Nové informácie o stave premiéra
30 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Premiér Robert Fico (Smer-SD) absolvoval na základe rozhodnutia konzília lekárov vo štvrtok ďalšie kontrolné vyšetrenia, ktoré potvrdili pozitívny vývoj jeho zdravotného stavu. Rovnako sa v týchto dňoch začal proces jeho rehabilitácie. Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici o tom informovala na sociálnej sieti.

Riaditeľka Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici priblížila zdravotný stav premiéra

Zdravotný stav premiéra vlády Roberta Fica (Smer-SD) je stabilizovaný a vyvíja sa podľa očakávaní celého tímu odborníkov, ktorí zabezpečujú jeho zdravotnú starostlivosť. Konštatovala to vo štvrtok riaditeľka Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, kde je predseda vlády hospitalizovaný už vyše dvoch týždňov, Miriam Lapuníková.

"Veríme, že jeho zdravotný stav bude naďalej napredovať tak dobre ako doposiaľ, bude sa zlepšovať a proces rehabilitácie bude prebiehať veľmi dobre," uviedla Lapuníková.

Ako tiež zdôraznila, lekárske konzílium rozhodne, kedy opustí nemocnicu, ale ak k tomu dôjde, pôjde už rovno do domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Je to údajne aj jeho prianie.

Premiér Robert Fico mal prestrelené tenké črevo na piatich miestach

Na mítingu v Kysuckom Novom Meste to povedal šéf jeho zboru poradcov Erik Kaliňák. Informuje o tom portál postoj.sk. Premiér utrpel zranenia pred dvomi týždňami po streľbe po výjazdovom rokovaní v Handlovej. Podľa podpredsedu vlády Roberta Kaliňáka je dobrá správa, že “pacient po dlhých dňoch už prijíma stravu”, čo oprávňuje hovoriť o dobrej prognóze.

„Bol som tam na mieste, rozprával som sa s lekármi a boli to milimetre, ktoré rozhodovali o tom, či dôjde k porušeniu niečoho zásadného a bude to fatálne,“ povedal Erik Kaliňák s tým, že tenké črevo bolo síce päťkrát prestrelené, ale lekári vykonali zázraky.

Vicepremiér Robert Kaliňák pripomenul, že u Fica ide o štyri strelné poranenia. Brušná dutina bola poranená najvážnejším spôsobom a zásah dostala “časť pohybového ústrojenstva v ľavej časti tela”.

Premiéra vážne postrelil 71-ročný muž po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej, ktoré bolo 15. mája. Páchateľa vzal Špecializovaný trestný súd do vyšetrovacej väzby.

Šéfka Súdnej rady upozorňuje: NEHORÁZNE KLAMSTVÁ a MANIPULÁCIA niektorých médií!
Predsedníčka Súdnej rady Slovenskej republiky Marcela Kosová so znepokojením konštatuje, že niektoré médiá dňa 29. mája 2024 zverejnili nepravdivé informácie o rozhodnutí súdnej rady o vyslovení nesúhlasu s trestným stíhaním sudkýň JUDr. Jarmily... Čítať ďalej
30 | 05 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.