Dag Daniš sa dotkol modly (FOTOGALÉRIA)
13 | 06 | 2024 I Eka Balašková

 Popri jednej z ciest sa objavil bilbord. Vlastne – možno ich je viac, no politický komentátor Dag Daniš zverejnil jeden, konkrétny. Je na ňom kytica kvetov a poďakovanie pani prezidentke, v ráme v národných farbách. Danišov veľmi stručný komentár však rozpútal búrlivú diskusiu. Aj v nej sa prejavila ľudová tvorivosť - pár meme obrázkov nájdete vo fotogalérii.

„Keď nie je vďaka spontánna, treba ju vytlačiť. Zaplatiť. A vylepiť,“ napísal Daniš do popisu fotografie, ktorý ľudia ocenili viac, ako tisícdvesto „páčikmi“ a viac, ako päťsto vysmiatymi reakciami. Komentujúci sa rozdelili na dve hlavné skupiny. Jedným sa Danišov komentár nepáčil, iní ho prijali s pochopením.

Čo sa mu nepáči?

„Je faktom, že kamkoľvek sa prezidentka pohne, všade jej ľudia úplne spontánne vyjadrujú vďaku za to, ako svoj mandát vykonávala. Takže tomuto postu vôbec nerozumiem. Možno aj ten bilbord je niekoho spontánny počin, možno nie, na realite to nič nemení. Že má aj prezidentka odporcov, ako každý politik, je samozrejmé,“ myslí si Matej.

„Ďakujeme pani prezidentka a držíme Vám palce. Nevšímajte si závistlivých krikľúňov a ruských trollov,“ utiera pomyselné slzičky prezidentke Ernest.

„Keď ťa ako novinára vy***bú zovšadiaľ, treba sa strčiť do riti tej najspodnejšej politickej chamradi, ktorá ťa zaplatí, však pán novinár,“ nehanbí sa byť vulgárny Ivan s tým, že komentárov v podobnom duchu bolo niekoľko.

„Nesuhlasim. Pani prezidentka reprezentovala našu krajinu veľmi dobre, stála vždy na strane slabších, nebála sa ozvať, keď bolo niekomu krivdené. Každý, kto niečo robí, spraví aj chyby, ale v porovnaní s jej predchodcami je p. prezidentka iná liga. Bilboard je úplne namieste,“ poúča nás Jano.

Ešte perlička, ktorú napísal Maroš: „Tak toto je príklad, ako nemá vyzerať nezávislá žurnalistika. Radšej napíšte, kde môžeme poslať príspevok, aby bolo takýchto bilboardov viac. Čaputová bola zatiaľ najlepším slovenským prezidentom, akého Boh kedy stvoril.“

Čo chce robiť Čaputová po skončení mandátu?
Končiaca prezidentka Zuzana Čaputová sa po skončení mandátu chce venovať oblasti vzdelávania a mieni pôsobiť v akademickej sfére. Povedala to v stredu po stretnutí s českým prezidentom Petrom Pavlom na Pražskom hrade, informuje spravodajkyňa... Čítať ďalej
12 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Nevďačníci(?)

„Pán Rizman úraduje. Mohli by sme začať tipovať ako dlho s ňou ostane, keď už nebude prezidentka. Videla som už dosť veľa partnerstiev z titulu pozície,“ konštatuje Zuzana.

„Konečne odchádza. Takú bábku dúfam že už tam nebudeme mať. Vakcína je sloboda, nech si dá ešte šesť,“ nezabúda Juraj.

„Ďakujeme, že ste presunula skládku z jedného miesta na druhé. Ďakujeme, že ste tvrdila, že ste advokátka a už ste nebola. Ďakujeme, že ste bola nestranná v prospech PS. Nikdy na Vás nezabudneme,“ odkazuje budúcej bývalej prezidentke Jozef.

„Odchádza pretvárka, lož a faloš...,“ myslí si Ina.

„To je tá, čo nerozumie tejto krajine a všetci tu len tliachajú?,“ pýta sa Anna a ďalšiu otázku – kto to bude platiť, kladie množstvo iných diskutérov.

Hlúpe, až vulgárne komentáre voči prezidentke si tu odpustíme, celé to za nás zhrnula Inge:

„Iste to miss Vojanu dojalo k slzám...“

Facebook / Dag Daniš
Facebook / Dag Daniš
Facebook / Dag Daniš
Facebook / Dag Daniš
Facebook / Dag Daniš
Facebook / Dag Daniš
Facebook / Dag Daniš
Facebook / Dag Daniš

 

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok