Minister vnútra odsúdil incident pred domom P. Pellegriniho
31 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Incident mohol skončiť TRAGÉDIOU! Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) odsúdil štvrtkový (30. 5.) incident pred domom používaným zvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim.

Na aute tam prišiel muž, ktorý svoje dieťa zamaskované v kukle na zadnom sedadle nechal mieriť na dom atrapou zbrane. Incident zachytila bezpečnostná kamera. Polícia sa už prípadom zaoberá, páchateľa stotožnili.

Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR

"Mohlo sa pokojne stať, že otvorené okno a zbraň v ruke vyhodnotia príslušníci úradu na ochranu ústavných činiteľov alebo policajné zložky ako bezpečnostnú hrozbu. A pri jednom zlom pohybe človeka, ktorý si nasadí kuklu a zoberie do rúk či zbraň alebo atrapu zbrane, sa situácia mohla ozaj skončiť tragicky," upozornil minister s tým, že muž tak riskoval život vlastného dieťaťa. Poukázal na zvýšené bezpečnostné opatrenia po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Minister opätovne vyzval na zmiernenie napätia a sebareflexiu všetkých, ktorí formujú verejnú mienku. Odmietol tiež schvaľovanie trestného činu či nenávistné prejavy na sociálnych sieťach. Momentálne polícia rieši vyše 50 prípadov. Tvrdý postup avizuje aj naďalej.

Človek s revolverom pred domom nastupujúceho prezidenta!
Nestačilo im! Včera sa dostal po dvoch týždňoch náročnej liečby do domáceho ošetrovania predseda vlády Robert Fico. Za tie dva týždne sme si vypočuli množstvo falošných výrokov o potrebe zmierenia v spoločnosti. A výsledok - ozbrojený muž s kuklou... Čítať ďalej
31 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.