A čo tak ešte do zajtra blahorečenie pani Čaputovej?
14 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

A prečo nie? Glorifikácia Zuzany Čaputovej mainstreamom prebieha dlhodobo. Ním nasadenú svätožiaru nosí prakticky nepretržite. Akurát teda ešte otcovia kňazi v kostoloch končiacej prezidentke nevenujú takú pozornosť, akú napríklad svätým cirkvi. Pozastavuje sa nad tým na sociálnej sieti politik a poslanec NR SR Marián Kéry.

"...Po tom, ako sa mi dostalo do rúk štvrtkové vydanie Denníka N, som názor (nevenovať sa odchodu prezidentky - pozn. red. HD) zmenil. Akože titulku s podobizňou prvej ženy v prezidentskom úrade na Slovensku, to by sa dalo pri jej odchode ešte pochopiť. Ale venovať jej všetkých 16 (!) strán štvrtkového vydania, za to by sa nemusel hanbiť ani severokórejský vodca Kim Čong-un." Píše ako zdôvodnenie svojho statusu Marián Kéry.

Máme tu Stalinizmus?

"Keď k tomu prirátame oslavné ódy takmer v každom riadku, máme tu bodku za učebnicovým príkladom, ako sa buduje kult osobnosti. Denník N šiel v tomto smere príkladom celých päť rokov. Ale rovnako sa pridávali príležitostne aj ďalší, napr. Sme, aktuality.sk, RTVS, Markíza a TV Joj…" Pokračuje autor statusu.

"Osobnosti" Slovenska a "nezávislé" osobnosti

To chce naozaj žalúdok rožného dobytka. teda, rovno hneď štyri. Marián Kéry sa pozostavuje nad kolektívnou vskutku masturbáciou mainstreamu. napríklad pri ankete desiatich "osobností" Slovenska: "Keďže z aktívnych politikov boli medzi ,,osobnosťami” len predsedovia opozičných parlamentných strán (okrem Igora Matoviča) a spolu s nimi ešte čerstvý europoslanec z Progresívneho Slovenska (materskej strany Zuzany Čaputovej) Ľudovít Ódor, keď medzi zvyšnými respondentmi boli ,,nezávislé osobnosti” ako Martin M. Šimečka, Ivan Mikloš, Ivan Korčok, Martin Bútora, Roman Samotný, Ján Mazák, Kristína Tormová, Daniel Bútora, Róbert Bezák a im podobní, ani neprekvapí, že jeden chválospev na Čaputovú striedal druhý."

Buďme trochu pri zemi, súdruhovia!

"Celkovo, postoje odchádzajúcej prezidentky počas covidu, ako sa nedokázala postaviť na stranu ľudí, proti obmedzovaniu ich slobôd, sú do neba volajúce. Vo veľkej miere je podpísaná pod chaosom, ktorý tu panoval za Matovičovej vlády.

A že bola na strane vtedajších vlád, Matovičovej, Hegerovej a Ódorovej, a najmä na strane (hoc po roku 2020 neparlamentnej) Progresívneho Slovenska, je nepopierateľným faktom." Pokračuje zjavne rozhorčený Marián Kéry.

Toto stretnutie sa "akosi" nespomína - že by strata pamäte v tvorcoch mainstreamu?

Podľa mariána Kéryho "stačí len jedna zmienka, o neobvyklom stretnutí desiatich vysoko postavených osôb štátu v jednej z budov Slovenskej informačnej služby, na ktorom sa hovorilo o tom, že vyšetrovanie niektorých veľkých korupčných káuz môže byť zmanipulované.

V špeciálnej miestnosti, ktorú nie je možné odpočúvať, bol nový riaditeľ SIS Michal Aláč - nominant Sme rodina, prezidentka Zuzana Čaputová, premiér Eduard Heger (OĽaNO), predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, policajný prezident Peter Kovařík aj šéf inšpekcie ministerstva vnútra Adrián Szabó. Dané stretnutie prebehlo v roku 2021.

Čo na ňom robila táto naša ,,nezávislá” prezidentka?"

Súkromná párty namiesto štátneho ceremoniálu

A veru, dalo by sa pokračovať, rozpráva sa "sám so sebou" Marián Kéry v statuse na sociálnej sieti: "Napríklad tým, keď pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie ocenila 28 osôb „ďakovnými medailami“.

Veľmi presne jej ,,nestrannosť” v tomto prípade popísal publicista a poradca premiéra Eduard Chmelár: ,,Keď sa pozrieme na zoznam ocenených, zistíme, že Čaputová si opäť urobila zo štátneho ceremoniálu súkromnú párty pre progresívcov a vybraných kamarátov. Nad niektorými ocenenými zostáva rozum stáť. Veď čo povedať na medailu pre Rada Geista za jeho články o EÚ? Že mu ju vybavil jeho kamarát Ivo Štefunko? A zdôvodnenie pre Magdu Vášáryovú? Za to, že ako veľvyslankyňa vo Varšave vraj významne prispela k tomu, že nás Poľsko podporovalo vo vstupe do EÚ a NATO? To je vtip?“ Nuž, bola tam asi väčšina takýchto nominácií." Dodáva autor statusu.

Nie, pri všetkom rešpekte

"Zuzana Čaputová nikdy nebola nezávislou a nadstraníckou prezidentkou všetkých Slovákov. Vyšla z progresívneho tábora a vždy ho aj preferovala.

Áno, bola navonok slušná, veď špinavú prácu za ňu vždy urobili iní - jej najbližšie okolie, politici a najmä médiá. Výsledkom jej ,,slušnosti” bol chaos najmä za Matovičovej a Hegerovej vlády. O tom, ako oklamala nás, vtedajšiu opozíciu a predčasné parlamentné voľby vyhlásila až takmer rok po tom, ako prišla Hegerova vláda o dôveru v parlamente, radšej ani nespomínajme. "

Stalinisti a jasnovidci z mainstreamu

"Nielen najmä progresívna opozícia, ale aj liberálne médiá v tom majú jasné. Čaputová bola, ako to napísal Jakub Ptačín, ,,láskavá, múdra a moderná”. Marek Adamov sa pridal ako hotový jasnovidec: ,,Raz budú v knižke dejepisu zapísaní aj Zuzana Čaputová aj Peter Pellegrini - na koho budeme spomínať v dobrom a kto bude spojený s temným obdobím, je už jasné.” Cituje doslova exotov v novinárskom prostredí Marián Kéry.

"Treba ešte niečo dodať, keď je všetko jasné?" Pýta sa autor na záver a dodáva:

"P.S. Po prečítaní si denníka N, budujúceho kult osobnosti, som nepotreboval čakať ani na dnešné záverečné oficiálne vystúpenie odchádzajúcej prezidentky."

Denník N sa pokúša dopredu očierniť inauguráciu prezidenta
Titulok nie je redakčným konštatovaním webu HD. Je to názov statusu, ktorý na sociálnej sieti uverejnil bývalý minister školstva Juraj Draxler. Autor tvrdí, že "v typicky aktivistickom článku prská (Denník N, pozn.red. HD) na to, že na inauguráciu... Čítať ďalej
14 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik