NEČAKANÝ KRACH! Jeden z NAJVÄČŠÍCH dodávateľov nábytku na Slovensku náhle KONČÍ! A čo zákazníci?
05 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Jeden z najväčších dodávateľov kuchýň na Slovensku ohlásil nečakaný koniec. Obľúbená značka Oresi bude na našom trhu už iba minulosťou, informuje portál regiony.sk.

Spoločnosť Oresi Slovakia oznámila, že vzhľadom na nepriaznivú ekonomickú situáciu na trhu sa rozhodla ukončiť obchodné aktivity na Slovensku. Firma tvrdí, že zákazníci, ktorí zaplatili zálohu, o svoje kuchyne neprídu. Informuje o tom Index.

„Veľmi nás táto situácia mrzí a plne chápeme ťažkosti, ktorým môžu čeliť naši zákazníci, najmä tí, ktorí už zaplatili zálohu na kúpnu cenu,“ uvádza spoločnosť na svojej webovej stránke.

Miliónové tržby, ale väčšinou žiadne zisky

Značka Oresi začala na slovenskom trhu pôsobiť v roku 2009, keď založila eseročku Oresi Slovakia. Pôvodom česká skupina sa zaraďovala medzi najväčších hráčov na domácom trhu. Hoci na Slovensku dosahovala miliónové tržby, väčšinou bola v strate. Figuruje aj medzi dlžníkmi Sociálnej poisťovne.

Firma už vypla svoje profily na sociálnych sieťach. Podľa Indexu je viac-menej isté, že Oresi Slovakia skončí v konkurze.

Hospodárske výsledky firmy Oresi Slovakia. Zdroj: Finstat.sk

Čo bude so zákazníkmi?

Spoločnosť uvádza,  že zákazníci o svoje kuchyne neprídu. Ich zákazky má vyriešiť dodávateľ z Česka. 

„Spoločnosť SITINA CZ, ktorá je dohodnutým partnerom značky Oresi, prisľúbila maximálnu podporu pri zabezpečení dodávok tovaru našim zákazníkom, vrátane dopravy a montáže. Zákazníci, ktorí majú na Slovensku zaplatenú zálohu na kúpnu cenu, môžu kontaktovať spoločnosť SITINA CZ,“ uvádza Oresi Slovakia.

KONIEC KOVAČIČA, VINCZEHO, GHANAMA? Vedenie TV Markíza ukončilo rokovanie so štrajkovým výborom: A DOSŤ!
Vedenie TV Markíza ukončilo rokovanie so štrajkovým výborom zastupujúcim časť zamestnancov. Podľa vedenia protistrana nemá skutočný záujem dosiahnuť dohodu. Je pripravené prijať žiadosti o skončenie pracovného pomeru. Deklaruje však naďalej záujem... Čítať ďalej
05 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik