Líder Demokratov Naď v riadnych problémoch: OBVINENIE Z VLASTIZRADY!
12 | 06 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Exminister Naď vsadil na zlého koňa! Prestupom od Matoviča k Hegerovým Demokratom prišiel o poslaneckú imunitu, a teraz čelí vážnemu obvineniu. Robert Kaliňák avizoval trestné oznámenie pre darovanie migov Ukrajine. A Naď sa obhajuje očividným klamstvom!

Vlastizrada!

Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) avizoval podanie trestného oznámenia ministerstvom obrany v súvislosti s darovaním stíhačiek MiG-29 Ukrajine. Informoval o tom na stredajšej tlačovej besede po rokovaní vlády.

Bývalý minister obrany a súčasný predseda mimoparlamentných Demokratov Jaroslav Naď podľa Kaliňáka darovaním stíhačiek oslabil ozbrojené sily v rozpore s Ústavou SR.

"Týmto spôsobom oslabiť ozbrojené sily v rozpore s ústavou sa v našom politickom slovníku ináč ako vlastizrada označiť nedá," vyhlásil Kaliňák. Naď zároveň tento krok urobil podľa Kaliňáka proti vôli svojich vtedajších koaličných partnerov.

Dočasne poverená vláda Eduarda Hegera v marci 2023 rozhodla, že Ukrajine poskytne 13 stíhačiek MiG-29 a časť systému protivzdušnej obrany Kub. Viacerí politici i právnici tvrdili, že dočasne poverený kabinet nemal oprávnenie darovať migy, keďže to považovali za zásadnú otázku zahraničnej politiky.

Vtedajší minister obrany Jaroslav Naď zverejnil právnu analýzu rezortu obrany, ktorá mala slúžiť ako jedno zo stanovísk na jeho informované rozhodovanie v procese, na sociálnej sieti v polovici mája 2023.

Česi sa chytajú za hlavu: ŠKANDÁL slovenského exministra Naďa dolieha aj na Černochovú!
Protizákonná pomoc Ukrajine! Slovenský škandál Jara Naďa dolieha aj na jeho českú kolegyňu Černochovú, píšu české Parlamentní Listy (PL). Na Slovensku sa bude riešiť postup bývalého ministra obrany Jaroslava Naďa. Ten presadil odovzdanie trinástich... Čítať ďalej
12 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Naď si to vycucal z prsta?

Ministerstvu obrany (MO) SR sa nepodarilo nájsť právnu analýzu týkajúcu sa možnosti darovania stíhačiek MiG-29 Ukrajine vládou s vyslovenou nedôverou. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol verejný ochranca práv Róbert Dobrovodský.

Ombudsman žiadal o sprístupnenie analýzy podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám. "Ministerstvo mi nedávno oznámilo, že sa snažilo vyhovieť navrhnutému opatreniu a analýzu nájsť. Skonštatovalo však, že ministerstvo a ani jedna z jeho organizačných zložiek danou analýzou nedisponujú. Rovnako uviedlo, že analýza nie je ani zachytená v jeho databázach v žiadnej podobe," priblížil.

Čiže, odborná analýza, ktorou si bývalý minister obrany Jaro Naď ospravedlňoval darovanie stíhačiek Mig-29 na Ukrajinu jednoznačne neexistuje, potvrdil aj štátny tajomník Ministerstva obrany SR, Igor Melicher a dodal: "Ústava vláde v demisii zakazuje robiť zásadné kroky v zahraničnej politike a odoslanie stíhačiek za viac ako 500 miliónov eur takýmto krokom určite je. Dnes sa preukázalo, že neexistuje oficiálny úradný materiál ministerstva obrany, ktorý by oprávňoval bývalého ministra vykonať takýto krok."

Melicher potvrdil, že stíhačky MIG-29 išli na UA neoprávnene! Nad Naďom sa zmráka
Igor Melicher, štátny tajomník Ministerstva obrany SR, potvrdil, že stíhačky MIG-29 išli na Ukrajinu neoprávnene. Voči postupu bývalého ministra obrany J. Naďa pripravuje právne kroky. Pravda vyšla na svetlo Ministerstvu obrany (MO) SR sa... Čítať ďalej
11 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik