtal TOTO, minister sa skutočne nahneval (VIDEO)
Moderátor Braňo Závodský nedávno riadne zaskočil ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SSD) konštatovaním, že atentátnik sa vyjadril v zmysle, že premiéra nechcel 15. mája v Handlovej zastreliť. Povedzte mi, logicky, keď na niekoho štyrikrát... Čítať ďalej
14 | 06 | 2024 | Eka Balašková

Čo mu to umožňovalo?

„V minulosti sa upravoval zákon, kedy už nie je potrebné vydávať záväzné stanoviská, ale len stanoviská a vzhľadom na to, že to stanovisko nebolo záväzné, magistrát si to vysvetlil po svojom. Toto stanovisko mu nevyhovovalo, tak ho nemusel akceptovať,“ ozrejmil Mažgút, ako bolo možné túto zmenu realizovať.

Doplnil, že účinnosť zákona je naplánovaná od 1. júla a záleží len od toho, v akom procese sa bude tejto téme venovať. Mažgút hovorí, že nad nejakými úpravami – vrátením cesty do pôvodného stavu,  by sa dalo uvažovať v druhej polovici tohto roka.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik