Špecializovaný trestný súd dočasne povedie Igor Králik
31 | 05 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Dočasne poverený vedením Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) bude od júna jeho doterajší podpredseda Igor Králik. Nahradí tak Jána Hrubalu, ktorý sa vzdal funkcie. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

"JUDr. Ján Hrubala dnes končí vo funkcii predsedu Špecializovaného trestného súdu. Súd bude viesť až do výberu nového predsedu podpredseda súdu JUDr. Igor Králik," uviedla hovorkyňa.

Hrubala sa funkcie vzdal potom, ako si ho v polovici mája predvolal minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD). Tlmočil mu výhrady voči postupu v rámci disciplinárnej veci sudcu ŠTS Michala Trubana, týkajúce sa zisťovania rozsahu policajných informácií o sudcovi. Hrubala tvrdil, že podľa Suska išlo o nedostatok v jeho práci a o pochybenie, ktoré je dôvodom na jeho odvolanie z funkcie predsedu súdu.

Galko sa asi zbláznil. Blaha poukázal na jeho "krvavé oči"
Bezprecedentný útok na premiéra Roberta Fica šokoval celý svet a Slovensko sa z tejto udalosti iba pomaly spamätáva. Po útoku to chvíľami vyzeralo aj na zmier, minimálne na zmiernenie nenávistnej rétoriky zo strany liberálov. To však zrejme neplatí... Čítať ďalej
31 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.