Nenechajme v Bruseli "vypnúť" V4!
01 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

"Spolupráca s europoslancami z krajín Vyšehradskej štvorky, ktorí zdieľajú rovnaké hodnoty v oblasti zahraničnej politiky, je výsostne dôležitá pre budúce pôsobenie v Európskom parlamente." Tvrdí europoslanec Miroslav Radačovský.

"Pred nedávnom som zverejnil rozhovor s pani Konečnou z Česka, europoslancom z Poľska a vedúcim predstaviteľom frakcie ECR p. Czarneckim a teraz zverejňujem video s pani europoslankyňou, bývalou podpredsedníčkou EP z Maďarska, pani Líviou Jarokou, zo strany Fidesz." informuje na sociálnej sieti europoslanec.

EÚ musí fungovať ako spoločenstvo suverénnych národných štátov

"So všetkými týmito europoslancami z Poľska, Česka a Maďarska sa zhodujeme v tom, že EÚ musí fungovať ako spoločenstvo suverénnych národných štátov, vzájomne hospodársky spolupracujúcich a rešpektujúcich navzájom svoje špecifiká kultúrnej a tradičnej hodnoty. Rázne odmietame federalizáciu.

V tomto zmysle si vážim ocenenie od predsedu vlády Maďarska p. Orbána, ktoré mi prostrednictvom posla bol doručený do Bruselu."

Pani Livia Jaroka je europoslankyňa rómskeho pôvodu

"Dôstojne reprezentuje maďarskú ale aj rómsku komunitu, z ktorej pochádza. Je skutočnou patriotkou Maďarska, čo korešponduje aj so základným ideologickým princípom strany Slovenský PATRIOT.

Patriot Slovenska je každý občan Slovenska, ktorý má rad Slovensko, kde sa narodil, kde žijú jeho rodičia, žili prarodičia, bez ohľadu na to, či je Róm, Slovák, Rusín, Maďar alebo Žid. V zmysle hesla vysloveného prvým slovanským pápežom Jánom Pavlom 2 : „Patriotizmus áno, nacionalizmus nie“. Pripomína nám Miroslav Radačovský.

Smer-SD: Chceme EÚ ako mierový a prosperujúci projekt
Chceme Európsku úniu (EÚ) ako mierový a prosperujúci projekt, ktorý zabezpečí fungovanie všetkého, pre čo sme do únie v roku 2004 vstupovali. Skonštatovala to strana Smer-SD s tým, že mier je preto hlavnou témou jej kampane. V Európskom parlamente... Čítať ďalej
31 | 05 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.