Kedy na Slovensku zaznie prezidentkina "labutia pieseň"?
13 | 06 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Prezidentka Zuzana Čaputová vystúpi v piatok (14. 6.) popoludní so svojím posledným verejným príhovorom vo funkcii.

Rozlúčkové podujatie sa uskutoční v Prezidentskej záhrade v Bratislave. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

"Neskôr prezidentka vykoná na zadnom nádvorí Prezidentského paláca záverečnú prehliadku Čestnej stráže a ako hlavná veliteľka ozbrojených síl sa rozlúči s náčelníkom vojenskej kancelárie," priblížil Strižinec.

Čaputovú vystrieda vo funkcii Peter Pellegrini, ktorý sa úradu prezidenta SR ujme v sobotu (15. 6.).

P. Pellegrini bude na obede po inaugurácii hostiť 15 mladých ľudí a 15 seniorov

Zvolený prezident SR Peter Pellegrini bude na slávnostnom obede v Prezidentskom paláci po jeho inaugurácii hostiť 15 mladých ľudí a 15 seniorov.

Sobotným (15. 6.) obedom by chcel Pellegrini vyslať z Prezidentského paláca signál o potrebe vrátiť sa naspäť k medzigeneračnej solidarite a dialógu. "Pokúsiť sa dostať do rozhovorov najmladšiu generáciu s tou najstaršou. Mladí prinášajú energiu, starší skúsenosť, treba mať k tomu rešpekt a počúvať sa," povedal pre TASR s tým, že seniori s mladými budú sedieť za jedným stolom "na striedačku". Poukázal na to, že tieto dve skupiny sa prestávajú chápať, dostávajú iný obsah a žijú vo svojich "bublinách". Medzigeneračnú solidaritu považuje Pellegrini za základ fungovania spoločnosti.

Slávnostný obed je súčasťou sobotného inauguračného dňa prezidenta. Uskutoční sa po prevzatí paláca Pellegrinim a rozlúčke s odchádzajúcou prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

DRÁMA PRI PONIKOCH: Zastrelili problémovú medvedicu aj s tromi mláďatami!
V katastrálnom území obce Poniky v okrese Banská Bystrica ochranári odstránili problémovú medvedicu. Zastrelené boli aj jej tri mláďatá, s ktorými pravidelne chodila aj do intravilánu obce. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie a propagácie... Čítať ďalej
12 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.