Roberta Fica mali previezť z Banskej Bystrice do Bratislavy
30 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Zatiaľ sú správy nejasné, ale premiér Robert Fico by už nemal byť hospitalizovaný v Banskej Bystrici.

Zdravotný stav Roberta Fica sa po atentáte zlepšuje. Riaditeľka nemocnice potvrdila, že Robert Fico sa už nenachádza v nemocnici v Banskej Bystrici.

Rozchodné informácie

Podľa portálu tvnoviny.sk premiéra Roberta Fica, ktorého pred viac ako dvoma týždňami po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili, previezli z banskobystrickej nemocnice do jeho bytu v Bratislave. Televízii Markíza to potvrdili viaceré zdroje. Pred bytovým domom, kde býva, legitimujú novinárov.

Podľa informácií RTVS premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vo štvrtok (30. 5.) previezli z Banskej Bystrice do bratislavskej Nemocnice svätého Michala. Informovali o tom v Správach RTVS.

Okolo 18.00 h mal z banskobystrickej nemocnice vzlietnuť záchranársky vrtuľník, ktorý podľa radaru pristál v Bratislave. Či bol vo vrtuľníku premiér sa zatiaľ nepodarilo u vedenia nemocnice overiť.

Zdravotný stav sa zlepšil

Podľa vyjadrení riaditeľky Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Miriam Lapuníkovej, chcel zostať Robert Fico v starostlivosti lekárov v Banskej Bystrici, až kým sa jeho zdravotný stav nezlepší natoľko, že by prešiel do domácej liečby. Je to údajne aj jeho prianie.

"Zdravotný stav premiéra je stabilizovaný, vyvíja sa podľa očakávaní. Kedy bude premiér odchádzať z Rooseveltovej nemocnice, rozhodne konzílium. Odtiaľto bude odchádzať do domácej ošetrovateľskej starostlivosti," informovala riaditeľka Rooseveltovej nemocnice Miriam Lapuníková.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik