Danko naplno pre české Parlamentní Listy: Slovenské neziskovky na americkej výplatnici. Exoti, umelci...
01 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

„Ľudia pochopili, že Zuzana Čaputová je len prázdna nádoba bez mozgu. Veď ona nikdy nebola prezidentkou národa, nepozná Slovensko a tak ďalej.“ To povedal predseda Slovenskej národnej strany a súčasný podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko v rozhovore pre české Parlamentní Listy. Avšak sa bavili aj o veciach, ktoré mu opozícia tvrdo vyčíta.

 

Atentátnik na slovenského premiéra Roberta Fica Juraj Cintula vyhlásil, že ho nechcel zabiť a Ficovi sa ospravedlnil. Nie je to účelové?

To sú mediálne manipulácie. Jasne povedal, že problémom je naša vláda, takže ten človek bol politicky činný. Chodil pravidelne na protesty kritizovať našu vládu, mal nejaké občianske združenie a nikomu to z opozície nie je príjemné. Niektoré médiá, ktoré u nás sú majetkovo prepojené s opozíciou, to teraz skresľujú. Jednoducho sa im to hodí zjemňovať.

Zmazali internetový profil útočníka Cintulu. Do akej miery je problematické, že spoločnosť Meta, ktorá vlastní Facebook, podľa denníka N medzitým oznámila, že profil strelca zmazala, pretože porušoval jej pravidlá o nebezpečných jednotlivcoch?

U nás, ako aj v celej Európe a vo svete si sociálne siete robia, čo chcú. Takže musíme vytvoriť podľa smerníc Európskej únie Národný mediálny úrad, aby si Facebook, Meta a tak ďalej nemohli robiť, čo chcú. Musíme zabrániť tomu, že by si tí ľudia robili, čo sa im hodí. Napríklad som dal nejaký rozhovor pred voľbami a zrazu mi povedali, že mi znižujú dosah, pričom som mal státisíce ľudí, čo ho sledovali. Áno, ľudia z opozície, kvázislniečkári, majú k týmto ľuďom, čo spravujú sociálne siete na Slovensku, blízko. To nie je tajomstvo.

A preto som vyhlásil, že máme pripravený vznik Národného mediálneho úradu, čo požaduje európska smernica na to, aby sme stanovili pravidlá. Nielen na kontrolu toho, ako sa správajú, ale aj na to, aby bola bežnému občanovi umožnená ochrana. A potom vznikajú aj otázky digitálnej stopy ochrany človeka s jeho identifikačným číslom v tomto priestore. Keď je dnes trestný fyzický či slovný útok, tak musíme niečo urobiť aj s takým útokom vo virtuálnom priestore.

Teraz sme podali mimoriadny návrh na zákon na identifikáciu pre portály, na ktorých sa diskutuje vo virtuálnom priestore. Teda tie portály vrátane Facebooku, aby boli povinné umožniť fyzickú identifikáciu človeka, ktorý diskutuje. Po atentáte sa totiž objavilo mnoho ľudí, ktorí doslova schvaľovali trestný čin vraždy. A toto je dnes veľká otázka. Anonymita týchto ľudí. Ostatne, podávame ďalší zákon, ktorý sa týka povinnosti médií na opravu svojich tvrdení, ak sa ukážu ako klamlivé. A v správnom konaní stanovujeme lehoty, v ktorých budú môcť príslušné médiá reagovať. Budeme sa dožadovať pravdy.

Keď sa v USA môže do pár dní človek dožadovať opravy či obrovských náhrad škôd, tak prečo by sme si nemali stanoviť podobné pravidlá. Ide o to, aby si tí slniečkári, ktorí milujú Ameriku, dokázali na svojej pravde štát, ale ak sa ukáže, že ide o lož, tak že budú platiť tvrdé peňažné tresty.
OSTRIHOŇOVÁ PERLILA! Strelila si nielen do vlastného kolena, ale odhalila aj pravú tvár Progresívcov (VIDEO)
Kto ešte z progresívcov nenatočil video k Markíze a nedal ho na sociálnu sieť, nech sa hlási u súdruha Šimečku! Tuhľa ex-moderátorku a nádejnú europoslankyňu Veroniku trápi, že sa extrémne darí dezinformáciám. Ale pritom je zásadne proti akejkoľvek... Čítať ďalej
01 | 06 | 2024 | Diana Zaťková
 

Nejde o zákony proti slobode prejavu?

Nie! Aj to všetko má hranice – a sloboda slova končí tam, kde začína sloboda a ochrana druhého človeka. Často sa ma novinári pýtajú na spolužitie homosexuálov. Hovorím, nech si žije každý, ako chce, ale pre mňa končí ich sexuálna sloboda tam, kde si robia nároky na adopciu malých detí. Pre mňa je dosť divné a perverzné, keď si dvaja muži nárokujú adopciu malého dievčaťa z detského domova a budú ju presviedčať, že jeden je otec a druhý mama. A že takto budú ovplyvňovať jej mentálny vývoj.

Vo svete je o tom veľmi veľa štúdií, aj z USA, kde je napísané, že to ide proti základnej ochrane detí. A ochrana detí je pre mňa viac ako sexuálna sloboda ľudí, ktorí sa rozhodli žiť netradičným spôsobom života.

Nie sú vlastne najväčším a najtvrdším lídrom opozície voči vláde na Slovensku médiá?

Viete, my dlhodobo odmietame odpovedať Denníku N, SME a Aktualitám.sk. Aktuality sú nemecký kapitál, SME vlastní človek, ktorý kritizuje vlády už od čias Vladimíra Mečiara. A pri Denníku N možno z akcionárskej štruktúry zistiť, že sú tam určití oligarchovia, ktorí zarobili peniaze v USA a potom vytvorili vzdor-médium cez tzv. nezávislé organizácie ako Zastavme korupciu. A perzónami, ktoré sú s nimi politicky prepojené, sú Šimečka staršie a mladšie. Tí hlásajú aj v Česku svoje divné múdrosti. Ide o silnú prepojenosť politiky s niektorými médiami.

A v tomto ovzduší sa dostala hore naša prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá sa chvalabohu vráti na smetisko dejín, odkiaľ prišla. Tá žena nikdy nič nevytvorila, len do nej v roku 2019 naliali peniaze. V prieskumoch v roku 2019 som bol druhým človekom po Miroslavovi Lajčiakovi a reálne som sa mohol dotknúť prezidentskej funkcie. Bol som prvý Slovák, ktorý vystúpil v Poslaneckej snemovni Parlamentu Českej republiky. A práve tento denník v spojení s týmito ľuďmi do mňa v tej dobe úplne bezhlavo začali búšiť. Vytipovali si ma a začali zo mňa ako z mladého právnika s veľkou popularitou robiť debila. A tiež začali glorifikovať ženu, ktorá v živote nebola advokátkou. Osobne mám za sebou dlhú advokátsku prax a vychoval som dvadsať advokátskych koncipientov, právnikov.

Tej dehonestujúcej kampane sa týka aj to, keď Denník N napísal, že nie je jasné, ako ste získal titul JUDr., a že vaša rigorózna práca bola plagiátom?

To všetko sú klamstvá. Môžem vám ukázať výsledky vyšetrovaní, ktoré dokazujú, že to nie je pravda, ale dnes už to nikoho nezaujíma. Začali zo mňa robiť zajakavého idiota a hlupáka len preto, aby ľudí zradikalizovali. Vyťahovali z trestných spisov účelovo veci, zneužívali nahrávky, zverejňovali veci, aby Fica a mňa kriminalizovali. My sme sa nejakým zázrakom božím vrátili a porazili sme ich.

Ľudia pochopili, že Čaputová je iba prázdna nádoba bez mozgu. Veď ona nikdy nebola prezidentkou národa, nepozná Slovensko a tak ďalej. Keď sem prišiel na návštevu pápež František, vzala ho na sídlisko do Košíc medzi Rómami namiesto do Levoče. Veď tá žena nevedela preukázať, kde získala peniaze na svoju prezidentskú kampaň a tak ďalej. Skončí na smetisku v Pezinku. Podpora ľudí sa nám na to všetko teraz vracia.

Prezidentom Slovenskej republiky bol zvolený Peter Pellegrini. Do akej miery dôjde s jeho prevzatím úradu k zlepšeniu?

Pellegrini bol mojím politickým súperom a jeho hviezda začala stúpať v roku 2018, keď bol Fico premiérom, ktorý musel po vražde Kuciaka odstúpiť. A vtedy nás, Slovenskú národnú stranu (SNS), SMER-sociálna demokracia požiadal, aby sme ako strana s trochu iným presvedčením s Pellegrinim spojili sily. Tak, aby sme Korčoka – aj produkt západných inštitúcií a neschopného človeka, ktorý bol dokonca v jednej z našich vlád – odstavili na nejaký čas od politických ambícií. To sa stalo aj počas prezidentskej kampane.

Dnes to robia na Slovensku tak, že rozdelia peniaze medzi drobných ľudí, ktorí pracujú záhadne v nejakých spoločnostiach blízkych slniečkarom. A oni potom pošlú 200, 500 eur tomu milovanému budúcemu prezidentovi. Ostatne, to ste zažili aj v Česku. Na koho ukážu prstom, ten je zrazu najmúdrejší. A je jedno, či bol červeným spravodajcom. Zrazu už to nikomu nevadí. A na Slovensku je to podobné. Dnes sú najväčší liberáli a demokrati najväčšími udávačmi.

Prezident Pellegrini na sneme v Košiciach: NIKDY NEPRESTANEM BYŤ SOCIÁLNYM DEMOKRATOM! (VIDEO)
Nikdy neprestanem byť sociálnym demokratom a presadzovať hodnoty sociálnej demokracie vo svojom politickom živote. Uviedol to končiaci predseda stany Hlas-SD a novozvolený prezident SR Peter Pellegrini v príhovore na sneme strany. Zdôraznil, že... Čítať ďalej
01 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Na vás napríklad opozícia, presnejšie neparlamentná strana Demokrati, vytiahla incident na benzínovej pumpe pri Nitre, ktorý sa stal po atentáte. Vraj ste tam verbálne aj fyzicky napadli jedného muža. Z videozáznamu to však nebolo celkom zrejmé…

A ohľadom môjho nedávneho vystúpenia na Václavskom námestí v Prahe písali, že na Danka hádzali vajíčka. Kto tam bol, pravdu pozná. Ľudia tlieskali a prejavovali plnú podporu.

A čo sa týka benzínovej pumpy, tak som sa vracal z návštevy u Roberta Fica po operácii. Vojdem na pumpu a neznámy človek ma tam naštvane pozoroval a potom sa mi ocitol za chrbtom. Po atentáte na premiéra. Otočil som sa, zadržal jeho ruky, v ktorých som spočiatku nevedel, čo má. Nie som človek, ktorý si nechá cvrnkať do nosa. Avšak ten pán mi potom napísal, že ho to mrzí. Je to robotník, ktorý tiež písal, že dúfa, že z toho nebude mať nejaké problémy. Je mi ho ľúto. Je to asi človek, ktorý sa stal aj obeťou tej nenávistnej propagandy.

ParlamentníListy.cz zverejnili, ako sa predseda strany Demokrati, bývalý slovenský minister obrany a súčasný poradca českej ministerky obrany Jaroslav Naď nechal v krčme odfotiť s ceduľkou "Slovákom a dezolé vstup zakázaný" a neskôr ako veľký fanúšik v slovenskom hokejovom triku. Čo si o tom myslíte?

My vieme, kto sú títo ľudia. Slováci už to prekukli, a to aj napriek tomu, že im niektoré médiá vytvárali mocné public relations. Napríklad do jednej komerčnej televízie títo ľudia za obdobie svojej vlády počas covidu naliali zo štátu dvadsať miliónov eur. Len za hlúpe reklamy. O charaktere týchto ľudí u nás doma už nepochybujeme. To je škoda komentovať.

Tento pán kritizoval SNS, keď sme kupovali v roku 2018 stíhačky F-16. Nechceli sme si prenajímať lietadlá ako vy. Vtedy som ako garant tlačil taktiku, že bude lepšie, keď si Slováci za fixnú cenu kúpia lietadlá, čo sa dnes ukazuje ako prezieravé. Vás to totiž pri prenájme stálo oveľa viac a musíte teraz kupovať F-35. Tiež nás kritizoval za osemkolky, teda transportéry, ktoré kúpil on sám o 25% dráhy. A potom odišiel radiť vašej vláde.

Je ten človek teda odborne na výške?

Keď vidím niektorých vašich ministrov, pripomína mi to naše obdobie, keď sme mali za ministra Jána Budaja, ktorý bol symbolom revolúcie, a nedávno sme sa dozvedeli, že spolupracoval s ŠtB. (Budaj bol ministrom vo vládach Igora Matoviča a Eduarda Hegera, pozn. red.) On bol kedysi kotolníkom a počas týchto dvoch vlád ministrom životného prostredia a tvrdil, že medveď je bylinožravec. Alebo Veronika Remišová, ktorá bola taká hlúpa, že nevedela bez hesla prilepeného na monitore ani zapnúť počítač. Tá vyštudovala bábkoherectvo.

Takže treba povedať, že liberálna demokracia je taká chorá, že dostane do čela štátu blázny ako Matovič. Toho vám snáď nemusím bližšie predstavovať.

CHOBOTNICA PRICHÁDZA O CHÁPADLÁ! GERULATA, DOVI-DOPO. A NEKONČÍME!
Kým my chodíme po Slovensku v mene hesla Za Roberta Fica, liberálne médiá mu ďalej nadávajú. Že sa nehanbia. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD). Jedno ho však teší. "V Humennom sme s Erikom aj Juditou... Čítať ďalej
01 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Nechcem to rozmazávať, ale aj mne ako človeku, ktorý uznáva určité klady existencie bulvárnej tlače, prekvapilo, ako si cez neho s Matovičom vymieňate invektívy ohľadom dovolenky s vašou priateľkou…
 

Viete čo? Ja som letel za svoje peniaze do Abú Zabí bez ochranky. Bolo to ekonomickou triedou a letenka bola lacná. Leteli sme s priateľkou na výstavu gastronómie. Myslím si, že na to mám právo. A tento magor zverejnil fotku, ktorú predtým náš spolupasažér ponúkal mne, aby som si ju kúpil. Potom ju poslal do bulváru. Aj niektoré bulváre idú v režime znevažovania Fica a Danka z roku 2018. Práve vďaka spomínanému režimu sa stala Čaputová prezidentkou a Matovič premiérom. A keď poviete mená Matovič, Naď a pár ďalších na Slovensku nahlas, tak som presvedčený, že tak, ako dnes napríklad po Borisovi Kollárovi (Predseda Národnej rady Slovenskej republiky za vlády Matoviča, Hegera a Ľudovíta Ódora, pozn. red.), po nich neštekne ani pes.

Matoviča som sa v tej našej „prestrelke“ pýtal, či mu nedošli prášky. Maniodepresívne fázy sú totiž v živote týchto ľudí zrejmé.

V Česku sa časti ľudí v hlave „blýska a hromy tam divo bijú“, že Slovensko prestáva byť demokratickým štátom a otáča sa smerom k ruskému autoritatívnemu režimu. Čo by ste im na to povedali?

Keď tak o tom uvažujem, niekedy si začínam myslieť, či demokracia nie je pre silné štáty nástrojom, aby v tých menších, ako napríklad Česko, pretláčali vlastné názory a ovládali nás. Aby sme sa hádali, aby sme tu mali tisíce malých politických strán, aby sa blázni dostávali k moci a tak. Potom sa tí rafinovaní politici z USA s nimi pospájajú a oni im slúžia ako psíkovia. Keď mi niekto povie, že v USA vládne demokracia, tak je pre mňa magor. V USA nie je žiadna demokracia, vládnu tam tvrdé pravidlá.

Keď príde prezident, vymení všetky. Od štátnych žalobcov až po strážcu v Bielom dome. Ale my na Slovensku, vraj v rámci demokracie, nemôžeme meniť nič. Generálneho prokurátora, šéfa televízie a ďalšie, pretože sa tým hneď správame „nedemokraticky“. Keď sa na to dnes pozriem s politickou skúsenosťou, ktorú som za tie roky získal, tak vidím, ako mocnosti tvrdo presadzujú svoje záujmy. Cez spravodajské služby, cez ekonomiku a tak. Nepoznám politickú stranu, ktorá by bola cez financie prepojená s Ruskom, mimo nejakého motáka, ktorý si na ulici vzal stovku eur od nejakého Rusa. Nepoznám médiá na Slovensku, ktoré by vlastnili Rusi.

Ale – poznám médiá, ktoré vlastnia Nemci, Američania... A niektorí aktivisti a neziskovky sa vôbec netají tým, že sú na výplatných páskach ministerstva zahraničia USA. A v mene „humanity“ si hovoria a píšu, čo chcú. Je to tak, že mocnosti nemajú priateľov, ale majú záujmy. A aby sme sa hádali kvôli tomu, čo je problémom Ukrajiny a Ruska, aby sme si kvôli tomu rozbíjali dobré vzťahy, tak to je smutné.

Akú veľkú chybu urobil premiér Petr Fiala, keď zrušil spoločné rokovania s vládou premiéra Roberta Fica?

Veľkú. Mám rád dejiny starého Ríma. Vždy, keď niekto chcel ovládnuť nejakú kolóniu, tak si tam našiel radcu či zradcu a zaplatil ich. Najlepšie sa človek ovláda tak, že v ňom vyvoláte strach alebo ho rozhádate s blízkymi, s otcom, mamou a tak.

Konfliktné témy na Ukrajine, to sa vždy vzťahovalo k banderovcom. Tí u nás vraždili aj po druhej svetovej vojne. A teraz máme súhlasiť s tým, ako ich tam velebí? To teda nie! Každý národ mal s nejakým iným národom historický problém. Česko s Nemeckom a napríklad mníchovská zrada, obsadenie Česka, Benešove dekréty. Neľahký vznik Československa. Spolužitie Slovákov s Maďarmi. Život ale nie je o tom, že budeme riešiť traumy našich starých rodičov a rodičov, život je o tom, že si uvedomíme tie pravé hodnoty.

V roku 2016 som šiel do vlády s Maďarmi, čo mi bolo dosť vyčítané. A vtedy som povedal, že v historických dokumentoch bolo napísané, že my bratské národy v rámci vtedajšieho Uhorska musíme držať spolu pred rozpínavosťou zo západu a pred agresivitou z východu. Zažívame teda to, čo zažívali všetci pred nami, len to má sofistikovanejšiu podobu. Každú dnes viac propagovanú tému má rozkladať národy a vzťahy medzi nimi. Minority, exoti a tak ďalej. Napr. u nás máme umelcov, ktorý zavesil špinavé plienky a spodnú bielizeň na stenu a dostal na to 14.000 eur dotáciu. Pre mňa tento systém rozkladania spoločnosti predstavuje meno George Soros. On nie je žiadnym obrovským strašiakom, ale predstavuje časť strašidelného systému. Rozklad, hádky, strach, rezignáciu a stagnáciu.

Nepotrebujeme BOJ s DEZINFORMÁCIAMI, potrebujeme PRAVDIVÉ INFORMÁCIE!
Igor Matovič si našiel pred voľbami do Európskeho parlamentu novú tému na citovú manipuláciu s voličmi. So svojimi dvoma spolupáchateľmi Romanom Mikulcom a Ľubomírom Galkom vycestoval do Kyjeva, aby tam nakrúcal sugestívne videjká na hroboch... Čítať ďalej
01 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik