Predseda Hlasu pomenoval tri dôležité úlohy
13 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Osobné ambície a záujem o moc nesmú prevažovať nad záujmami občanov – to je podľa Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) niečo, čo by mali pochopiť aj ostatné politické strany. Minister vnútra si myslí, že to bude krok k lepšiemu, pokojnejšiemu a najmä bezpečnejšiemu životu na Slovensku. Aj o tom hovoril v relácii Sadnite si prosím, z ktorej zostrih ponúkol svojim voličom na Facebooku.

Prvého júna bol Matúš Šutaj Eštok zvolený za predsedu strany Hlas-SD. Stalo sa tak na sneme v Košiciach, kde mu svoje miesto prenechal zakladajúci predseda Peter Pellegrini. Šutaj Eštok v relácii Sadnite si, prosím zdôraznil, že je nie len ministrom a predsedom strany, ale hlavne otcom detí, ktorým sa chce v budúcnosti môcť bez hanby pozrieť do očí. Jeho prioritou vo všetkých troch rolách je cez naplnenie Programového vyhlásenia vlády zabezpečiť, aby sa na Slovensku žilo pokojnejšie a hlavne bezpečnejšie.

Nový predseda Hlasu

Zvolenie za predsedu Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok ešte 1. júna označil za česť a zodpovednosť. Poďakoval sa svojmu predchodcovi. Vyhlásil, že stranu sa bude snažiť viesť "do šírky a veľkosti", ale aj do hĺbky. Energiu chce využiť na to, aby strana dokázala Slovensko nadchnúť pre spoločný projekt budovania spoločnosti a štátnosti. Podčiarkol hodnoty mieru a pokoja.

Tri dôležité úlohy

Matúš Šutaj Eštok pripomína, že okrem predsedu Hlasu-SD a postu ministra vnútra má aj tretiu, veľmi dôležitú úlohu, ktorá ho zaväzuje.

„Okrem týchto dvoch pozícií mám ešte jednu dôležitú úlohu a to je úloha otca dvoch detí. A preto aj úlohu ministra, aj úlohu predsedu strany budem vykonávať tak, aby sa moje deti nehanbili za svojho otca, aby som sa im vedel pozrieť do očí, aby boli na svojho otca hrdé,“ povedal Šutaj Eštok vo videu.

Lepší život ako priorita

„Aby som aj ja, ako predseda strany prispel k tomu, aby sme na Slovensku sa už konečne prestali hádať, ale aby aj politické strany pochopili, že ich cieľ je – pracovať pre ľudí. Ja sa rád za ľudí pobijem na pozícii predsedu strany a urobím všetko pre to, aby som aj ako minister vnútra napĺňal to, čo sme dali do Programového vyhlásenia vlády. Aby sa ľuďom na Slovensku žilo lepšie, pokojnejšie, no najmä bezpečnejšie,“ dodal Šutaj Eštok.

Prezident Pellegrini predstavil svojho poradcu pre otázky zahraničnej politiky 
Poradcom prezidenta Petra Pellegriniho pre zahraničné otázky a medzinárodnú politiku bude diplomat, bývalý generálny tajomník OBSE a exminister zahraničných vecí SR Ján Kubiš. Zvolený prezident SR Pellegrini to uviedol v exkluzívnom rozhovore pre... Čítať ďalej
12 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.