Šimečka vyzýva Šutaja Eštoka! UPS, ALE TOTO SI NEVŠIMOL!
29 | 05 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Podpredseda Národnej rady (NR) SR a líder Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka vyzval ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD), aby dva týždne po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zodpovedal viaceré závažné otázky. Týkajú sa prípadného pochybenia bezpečnostných zložiek, úniku lekárskej správy premiéra či toho, kto bude niesť zodpovednosť. Šimečkovi sa asi tak zakrútila hlava z toho, že jeho tata je Osobnosť slovenskej žurnalistiky, že si ani nevšimol, že minister vnútra sa k tomu už vyjadril...

"Vyzývam ministra vnútra, aby na tieto otázky odpovedal úplne a čo najskôr. Inak budeme musieť na júnovej schôdzi NR SR podniknúť príslušné kroky," vyhráža sa líder Progresívcov.

Od šéfa rezortu vnútra požaduje odpoveď, či pri útoku na predsedu vlády došlo k pochybeniu bezpečnostných zložiek. Taktiež sa pýta, ako mohla na verejnosť uniknúť lekárska správa premiéra či nahrávka rozhovoru s atentátnikom. Za najzásadnejšiu otázku považuje, kto bude za tieto zlyhania niesť zodpovednosť.

V tom zápale rozdúchavania ďalšej nenávisti si nevšimol 

Šutaj Eštok je naďalej presvedčený, že ochranka pri atentáte na premiéra urobila maximum v daných podmienkach a svojím zásahom mu zachránila život. Potvrdil, že inšpekcia naďalej prešetruje zásah a pokiaľ toto vyšetrovanie preukáže pochybenie, je pripravený vyvodzovať zodpovednosť.

Vyšetrovací tím atentátu podľa ministra vnútra naďalej pracuje aj s verziou, že páchateľ bol, ale aj že nebol osamelý útočník. Platí tiež stanovisko generálnej prokuratúry o možnosti trestný čin prekvalifikovať na terorizmus. Dodal, že o posune budú informovať.

Minister vnútra pripomenul tvrdý a nekompromisný postup voči nenávistným prejavom či vyhrážkam. Momentálne sa zaoberá polícia 172 prípadmi, z toho v 55 sú už stotožnení páchatelia.

Viac v článku:

Kaliňák a Šutaj Eštok načrtli: TAKTO budú vyzerať nové BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA PO ATENTÁTE na premiéra (VIDEO)
Na budúci týždeň by vládni predstavitelia mali predstaviť prvé legislatívne návrhy na riešenie bezpečnostnej situácie po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SSD). Po stredajšom zasadnutí bezpečnostnej rady o tom informoval minister vnútra Matúš... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Takisto si nevšimol, čo hovorí prieskum

PS odmieta snahy ministrov za Hlas-SD a Smer-SD hádzať vinu za atentát na opozíciu a médiá. Odkazuje, že v hnutí prispeli k vyhrotenej a nenávistnej atmosfére v spoločnosti najmenej zo všetkých, poukazujúc na ich slušnú a odbornú politiku. 

Pritom prieskum hovorí niečo iné. Sú to priamo Slováci a nie koaličné strany, ktorí si myslia, že za atentát na premiéra Roberta Fica môže opozícia, jej protesty a staré médiá!

Viac v článku:

PRIESKUM: Slováci v tom majú jasno! Za atentát môže OPOZÍCIA, jej PROTESTY a MÉDIÁ
Exkluzívny prieskum spoločnosti SANEP pre televíziu ta3 bol uskutočnený v dňoch 24. až 28. mája 2024 na vzorke 2 400 opýtaných. Agentúra zisťovala, aké sú nálady v spoločnosti po atentáte na premiéra Roberta Fica. A to na mimoriadne veľkej vzorke... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Minister reaguje

Minister vnútra v aktuálnej reakcii pre TASR pripomenul, že naďalej prebieha dôsledné vyšetrovanie nielen samotného atentátu, ale aj postupu bezpečnostných zložiek. "Po ukončení tohto vyšetrovania prijmem v prípade potreby ako minister vnútra náležité opatrenia a budem o nich informovať verejnosť," ubezpečil Šutaj Eštok.

Zároveň zdôraznil, že dôvody napätia v spoločnosti, ktoré vyústili do atentátu na predsedu vlády, nemajú nič spoločné s postupom bezpečnostných zložiek po tomto čine. "Chápem, že Šimečku vyľakal aktuálny prieskum verejnej mienky, ktorý ako najvážnejšie príčiny atentátu jednoznačne pomenoval správanie sa opozičných strán, organizovanie protestov a činnosť médií," skonštatoval Šutaj Eštok s tým, že mienka ľudí sa nedá zmeniť ďalším politickým útokom, ale hlbokou sebareflexiou a dlhodobou zmenou politiky.

CENA PRE NAJHLÁSNEJŠIU TRÚBU PROGRESÍVCOV! Otvorená spoločnosť rozdávala "novinárske" ceny (VIDEO)
Progresívci mali ďalšie veľké mecheche! Sorosova Nadácia otvorenej spoločnosti odovzdávala v utorok 28. mája ceny súťaže Novinárska cena. Samozrejme, všetko si medzi sebou porozdávali tí najskalnejší liberáli a progresívci. Gólom večera bolo meno... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik