Minister financií šéfredaktorovi Denníka N: PRERAZILI STE ĎALŠIE DNO!
03 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SSD) po prečítaní piatkového prehľadu noviniek na Denníku N skonštatoval, že toto periodikum zase raz prerazilo dno. Denník N totiž spochybňuje zdravotný stav premiéra a dožaduje sa zverejnenia lekárskych správ, ktoré dosvedčia, že je skutočne taký vážny. Newsfilter (prehľad správ, pozn. red.) rozčúlil ministra financií Ladislava Kamenického (Smer-SSD). Ten tvrdí, že Denník N preráža ďalšie dno jeho. Šéfredaktor polemizuje, či bol zdravotný stav roberta fica naozaj vážny.

Denník N píše o návrate Roberta Fica do domáceho ošetrenia s tým, že jeho pobyt v nemocnici bol vzhľadom na deklarované závažné poranenia atentátnikom veľmi rýchly. Práve tá krátkosť hospitalizácie podľa Denníka N vytvára priestor na špekulácie a nedôveru voči informáciám, ktoré boli verejnosti nemocnicou poskytované. Kamenický Denník N obvinil z konšpirácií a vyvolávania nedôvery a upozornil novinárov, že premiér k svojim zraneniam prišiel rukou atentátnika, nie pri nejakej nešťastnej náhode.

Fico už nie je v nemocnici

Denník N si v piatok všimol, že Robert Fico je už v domácom ošetrení, takže jedna z jeho redaktoriek zistila, že chodí za pomoci barlí, má špeciálny stravovací režim a ešte sa zrejme bude musieť podrobiť operácii bedrového kĺbu. Do domáceho ošetrenia za ním bude dochádzať lekár. Nie vždy to ide, aj keď väčšina pacientov sa z nemocnice chce domov dostať čo najskôr.

J. Blanár povedal, kedy bude môcť premiér Fico naplno vykonávať funkciu
Slovenskému premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) potrvá niekoľko mesiacov, kým bude môcť po atentáte v polovici mája opäť naplno vykonávať svoju funkciu. V piatok to povedal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár... Čítať ďalej
31 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Volajú po transparentnosti

U prominentného pacienta Roberta Fica sa to zrealizovať dalo. „Lenže prominentnosť v sebe zahŕňa aj to, že verejnosť chce vedieť, v akom stave pacient je, aká je jeho prognóza, a ak vedie krajinu, tak aj to, kedy sa na jej čelo prípadne vráti. To nie je voyeurizmus, to je volanie po transparentnosti,“poznamenáva Denník N v článku s tým, že rýchly návrat z nemocnice domov vyvoláva zbytočné špekulácie. Keby verejnosť mala od začiatku dostatok informácií o premiérovom zdravotnom stave a o prognózach po návrate domov, nevznikali by rôzne špekulácie.

Zrazu sa pripúšťajú aj možné otázky

„To, že premiér Fico je podľa viacerých zdrojov samostatný, nepotrebuje celodennú starostlivosť, vie sa sám najesť a zvládol presun z Banskej Bystrice, otvára priestor aj na smelé otázky, kedy a ako začne komunikovať s verejnosťou. Napríklad aj preto, aby sa obmedzili špekulácie až konšpirácie, aspoň čiastočne sa obnovila dôvera a dozvedeli sme sa to, kto premiérovi po ťažkom zranení zachránil život,“ uzatvára Denník N.

Facebook Ladislav Kamenický - minster financií

Protikonšpirátorský denník konšpiruje

„To, čo dokáže vypustiť Denník N, už naozaj prekračuje akékoľvek hranice. Šéfredaktor Matúš Kostolný totiž v najnovšom článku začal konšpirovať o tom, že zdravotný stav Roberta Fica po atentáte nemusel byť taký, ako o ňom informovalo vedenie nemocnice každý deň. Dokonca má odvahu napísať, že informovanie o zdravotnom stave je nedôveryhodné, lebo vraj ministri nie sú lekári a majú, citujem: „...prirodzený intenzívny politický záujem podávať a vnímať príbeh Roberta Fica tak, aby vyhovoval ich politickým cieľom,“ rozhorčil sa minister financií na Facebooku.

Je to potvrdené! Premiéra previezli z banskobystrickej nemocnice domov
Premiér Robert Fico (Smer-SD) je už v domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Na sociálnej sieti o tom informovala Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici, kde bol Fico hospitalizovaný. "Chcela by som preto touto cestou úprimne poďakovať jemu... Čítať ďalej
31 | 05 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Je to nehorázna drzosť

„Uvedomujete si v Denníku N, že Robert Fico nespadol na bicykli, ale bol naňho spáchaný zákerný politicky motivovaný atentát, ktorý ho mal zabiť a vymazať z tohto sveta?! Môžete sa hanbiť!,“ uzatvára Kamenický.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik