Nová TV iba pre moderátorov? Niečo na pomedzí Jara Naďa, Jura Šeligu, Igora Matoviča a Baby Vangy
01 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Mnohých spoluobčanov prekvapilo turbulentné dianie, a to práve v médiách, ktoré sú prvým a posledným pilierom skutočných a naozaj demokratických médií. Tie nedemokratické sú potom v iných štátoch, prípadne všelijako poskrývané. S poriadnou dávkou irónie to skonštatoval filozof Oliver Bakoš.

Lenže o tie tu vôbec nejde. Tie najhlavnejšie nemožno porovnávať s tými ostatnými, tiež demokratickými, lebo ich možno poznať podľa toho, že sú na chlp rovnaké. Toto dianie, ako ostatne väčšina vecí, je však vraj natoľko unáhlené, že ani nemôže priniesť skutočné dobro.

V médiách sa totiž môže stať to isté, čo bolo možné minulý rok pozorovať v jednom reťazci. Najprv tam mali také fajn mäsko, no potom ho už vôbec nemali. Zostala tam po ňom iba tá „náhrobná“ ceduľka s cenou. Lenže zmizla už aj tá. Mäsko, podobne ako podaktorá televízna relácia, už nie je ani na webových stránkach. (To sú tie s kuriérmi.)

Pritom samotné médiá už pomaly speli k revolučnej dokonalosti. Napríklad začali poskytovať neobľúbené politické relácie úplne bez politikov, ktorí v nich každý týždeň štandardne parádne dostávali na frak. Lenže práve títo politici, ako sa ukázalo, v politickej relácii vôbec nechýbali. Hlavná politická sila spoločnosti, totiž moderátori politickej diskusie, tam naďalej zostali! Niekedy v spoločnosti takých tých rôznych „srandovných“ ľudí, pri ktorých moderátor prirodzene „vynikal“. Jednoducho, sedelo tam také to podpriemerné politické „bahno“ rovno oproti oslnivému intelektu.

Iba v jednej televízii to porušili a diskusiu uskutočnili so skutočnými živými vedcami. Celá relácia bola potom prekvapujúco zaujímavá, slušná a príjemná. Lenže práve tam a práve preto moderátor vôbec nemohol vyniknúť! Takže huncúti vedci opäť rýchlo zmizli z obrazovky ako toť onô fajn mäsko z reťazca. Už nikdy sa tam nevrátili.

OSTRIHOŇOVÁ PERLILA! Strelila si nielen do vlastného kolena, ale odhalila aj pravú tvár Progresívcov (VIDEO)
Kto ešte z progresívcov nenatočil video k Markíze a nedal ho na sociálnu sieť, nech sa hlási u súdruha Šimečku! Tuhľa ex-moderátorku a nádejnú europoslankyňu Veroniku trápi, že sa extrémne darí dezinformáciám. Ale pritom je zásadne proti akejkoľvek... Čítať ďalej
01 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Predsa sa však v tejto súvislosti vynorili myšlienky, ktoré by napomohli zachovať všetko dobré, čo teraz, zdá sa, prudko zaniká. Napríklad, že nový pán prezident Peter Pellegrini by do lasa chytal neochotných koaličných politikov. Nosil by ich do štúdia a kládol k nohám pôvodným rozbesneným moderátorom. „Formát“ by sa zachoval. Rovnako príťažlivá je aj myšlienka vzniku novej odborovo organizovanej televízie, zloženej výlučne z moderátorov.

Lebo ktorý politik môže vedieť viac ako skúsený moderátor? Ten si už ráno prečíta a vypočuje názory iných moderátorov a extrakt z nich vzápätí predloží do krajnosti napätej „zvedochtivej“ verejnosti. Korunovala by to napríklad súťaž o prvú celú súvislú vetu vo vzájomnej diskusii. Táto „fungl“ nová televízia by potom, napriek plochým obrazovkám, slúžila spoločnosti ako veľká veštecká guľa.

Zdroj foto: FB/Oliver Bakoš

Ten, kto by ju pozeral, by hneď videl demokratický svet celkom jasne, teda ako doteraz. Napríklad na pomedzí Jaroslava Naďa, Juraja Šeligu, Igora Matoviča a Baby Vangy. Lebo len vyslovene nedemokratický a násilný jedinec dnes môže dávať televízne krivdy do súvislosti so zaujímavou hypotézou, ktorú sformuloval český aforista Gabriel Laub: „Hlava a zadok sú spojené nádoby. Dokiaľ človek nedostane kopanec do zadku, nezačne myslieť.“

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik