ČESI PÍŠU: Fico k voľbe pridal odkaz. Oslovil aj Čechov. Padol návrh na „nobelovku“ za mier
08 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Slovenský premiér Robert Fico, ktorý sa stále zotavuje z májového atentátu, na sociálnej sieti v sobotu dopoludnia oznámil, že svoj volebný hlas odovzdal pri voľbách do Európskeho parlamentu v nemocnici. Uviedol, že je potrebné voliť europoslancov, ktorí budú podporovať mierové iniciatívy a skritizoval súhlas západných krajín s použitím zbraní na útoky na ruské územia. Slováci ho v následnej diskusii zahrnuli podporou a diskutovať prišli aj Česi, ktorí ho označili za „frajera“, na rozdiel od českých vládnych „fanatikov“, píšu české Parlamentní Listy.

„Volil som v nemocnici, pretože tieto voľby sú tiež dôležité. Je potrebné hlasovať za europoslancov, ktorí budú podporovať mierové iniciatívy a nie pokračovanie vojny,“ napísal Robert Fico úvodom a pripojil fotografiu zo svojho hlasovania v nemocnici.

"Súhlas západných krajín dovoliť Ukrajine použiť západné zbrane na útok na ciele na ruskom území je len dôkazom toho, že veľké západné demokracie nechcú mier, ale eskaláciu napätia s Ruskou federáciou, ku ktorému určite dôjde," pokračoval slovenský predseda vlády.

Na záver sľúbil, že ako premiér Slovenskej republiky nebude zaťahovať Slovensko do podobných vojenských dobrodružstiev av rámci slovenských možností urobí všetko pre to, aby mier dostal prednosť pred vojnou.

Slovenského premiéra Roberta Fica pod príspevkom jeho priaznivci podporili

„Ideme voliť slobodu a mier a nie pokračovanie bruselského diktátu!“ uviedol Martin Vrabec.

„Robert Fico je osobnosť hodná Nobelovej ceny za mier. Žiadny politik v Európe ani vo svete sa o mieri nezmieňuje tak často ako náš premiér. Všetci mu prajeme skoré uzdravenie,“ napísal Marek Šuba.

„Sme radi, že ste to prežili, pán premiér. Od začiatku a stále vám posielame mnoho síl. Všetko najlepšie k včerajším narodeninám,“ odkázala Ficovi používateľka Gabriela.

„Budem hlasovať za Smer a naše národné záujmy. Rodinu, kde muž je otcom a žena matkou, so zachovaním práva veta. Buďme suverénny! Robert Fico je politik, ktorý už určil smer Slovenska a teraz je na rade Európa,“ pridala sa Zuzana Matějíčková.

Slováci sa v diskusii zhodovali na tom, že vykročili cestou mieru a preto ich krajina Roberta Fica potrebuje. Priania na uzdravenie a pozdravy v diskusii posielali aj českí občania, ktorí slovenskému premiérovi podľa svojich slov fandia. „Frajer, čo nechce zatiahnuť svoju krajinu do vojny ako našej fanatici,“ zaznievali niektoré komentáre z Česka.

 

Na Slovensku vyberajú voliči celkom 15 europoslancov. Hlasovanie skončí v sobotu dve hodiny pred polnocou, no maratórium končí až hodinu po polnoci. Oficiálne výsledky úrady zverejnia však až v nedeľu neskoro večer (po 23. hodine, poz. red.) po skončení hlasovania v celej Európskej únii.

Odvolil už aj Pellegrini: Každý hlas je dôležitý a môže rozhodnúť (FOTO)
Odvolené! Každý hlas je dôležitý a môže rozhodnúť. Využite preto aj vy svoje právo vyjadriť názor a príďte dnes voliť. Je to tá najlepšia odpoveď na udalosti, ktoré otriasli Slovenskom. Uviedol to na sociálnej sieti zvolený prezident Peter... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik