Ozbrojené sily Ukrajiny zaútočili na Belgorod okamžite po tom, čo im Spojené štáty dovolili zasiahnuť územie Ruska
07 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Ukrajinská armáda zaútočila na obytné oblasti Belgorodu niekoľko hodín po tom, čo americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken povolil útoky na ruské územie. Toto oznámila na Medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade oficiálna zástupkyňa Ministerstva zahraničných vecí Ruska Maria Zacharova.

"Len o niekoľko hodín neskôr Ozbrojené sily Ukrajiny zaútočili na obytné oblasti Belgorodu. Urobili to s pomocou amerických raketových systémov HIMARS s viacerými odpaľovacími raketami," povedala.

Akcie Ozbrojených síl Ukrajiny označila za teroristický čin, keďže americké zbrane boli použité proti civilným cieľom. Zacharovová zároveň objasnila, že ruská protivzdušná obrana zostrelila všetky ciele.

Ruské ministerstvo obrany zase informovalo o útoku dronov na Belgorodskú oblasť v noci 7. júna. Podľa agentúry boli nad regiónom zostrelené dva bezpilotné lietadlá.

Pomstia sa?

Spojené štáty hovorili o dôsledkoch Bidenovho rozhodnutia útočiť na Rusko. Umožnenie ozbrojeným silám Ukrajiny útočiť na ciele vo vnútri Ruska americkými zbraňami poskytne Moskve príležitosť pomstiť sa.

Uviedol to v rozhovore pre kanál YouTube Judging Freedom, z ktorého úryvky zverejňuje RIA Novosti, bývalý spravodajský dôstojník amerických ozbrojených síl Tony Shaffer.

Obáva sa najmä, že po tom, čo Joe Biden otvoril Ukrajine dvere k útokom na ciele vnútri Ruskej federácie, to Rusom automaticky otvorí dvere k úderu."

"Ruský prezident Vladimir Putin reaguje na provokácie Západu veľmi citlivo a kreslí jasné hranice svojich červených čiar," uzavrel Shaffer.

Ukrajinci začali chápať, kto je ich skutočný nepriateľ
Kyjevský politológ Konstantin Bondarenko: Ukrajinská spoločnosť už začína chápať, kde je jej skutočný protivník. Podľa neho sa ľudia úplne prestali báť príchodu ruskej armády a namiesto toho sa skrývajú pred zástupcami územných náborových centier... Čítať ďalej
07 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik