Biden na G7 ako zatúlaný Meloniovej psík
14 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

"Kam to idete, pán prezident? Bidenovi sa na samite G-7stala "nehoda" píšu české parlamentnilisty.cz s odvolaním sa na sieť X.

Svetom koluje video z talianskeho Summitu G7, na ktorom lídri USA, Kanady, Británie, Francúzska, Japonska, Nemecka, hostiteľského Talianska a zástupcovia EÚ pozorujú pristátie parašutistu. Verejnosť zaujalo podivné správanie najmocnejšieho muža sveta, amerického prezidenta Joe Bidena. Ten sa kamsi zatúlal a vyzeral naozaj zmätene. Našťastie ho zachránila Georgia Meloniová.

Joe Biden sa vydal "neznámo kam"

V klipe je zachytený Biden a ďalší predstavitelia krajín G7, ako tlieskajú pri ukážke zoskoku padákom, keď sa prezident náhle otočí doľava a odchádza od skupiny svetových predstaviteľov, ktorá sa práve zrejme pripravovala na spoločné fotenie. To je ale ohrozené, pretože Biden sa začína vzďaľovať zo záberu.

Ako prvá si problém všíma Ursula von der Leyenová, ale neurobila nič. Vedľa stojaci Olaf Scholz sa usmieva a nereaguje vôbec.

Zmätený Biden sa ďalej vzďaľuje skupine. 

Macron sa snaží, ale až akčná Meloniová to zvláda

Následne môžeme vidieť reakciu Emmanuela Macrona, ktorý začne Bidena „doháňať“ a skupinu presúvať za ním. Giorgia Meloniová, ktorá stála na opačnej strane, Macronovi pomáha „pritančením“ do záberu, urobí pár krokov od skupiny a pomaly dôjde až k Bidenovi.

Meloniová uchopí Bidena za rameno a prekvapeného prezidenta vracia k skupine svetových lídrov. Premiéri Británie a Japonska, Rishi Sunak a Fumio Kishida, pohotovo zaplnia novo vzniknutú medzeru a môže sa začať fotiť.

Joe Biden sa napriami, siahne pre svoje ikonické slnečné okuliare a niekoľko sekúnd si ich pomaly nasadzuje. Situácia je zachránená. 

Video si môžete pozrieť tu

Čím potešia "chromé kačice" z G7 Ukrajinu
Globálna sedmička, ktorej stretnutie sa koná v týchto dňoch v Taliansku, nebude môcť potešiť Ukrajinu ničím iným ako vrúcnymi slovami morálnej podpory, píše Politico. Bývalý prezident Ruskej federácie Vladimir Zelenskyj sa veľmi spolieha na... Čítať ďalej
14 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik