NASTUPUJE SOCIÁLKA! Incident pred Pellegriniho domom má dohru (VIDEO)
03 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Sociálne orgány začali konať voči domácnosti, z ktorej je šesťročný chlapec, ktorý v kukle a s atrapou zbrane minulý týždeň mieril na dom využívaný zvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. V pondelok o tom informoval minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD). Opozičné PS hovorí o politickom zneužívaní incidentu a konaní hraničiacom so šikanou.

SOCIÁLNE ORGÁNY ZAČALI KONAŤ

"Príslušné oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately začalo sociálne zisťovanie v konkrétnej domácnosti s tým, že pôjde o štandardný postup. Vykonáme pohovor s dieťaťom, vykonáme pohovor s rodičmi, pošleme dožiadania na školu a k lekárovi a navrhneme sociálny plán na základe našich zistení," vyhlásil Tomáš.

Podľa ministra nemožno tolerovať, aby šesťročné dieťa s kuklou na hlave a s atrapou zbrane "trčalo" z auta a na niekoho mierilo. Dodal, že zaznamenali aj ospravedlňujúci list otca dieťaťa. Tvrdí však, že to ho nezbavuje zodpovednosti za výchovu.

Šimečka opäť útočí

Líder PS Michal Šimečka vyhlásil, že akokoľvek bolo nezodpovedné a nebezpečné incident dopustiť, nie je v poriadku politicky ho zneužívať pred európskymi voľbami.

"Ak je to potrebné, môžu konať príslušné orgány. Je však veľmi zvláštne, že má minister sociálnych vecí potrebu komentovať na tlačovej konferencii konkrétnu rodinu a maloletého chlapca," zhodnotil.

V sobotu čakajú Slovákov voľby do Európskeho parlamentu a líder progresívcov je priam zúfalý. Koaličné strany sa totiž tento rok opreli do agitácie voličov, čo pri posledných eurovoľbách nebolo. A to znamená možnú tretiu porážku Progresívneho Slovenska. Po prehraných parlamentných voľbách, po prehraných voľbách prezidenta, by tretia porážka znamenala hetrik, ktorý by mohol progresívcov položiť na kolená. Líder PS preto využíva každú zámienku, aby ostro útočil na kroky koalície.

Okre kritiky Erika Tomáša z Hlasu sa pustil aj do Smeru. Podľa Šimečku totiž Smer-SSD zneužíva atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a snaží sa mobilizovať svojich voličov v eurovoľbách. V tých eurovoľbách, ktoré boli doposiaľ doménou progresívcov a v ktorých PS pred rokmi získalo mandáty takmer zadarmo. Očakáva preto veľmi tesný výsledok a vyššiu volebnú účasť v porovnaní s minulými voľbami do Európskeho parlamentu (EP).

Politici vládnej koalície, predovšetkým Smeru-SD, podľa neho využívajú atentát na diskreditáciu politickej opozície, novinárov, slušne protestujúcich ľudí či tých, ktorí nesúhlasia s politikou vlády. 

Viac v článku:

ZÚFALÝ ŠIMEČKA UŽ NEVIE AKO ĎALEJ, TAK PRITVRDIL: Smer zneužíva atentát na premiéra na mobilizáciu voličov!
Smer najprv zorganizoval atentát na vlastného predsedu, a teraz túto situáciu zneužíva. Atentátnika si totiž vybrali smeráci šikovne z radov prívržencov Progresívneho Slovenska! Približne takýto blud sa musí preháňať hlavou lídra Progresívcov, ak... Čítať ďalej
03 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik