Denník N sa pokúša dopredu očierniť inauguráciu prezidenta
14 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Titulok nie je redakčným konštatovaním webu HD. Je to názov statusu, ktorý na sociálnej sieti uverejnil bývalý minister školstva Juraj Draxler. Autor tvrdí, že "v typicky aktivistickom článku prská (Denník N, pozn.red. HD) na to, že na inauguráciu bol pozvaný aj zástupca ruského veľvyslanectva."

"Na to sa redaktor zjavne dychtivo snažil zistiť, či by to nemohlo viesť k bojkotu zo strany iných diplomatov." Pripomína stachanovský ideologický aktivizmus tohto mainstreamového titulu Juraj Draxler.

Na smolu Denníka N

"...Aj britské aj americké veľvyslanectvo odpovedali, že pozvánka je suverénne rozhodnutie SR a oni to rešpektujú. Inaugurácie sa ich veľvyslanci zúčastnia." Píše Juraj Draxler a dodáva, že "to muselo byť pre N značné sklamanie, tak tam aspoň napísali, že podľa nemenovaného diplomatického zdroja by sa prípadne, možno, hádam nemuseli zúčastniť zástupcovia Poľska, Rumunska a Slovinska."

Ale ani to sa zatiaľ v skutočnosti nepodarilo potvrdiť. Aká smola

Poďme ďalej v Draxlerovej "recenzii": "Redaktor sa potom snaží dokázať, že je naozaj blbec a tak dodá, že Rusko vedie na Ukrajine totálnu vojnu.

Totálna vojna je pritom akademicky aj právne ustálený termín, ktorého definíciu konflikt na Ukrajine celkom určite nespĺňa."

Mimochodom

"Včera mali v rovnakom periodiku pre zmenu vyrývačný článok o novej právnej úprave, ktorá dá dlhoročným premiérom možnosť doživotnej renty (presnejší výraz by bol dôchodok).

Je to krásna ukážka danej novinárčiny: článok síce uzná, že materiálne zabezpečenie štátom pre bývalých predsedov vlády majú aj v mnohých iných štátoch, vrátane Nemecka či Británie, ale tu je to proste zle, lebo Robert Fico." Pripomína Juraj Draxler základnú, no nesmierne trápnu pracovnú metódu mainstreamu - "Lebo Fico".

Keď sa týmto redaktorom pozriete do očí

Dáva do pozornosti v ďalšej časti statusu Juraj Draxler, "pozriete na ich texty, úplne plasticky vidíte, ako by sa ten človek prispôsobil hocijakému režimu: za socializmu by červeno obhajoval Sovietsky zväz, za Slovenského štátu by bol býval písal tak, aby bol naňho hrdý Šaňo Mach.

To je tá najväčšia irónia: oni si myslia, akí sú hodnotoví a jedineční, v skutočnosti sú to bytosti mimoriadne prispôsobivé tomu, čo od nich požadujú aktuálni páni, ktorým slúžia."

"Voľakedy by náruživo opisovali negatíva zahnívajúceho kapitalizmu. Teraz sa zadúšajú termínmi ako hybridná vojna, a pri rannom kakavku dumajú, ako budú celý deň bojovať proti Rusku."

Áno, sú hodnotoví

"Ich základnou hodnotou je prispôsobivosť." trefne končí aktuálny status bývalý člen vlády Juraj Draxler.

Praktický mainstreamový prekladový slovník
Bolo by to na pobavenie, ak by sa z takej a toľkej propagandy čitateľovi, divákovi či poslucháčovi nerobilo mdlo. Princíp ohlupovania a dehonestácie zo strany mediálneho hlavného prúdu je však trápne priehľadný a dokonca už aj fádne monotónny.... Čítať ďalej
14 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik