Priznanie bojovníka a pomocníka vlády USA: KAM TEČÚ PENIAZE PRE UKRAJINU!
29 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Erik Prince slúžil pri špeciálnej jednotke SEAL a je zakladateľ súkromnej vojenskej spoločnosti Blackwater, ktorá bola pre USA kľúčová v konfliktoch v Afganistane a Iraku. V interview s Tuckerom Carlsonom sa bavili jednak o konflikte na Ukrajine, ktorý podľa neho nemal vôbec začať, ale aj o tom, že americká výzbroj je zastaraná, predražená a na Ukrajine už o ňu nie je záujem. Varoval, že končí jar a začína suché počasie, ktoré je ideálne pre tanky. Rusi podľa neho chcú ponížiť Západ a zaistiť, že Ukrajina už pre nich nikdy nebude problém.

Americké systémy zlyhávajú

Prince sa najprv zameral na efektivitu dronov, ktoré podľa neho zmenili bojisko. Poznamenal, že najväčšie straty v Iraku a Afganistane spôsobovali nastražené, podomácky vyrobené výbušniny. A dron je v podstate spôsob, ako túto výbušninu dostať niekam letecky. Aj napriek silnému rušeniu, v ktorom sú Rusi dosť dobrí. Americké sily sa vraj z konfliktu na Ukrajine príliš neučia. A o americké zbrane nie je v prostredí silných rušičiek veľký záujem. Čo nie je prekvapenie, vzhľadom na to, že počas vojny proti terorizmu nebojovali USA proti vyspelým protivníkom. Ale teraz, keď proti sebe súperia štáty, tak americké systémy zlyhávajú.

„Strela Javelin, ktorú daňovým poplatníkom Raytheon predáva za 200 000 dolárov za jednu, s odpaľovacím zariadením za 300 000 dolárov, sa dá použiť len na prvú strelu pri prepadnutí. Keď trafíte tank, tak ten bude horúci, horí a ďalšie strely sa budú na toto horúco navádzať. Takže Ukrajinci namiesto 200 000 dolárovej rakety od Američanov začnú používať svoju za 29 000 dolárov a funguje rovnako dobre,“ popísal. Dodal, že ako daňoví poplatníci by sa Američania mali starať o to, že ich peniaze neboli dobre vynaložené.

Biely dom zvažuje hodiť ukrajinský uterák do ringu
Ak sa ruská armáda dostane do Charkova, Spojené štáty prinútia šéfa kyjevského režimu Vladimira Zelenského rokovať s Moskvou. Tak informuje s odvolaním sa na zdroje z USA agentúra RIA. "Pravdepodobne chce Washington najskôr zistiť, či sa Rusku... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Spomenul aj iné bojiská. Napríklad v Červenom mori Hútíovia používajú drony za 20 tisíc až 50 tisíc dolárov na útok na lode a dve strely, ktoré sa na taký dron vypália, stoja 2 milióny dolárov každá. Ďalej hovoril o tom, ako sa Rusi zlepšujú. Spomenul napríklad, že ak by ste vystrelili na Rusov pred rokom a pol (zrejme delostrelecky), trvalo by im hodinu a pol, kým by presne opätovali paľbu. „Teraz im to trvá dve až tri minúty,“ uviedol s tým, že práve na Ukrajine týpok v garáži, ktorému ide o život, vymýšľa nové veci, zatiaľ čo vo Washingtone stále dávajú peniaze stále tým istým firmám.

Prečo to pokračuje? Peniaze stále tečú a zodpovednosť je nulová!

Podľa Princea peniaze stále tečú a zodpovednosť je nulová. Rečnícky sa spýtal, kto bol potrestaný za debakel v Afganistane, kde USA „nahradili Taliban Talibanom“. Kongresmani, s ktorými hovoril, si zúfajú, pretože sa snažia obmedziť tok peňazí a dosiahnuť zodpovednosť, ale nedarí sa. Lobisti vo Washingtone vraj rozdajú milióny a tok peňazí sa preto nezastaví. „Je to skutočne odporné,“ okomentoval Prince. Kritizoval tiež, že USA nechali vybavenie za milióny dolárov v Afganistane, keď sa odtiaľ stiahli.

Foto: Repro X Popis: Eric Prince, zakladateľ súkromnej vojenskej spoločnosti Blackwater

Odpovedal aj na otázku, prečo môžu politici tak ľahko Američanov zmanipulovať do večných vojen. Je to podľa neho preto, že americké ozbrojené zložky sú na 100% dobrovoľné. Teda je v nich ani nie percento populácie, ďalšie tri až štyri percentá poznajú tých, ktorí slúžia, a zvyšných 95 % „nemá paru“ a hlavne nemá žiadny osobný záujem, takže sa ľahko nechajú „zblbnúť pozérskymi rúrami vo Washingtone“. Prince tiež uviedol, že tí, ktorí slúžili v ozbrojených zložkách, sú znechutení politickými predstaviteľmi, ktorí dostávajú USA do ďalších vojen a potom sa presúvajú na vysoké miesta v obrannom priemysle.

Ohľadne Afganistanu spomenul, že počas okupácie sa vo veliteľskej pozícii operácie vystriedalo 18 štvorhviezdičkových generálov. Tiež prezradil, že USA majú dnes rovnako generálov, ako v druhej svetovej vojne, keď mali 14 miliónov mužov v zbrani. Dnes je to iba 1,4 milióna. Takže ak by sa malo šetriť, na generáloch a ich pomocníkoch by sa dalo.

Vo Washingtone buď vojnu chceli, alebo verili, že ich powerpointové prezentácie Rusov odradia

„Moje zdroje z bezpečnostnej komunity mi už v decembri roku 2021 dali vedieť, že Rusi zaútočia. Že to nebolo iba ako,“ povedal tiež. Už vtedy vraj napísal, ako sa dalo vojne zabrániť, napríklad ak by sa Ukrajine dala vyslúžilá americká letecká výzbroj, ktorá mala zhrdzavieť na púšti. A potom finančná podpora. A zároveň by Biden povedal, že Ukrajina nebude v NATO.

Ale vo Washingtone buď vojnu chceli, alebo verili, že ich powerpointové prezentácie Rusov odradia. Podotkol, že Rusom rozumie, pretože keby Čína a Rusko chceli prijať Mexiko do aliancie, USA by to tiež vadilo.

Možno sú naozaj takí hlúpi
Carlson sa tiež pýtal, prečo viceprezidentka Harrisová na kameru Zelenskému povedala, že chce, aby sa Ukrajina pridala do NATO. „Možno sú naozaj takí hlúpi,“ špekuloval Prince. A Anthonyho Blinkena, ktorý v Kyjeve hral v klube na gitaru, prirovnal k „Nerovi, ktorý hral na husle, keď horel Rím“.
Antony Blinken na Ukrajine, foto: Shutterstock
Americké zbrane situáciu nezmenia

Väčšina peňazí z americkej pomoci Ukrajine ide podľa Princea piatim najväčším americkým výrobcom zbraní. „Aby päťkrát drahšie nahradili to, čo už sme poslali na Ukrajinu,“ doplnil s tým, že Pentagon nevie nakupovať. Navyše, tieto zbrane situáciu nezmenia. Poznamenal, že začína suché počasie, ktoré je ideálne pre tanky. „Až začne jún, tak sa začne hrať. A myslím, že ruský medveď je hladný,“ komentoval.

„Tá vojna nemala ani začať, mali urobiť dohodu, zmraziť línie po šiestich mesiacoch, ale Bidenova vláda verila, že všetky tie americké zbrane zachránia situáciu. Ale nezachránili a situácia je škaredá,“ povedal. Ukrajincov vraj čaká „škaredé leto“. Čo Rusi chcú? Podľa Princea totálne ponížiť Západ. A zabezpečiť, že Ukrajina už nikdy nebude problém.

A čo sa stane s Ukrajinou? Zakladateľ spoločnosti Blackwater má pochybnosti, že vydrží ako samostatný štát. Zvlášť pokiaľ by Rusi zabrali Odesu a zabránili v exporte pšenice. „Jediné, čo teraz robíme, je, že sprostredkovávame smrť ukrajinským mužom. A ničíme ďalšie generácie,“ povedal o súčasnej americkej podpore. Straty odhaduje na „stovky tisíc“.

NEUVERÍTE! Bývalý bojovník „cudzineckej légie Ukrajiny“ o PRAVDE na Ukrajine
"Americký antifašista sa infiltroval do radov ozbrojených síl Ukrajiny, zhromaždil cenné informácie a utiekol do Ruska. Zdá sa, že tento príbeh zatieni „prípad Snowden“. John McIntyre je mladý Američan s antifašistickými názormi. Na jar 2022 sa... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik