Človek s revolverom pred domom nastupujúceho prezidenta!
31 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Nestačilo im! Včera sa dostal po dvoch týždňoch náročnej liečby do domáceho ošetrovania predseda vlády Robert Fico. Za tie dva týždne sme si vypočuli množstvo falošných výrokov o potrebe zmierenia v spoločnosti. A výsledok - ozbrojený muž s kuklou na hlave najnovšie pred domom novozvoleného prezidenta Petra Pellegriniho.

Na túto desivú okolnosť upozornil web 1.pluska.sk s informáciou, že kamerový záznam prišiel do redakcie."Podľa exkluzívneho videa, ktoré sa podarilo získať denníku Plus JEDEN DEŇ, sa pred domom, v ktorom sa zdržiava, pohyboval nebezpečný muž so zbraňou." Píše citovaný web.

Správa, ktorá zamrazí

"Vv mieste bydliska Petra Pellegriniho na ul. Priehradná v MČ Vrakuňa sa pohybovalo osobné motorové vozidlo značky BMW X6 bielej farby. Na zadnom sedadle za vodičom sedela osoba v žltom tričku a čiernej kukle na hlave. Na záberoch je vidieť, že daná osoba drží v ruke krátku guľovú zbraň nezistenej značky čiernej farby, ktorou mierila von cez otvorené okno v smere na bydlisko chránenej osoby." Informuje doslova pluska.sk.

Identitu a ŠPZ auta dotyčného už polícia vypátrala.

Na následnej tlačovke minister vnútra Matúš Šutaj Eštok opätovne vyslovil presvedčenie, že zodpovednosť za takúto nenávisť nesie opozícia a "aj pán Šimečka by mal prejsť nejakou sebareflexiou".

Šokovaný Eštok

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) tvrdí, že po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ostal v šoku. Nemyslel si, že situácia zájde až tak ďaleko, že ju niekto bude riešiť so zbraňou v ruke. "To, čo sa však udialo včera, to som už nedokázal uveriť svojim vlastným očiam," povedal Šutaj Eštok k incidentu pred domom Petra Pellegriniho.

Zbraň a kuklu malo dieťa

"Vidíte tu ďalšieho majstra sveta na bratislavskom BMW a vzadu vidíte dieťa, ktoré so zbraňou v ruke mieri na dom novozvoleného prezidenta SR," opísal minister zábery, podľa ktorého auto šoféroval otec dieťaťa. Bezpečnostné opatrenia sú podľa jeho slov zvýšené v posledných dňoch na úplné maximum. "Tu ste videli, čo si niektorí ľudia myslia, že je asi zábavné a vtipné," tvrdí Šutaj Eštok, podľa ktorého tento výjav môžu ochrankári vyhodnotiť ako bezpečnostnú hrozbu. Táto situácia sa podľa neho mohla skončiť tragicky.

Galko sa asi zbláznil. Blaha poukázal na jeho "krvavé oči"
Bezprecedentný útok na premiéra Roberta Fica šokoval celý svet a Slovensko sa z tejto udalosti iba pomaly spamätáva. Po útoku to chvíľami vyzeralo aj na zmier, minimálne na zmiernenie nenávistnej rétoriky zo strany liberálov. To však zrejme neplatí... Čítať ďalej
31 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.