AKTUALITA z Poľska: Blesk udrel do skupiny 24 turistov
13 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Dnešná blesková aktivita je v našej oblasti pomerne slabá, no napriek tomu došlo takmer k veľkému nešťastiu. Blesk u našich susedov zranil najmenej 24 ľudí. Záchranná akcia stále prebieha informuje portrál imeteo.sk.

Ako z ich článku vyplýva, naša oblasť je vystavená silnému severozápadnému prúdeniu, v ktorom sa tvoria prehánky a ojedinele aj búrky. Búrky sa vyskytujú predovšetkým v susednom Česku a v Poľsku, kde už bolo pozorovaných niekoľko trómb. Udrelo tam aj zopár bleskov a aj tých zopár stačilo, aby jeden z bleskov udrel v Jizerských horách do skupiny turistov. Zranenia utrpeli predovšetkým deti.

Blesk zasiahol skupinu 24 ľudí

Dnes okolo obeda, došlo v Jizerských horách, na poľskej strane k nešťastiu. Blesk udrel do skupiny 24 turistov. K incidentu došlo v priesmyku Lianik. Na miesto okamžite vyrazili záchranné zložky z blízkeho okolia, vrátane vrtuľníkov.

Troch ľudí previezli do nemocnice

Podľa aktuálnych správ udrel blesk do skupiny 24 ľudí počas toho, ako sa nachádzali vo výške zhruba 1000 m n.m. a oblasťou sa prehnala slabšia búrka, ktorá vyprodukovala niekoľko bleskov. Záchranári evidujú 24 zranených ľudí z ktorých 11 bolo prevezených do nemocnice. Nikto podľa aktuálnych správ nie je v ohrození života.

Šokujúci útok! Agresívny POLICAJT bezdôvodne ZMLÁTIL dvoch ľudí!
Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) obvinil policajta, zaradeného na obvodnom oddelení na strednom Slovensku, z trestného činu ublíženia na zdraví v súbehu s výtržníctvom. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚIS Andrea Dobiášová. Policajt... Čítať ďalej
13 | 06 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.