Putovanie pani Čaputovej ide do finále
31 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Ono to vlastne ani nie je smutné. Čoskoro "užnieprezidentka" odchádza. Lenže vôbec nie v majestátnom dramatickom duchu Havlovho "Odchádzania", ale v trápnej atmosfére jedného z posledných truckopancov - v podobe prezidentského veta zákona Národnej rady Slovenskej republiky o Fonde na podporu umenia. Nejde však ani o fond, ani o veto, berme to naozaj iba ako v celom rade ďalší kopanec hlavy štátu do vôle väčšiny voličov, ktorí si v zastúpení poslancami schválili nejaký zákon. A že tých kopancov do občanov bolo, pani  čoskoro "užnieprezidentka"! Ešteže čas sa nedá vetovať...

Prezidentka sa najnovšie začala vyznávať z kadečoho, čo ju mrzelo. Napríklad ju vraj mrzelo, keď Šimečkom štvaný progresívny dav vyrovoval na námestiach "Fico do basy". Na sociálnej sieti sa viacerí pýtajú tak, ako podpredseda SNS Zdenko Čambal - "otázkou zostáva, prečo to nehovorila vtedy."

Nuž, lebo... natíska sa tu čosi z podvedomia o falošnosti, ale zostaňme radšej pri korektnom - "nespravodlivosti". Pani prezidentka nebola spravodlivá hlava štátu, k väčšine jeho občanov si nikdy nenašla cestu, hoci, keby len trošku chcela, možno by si našla. Ale - zjavne nechcela. Možno aj nemohla, nesmela, ale to nech si vysvetlia dámy a páni vo veľmi neširokom kruhu progresívnosť - Brusel - Washington a ešte zopár predstaviteľov najvplyvnejších finančných kruhov sveta. To však nemôže slúžiť ako ospravedlnenie, možno iba ako ďalšia výhovorka.

Naozaj ma zaujal Zdenko Čambal, primátor mesta Holíč a podpredseda SNS

On vie myšlienky formulovať tak ľudsky, čisto, nie úlysne a pretaktizovane, ako sa to naučili mnohí kariéristi v politike i v médiách. "Prečo, keď vedela, že protesty burcujú ľudí na uliciach k nenávisti, nepovedala vtedy svojim politickým deťom v Progresívnom Slovensku, že dosť." kladie rečnícku otázku pán primátor. Otázku, na ktorú nikdy nedostane odpoveď, lebo takým, ako je on, progresívne kruhy neodpovedajú. je pre nich príliš "póvl". A ešte je navyše aj "esenesák". To je v progresívcami vybičovanej atmosfére nenávisti, ktorá vyústila až do atentátu na predsedu vlády, čosi ako znamenie diabla.

Ach, ako nám chýbajú ľudia, ktorí nevedia nenávidieť iných zo závisti k ich "úspechu" a obľúbenosti! a ako nám chýbajú najmä v politike!

Ach, to boli časy, keď v Európe boli prezidenti - intelektuáli!

Ale nie tí "fajnoví", ktorí sa na intelektuálov iba hrali, máme s nimi skúsenosti. Hlúpi a "fajnoví". Desivá kombinácia, postačujúca akurát tak manipulátorom. A progresívnym štváčom. Dnes už nám zostali zjavne iba tí hlúpi, už sa nikto ani len na tú smiešnu fajnovosť" nehrá.

Verme, že Slovensko pôjde od polovice júna Európe príkladom. Po tom, ako sa do prezidentského paláca vráti obyčajná ľudskosť. Ľudskosť, zvolená ľuďmi. Európa potrebuje ľudskosť ako soľ. Nenávisti už bolo naozaj dosť a stavať si politické kariéry a moc výlučne na vyvražďovaní národov (alebo aspoň vešaní nevhodných súkmeňovcov), to je spolupáchateľstvo na tých vraždách.

Ignorovať nenávisť v čase, keď je proti nej nevyhnutné zasiahnuť z vlastnej mocenskej pozície, hoci aj z pozície hlavy štátu, rovná sa podieľať sa na nej rovným dielom.

"Matoviča, Hegera a Ódora držala ako bábky práve prezidentka

Mala nabrať odvahu a povedať pravdu." Píše pán Čambal.  mala sa dokonca zaoberať petíciou za vypísanie referenda o "odobratí im ich nenávistnej moci". Neurobila to. Nemala odvahu? Alebo priamo nechcela či nesmela? V konečnom dôsledku je to úplne jedno. Jeden zo sympatizantov strany, ktorej bola ona podpredsedníčka a nikdy neprestala, ani počas výkonu funkcie prezidentky, byť nepísanou aktívnou až proaktívnou členkou tejto strany, takmer zavraždil predsedu vlády. Len preto, že predserda vlády nezdieľal progresívne politické šialenstvo. Nebrzdené hlavou štátu.

Naopak, tá mu nechávala voľný priebeh.

Pán Zdenko, v dobrom, verím, že sa mýlite

"Atentátnik vykonal svoje a dnes sa progresívci a liberáli tvária ako mierotvorcovia. Pýtate sa dokedy? Správna odpoveď znie do 8. júna. Dostanú svojich pár hlasov do europarlamentu a všetko sa začne odznova." Píše primátor a podpredseda SNS Zdenko Čambal.

Nie, musíte sa mýliť, pán podpredseda. Veď takto, ako sme žili doteraz, sa nedá dlhodobo žiť. To sa musí zmeniť. Prezidenta budeme mať opäť "pána prezidfenta" (zas ma znenávidia všetci genderisti a amazonky z mimovládok). Toho 8. júna, v deň volieb do Európskeho parlamentu si hádam voliči na Slovensku spomenú, ako im a celej našej vlasti ubližoval progresivizmus a musí sa to zmeniť. Voliči to musia zmeniť.  Ak sa niečo má začať odznova, tak iba cesta mierumilovného Slovenska k pokojnému životu jeho obyvateľov.

Na to nám však nestačí iba odchod prezidentky, tu sa musí skončiť aj progresívny mor nenávisti. Veď už to, zdá sa, konečne začínajú chápať aj tí popletení liberáli.

Tupá progresívna faktuvzdornosť
Progresívne Slovensko sa chronicky vyjadruje v reakci na nespochybniteľné fakty buď absolútne trápne hlúpo, alebo - a to je horší prípad - totálne ignorantsky sektársky a s bezhraničným ideologickým fanatizmom. Čoraz viac sa zdá, že bližšie k... Čítať ďalej
30 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.