Čo chce robiť Čaputová po skončení mandátu?
12 | 06 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Končiaca prezidentka Zuzana Čaputová sa po skončení mandátu chce venovať oblasti vzdelávania a mieni pôsobiť v akademickej sfére. Povedala to v stredu po stretnutí s českým prezidentom Petrom Pavlom na Pražskom hrade, informuje spravodajkyňa TASR.

Politika vraj nie

Prezidentka si podľa vlastných slov chce počas najbližších mesiacov oddýchnuť. "Zároveň je jasné to, že nesmerujem do žiadnej politickej funkcie, odchádzam z politického priestoru. A tie ďalšie plány naznačím aspoň tak, že v tom ďalšom období by som sa veľmi rada venovala niečomu, čo som nazvala podpora rastu. Čo najbližšie k tomu je oblasť vzdelávania, možno akademická sféra," naznačila slovenská prezidentka svoje ďalšie pôsobenie.

Čaputová na svojej poslednej zahraničnej ceste v prezidentskej funkcii zopakovala, že vzťahy medzi SR a ČR sú mimoriadne a ich základ tvorí najmä ľudská blízkosť. "Zároveň sme si takí blízki, že si občas môžeme dopriať aj úprimnú a konštruktívnu spätnú väzbu... Som presvedčená, že táto mimoriadna blízkosť medzi našimi krajinami bude pokračovať aj ďalej," povedala slovenská prezidentka.

Pavel poďakoval

Pavel sa Čaputovej poďakoval za spoluprácu a dodal, že na Pražskom hrade bude vždy vítaná. "Osobným prístupom pani prezidentky, jej ústretovosťou, otvorenosťou a korektnosťou boli vzťahy medzi našimi krajinami v posledných rokoch prehlbované a upevňované v tom žiaducom smere a za to jej patrí veľká vďaka," ocenil slovenskú hlavu štátu český prezident.

Pavel prijal na Pražskom hrade Čaputovú
Český prezident Petr Pavel prijal na Pražskom hrade slovenskú prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá v stredu pricestovala do Prahy na poslednú zahraničnú cestu vo funkcii, informuje spravodajkyňa TASR. Po schôdzke s českým prezidentom politici... Čítať ďalej
12 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Čaputová je v Prahe na svojej poslednej zahraničnej ceste ako najvyššia predstaviteľka Slovenska. Z hradu zamieri do pražskej Botanickej záhrady, kde zasadí lipu ako národný strom SR v rámci projektu Korene osobností. Vo štvrtok (13. 6.) bude mať prejav na konferencii Prague European Summit a zároveň si tam prevezme aj ocenenie. Neskôr si s Pavlom vzájomne udelia najvyššie štátne vyznamenania svojich krajín.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik