Viktorín: Matovič v parlamente presluhuje
31 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Bývalý premiér a minister financií Igor Matovič (bývalé OĽaNO) sa vybral na Ukrajinu, aby tam mohol pôsobiť, ako „travič studní“ voči slovenskej zahraničnej politike. Zo svojho turné, na ktorom mu robia spoločnosť Ľubomír Galko a Roman Mikulec si robia videá, ako „pre nás“ vešajú slovenskú vlajku na Majdane a fotky s usmiatymi miestnymi deťmi. Dnes sú na svojom „turné“ vo Ľvove, odkiaľ je na Matovičovej nástenke na sociálnej sieti množstvo informácii. Skrátka – kampaň do eurovolieb beží na plné obrátky. Zaregistroval ju aj generál vo výslužbe Jozef Viktorín (Republika).

Matovičova nástenka na Facebooku je plná dôkazov toho, že minimálne v Kyjeve sa nebojuje, na čo poukázal Jozef Viktorín. Matovič by sa preto mal viac starať o viac, ako o polotiku, o vlastný rodinný  život. Zhrnul tiež to, čím sa počas svojej kariéry v exekutíve „preslávili“ jeho Matovičovi spoločníci na cestách. Matovičovci by si preto mali uvedomiť, že v politike už nemajú miesto a Slovensko takých politikov, ako sú oni, nepotrebuje.

Čo ukázal Matovič

„Kampaň Matoviča na Ukrajine v plnej nahote odhalila, kto vlastne bol v predchádzajúcom období premiérom a neskoršie ministrom financi. To vysvetľuje, prečo je Slovensko ekonomicky (a aj morálne) tam kde je. Okrem výletu a populistických kecov ukázal a potvrdil, že v Kyjeve je viac menej normálny život. Žiadna raketa mu na hlavu nepadla, nikto po ňom nestrieľal, nemusel sa skrývať  napr. v metre. Nebolo počuť žiadny rachot zbraní,“píše na Facebooku Viktorín.

Ukrajinci majú Slovákov (podľa Matoviča) za zradcov
Kolega v redakcii HD na titulok povedal: "To naštve!" A zrejme mal pravdu, hoci drsnú a smutnú. Igor Matovič je aj so svojou suitou na "grand tour" na Ukrajine. Nemôže nenávisť teraz šíriť doma, lebo sa to nepatrí, tak vycestoval so svojím púťovým... Čítať ďalej
28 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Galko, čo bol ešte horší, ako Naď

„Matovič dokazuje, že jednoducho v parlamente presluhuje a mal by začať starať viac o rodinné financie, než o 42 m dlhý „volebný“ transparent. Paradoxne mu sekundoval druhý exot slovenskej politiky - poslanec Galko. Áno ten bývalý (kvázi) minister obrany, ktorý vo funkcii predviedol, ako sa rezort obrany nemá riadiť. Bola to ešte väčšia katastrofa ako výkon Naďa a to je už čo povedať. Ten Galko, ktorý sa po internetoch ľuďom vyhráža trestnými oznámeniami, keď mu pripomenú plošne medializovanú kauzu jeho záujmu o slovenských novinárov,“pripomína kandidát do EP za Republiku.

Svoje dostal aj Mikulec

„Druhým nažhaveným pomocníkom bol poslanec Mikulec, bývalý minister vnútra a čo horšie aj bývalý plukovník a riaditeľ vojenského spravodajstva, kde sa v skutku vyznamenal... A skúste hádať, kto bol vtedy ministrom obrany? Správne: bol to poslanec Galko. To sú paradoxy však? Alebo presnejšie toto sú siločiary politiky Matoviča v zmysle známeho: rovný rovného si hľadá,“ konštatuje k posádke, ktorá cestuje po Ukrajine Viktorín.

Potrebujeme takých (euro)poslancov?

„Asi neprekvapím tvrdením, že ani občania, teda Vy a ani Slovensko, teda my všetci nepotrebujeme takýchto politikov. Takých, ktorí sú príčinou pnutia v našej spoločnosti. Už konečne prosím pochopte, že občan Slovenska je na prvom mieste, nie Ukrajina a ani záujmy veľkých štátov, ktoré sa len ako partneri tvária. Uvedomte si konečne, že len ľudia na Slovensku sú priorita. Že ste to nepochopili? Je mi to jasné, nie je to žiadne prekvapenie. Slovensko, aj keď ho máte hanebne v názve vašej politickej „eseročky“ je vám ukradnuté. Tak ako ste nechali v štichu občanov Slovenska počas pandémie, tak by ste ich zradili v prípade zvolenia aj v Európskom parlamente. Úprimne verím, že občania si všetko toto pamätajú a účet vám vystavia aj vo voľbách do EP.  A pošlú vás tam, kde už dávno patríte,“ uzatvára Viktorín.

VERONIKA OPÄŤ PERLÍ! Vráťte, prosím, Pallas Aténe slovenskej politiky pamäť!
Vyhlasujeme pátranie po pamäti Veroniky Remišovej (bývalé OĽaNO/Za ľudí)! Ona totiž skutočne zabudla, že len pred čosi vyše rokom bola podpredsedníčkou vlády, ktorá sa do histórie Slovenska zapíše niekoľkými NAJ. Za niektoré pravda môže aj ona... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik