Hlas ľudu: Mali sme prezidentku
02 | 06 | 2024 I Mária Škultétyová

Bola to prvá prezidentka v krátkej histórii SR. Žiadalo by sa povedať prvá naša slovenská prezidentka. Žiadalo by sa. Ale srdce nedovolí. Srdce sa nedá oklamať.

A tak teda poviem len to, čo mi srdce a rozum hovorí.

Mali sme prezidentku, ktorú som ja nevolila. Ani ja, ani Slovensko ju nepoznalo a nič sme o nej nevedeli. Hovorilo sa iba to, že premiestnila nejakú skládku z bodu A do bodu B. A to je tak asi všetko. Mali sme teda skládkovú prezidentku.

Ak sa dobre pamätám,  nejaký vedec, ktorý tiež chcel byť prezidentom a ktorého meno som už zabudla, sa v predvolebnej kampani vzdal v jej prospech. To tak niektorí robia. Napríklad aj Danko v poslednej kampani slávnostne ohlásil, že sa vzdáva v prospech Harabina. Ibaže Harabin nevyhral, ale Čaputová to vtedy vyhrala.

Mali sme prezidentku, ktorú nám svet mohol závidieť. Akýsi druhý hlas, ale nie ten môj vnútorný, mi našepkáva, že veď nám ju aj závidel. A ja musím s nevôľou priznať, že naozaj tak bolo. Zo sveta nosila ceny a vyznamenania, ktoré si už ako prezidentka za širák nedá. Že prečo? No lebo. Lebo sme mali prezidentku na jednu sezónu. Na viac si netrúfala. Ona a jej prisluhovači hovoria, že lebo Smer. Ale ja to vidím tak,  že národ ju prekukol. Nechcel ju. A ďalšiu  hanbu utŕžiť zas ona nechcela. Hanby si užila ako prezidentka dosť. V posledných voľbách si hanbu z porážky zlízol iný progresívec, volali sme ho „Čaputa v sukni“. Paradoxom je, že hoci svet prezidentke  dával metále,  svetoví novinári spravili prezidenta z jej frajera. Bola sranda, keď o jej konkubínovi Rizmanovi písali ako o slovenskom prezidentovi.

Mali sme prezidentku, ktorá sa hrala na modelku. Fotila sa rozvalená na koberci, predvádzala sa v šatách od Hanečku, ale aj v kroji. Ani napriek ľudovému odevu si nezískala slovenský ľud, lebo jej srdce nebilo preň. Zmarila referendum ako vôľu ľudu, národ ju nemiloval, prezidentka nemilovala národ. Ale pre cudzích sa išla rozdať. Taká to bola dobrá duša.

Mali sme prezidentku, ktorá si vyslúžila rozličné mená. Jedno,  s tou skládkou, som už spomenula. To zakázané americké radšej nepoviem. Výstižné je aj pomenovanie Kiska v sukni. Dnes už po tom pánovi ani pes neštekne. Čítame o ňom iba vtedy, keď dostane predvolanie na súd. Mne sa zo všetkých prezidentkiných mien najviac páči Vajana. Je celkom pekné, lahodí uchu a neuráža. A čo je ešte dôležitejšie, vystihuje jej vedomostnú úroveň a znalosti o krajine, kde sa narodila. Neviem, čo si myslel vtedy Zelenský, ale pred Slovákmi sa, chudera Vajana,  poriadne strápnila. Myslím, že rovnako sa strápňovala aj pri čítaní všetkých prejavov, čo jej druhí napísali, A nemyslím len to vzdychanie a koktanie. Mám na mysli fakt, že ani pár duchaplných slov bez papiera, alebo ako sa hovorí z hlavy, vypovedať nevedela.

Mali sme prezidentku, ktorá citlivo vnímala. Len my sme to akosi nevnímali.

Mali sme prezidentku, ktorá vlastnému ľudu nerozumela. Ale  ten ľud to pri každom jej kroku citlivo vnímal.

Mali sme prezidentku, ktorú sme si nezaslúžili.

Mali sme prezidentku, ktorá, chvalabohu,  končí. Tak už to nejako vydržme, priatelia!

Čoskoro budeme mať prezidenta, ktorého sme chceli.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Šutaj Eštok a Gröhling diskutovali!
Minister vnútra a nový predseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok sa s lídrom SaS Branislavom Gröhlingom zhodli na potrebe vrátiť do politiky kultúru. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike minister vnútra deklaroval, že urobí všetko pre vyšetrenie... Čítať ďalej
02 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik