UTEKÁ OD MATOVIČA! A ide posilniť progresívcov
12 | 06 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Do Progresívneho Slovenska (PS) vstupuje jeden zo zakladateľov OĽANO, predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), Jozef Viskupič. Spolu s predsedom PS Michalom Šimečkom to oznámili na stredajšej tlačovej konferencii v Trnave.

Viskupič už pred voľbami do Európskeho parlamentu podporil PS a lídra kandidátky Ľudovíta Ódora. Vtedy zdôraznil, že PS je jediná opozičná strana, ktorá má šancu vyhrať. Vyzýval voličov, aby neriskovali prepadnutie hlasov.

Viskupič vstúpil do politiky v roku 2010, keď sa spolu s Igorom Matovičom, Erikou Jurinovou a Martinom Feckom dostali do Národnej rady SR na kandidátnej listine SaS. Štvorica tvorila hnutie Obyčajní ľuda, z ktorého neskôr vzniklo hnutie OĽANO, v súčasnosti premenované na hnutie Slovensko.

Viskupič bol zakladateľom OĽANO. V parlamentných voľbách v septembri 2023 kandidoval za koalíciu strán OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí.

Predsedom TTSK sa Viskupič prvýkrát stal po voľbách v roku 2017. Momentálne pôsobí vo funkcii druhé volebné obdobie. Je aj predsedom združenia samosprávnych krajov SK8.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik