Bukovský Kovačičovi: KOĽKOKRÁT STE MLČALI, KEĎ SA CENZUROVALO A ZAKAZOVALO! To nebola „orbanizácia“? (VIDEO)
29 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

„Hviezdny“ moderátor TV Markíza Michal Kovačič zažíva krušné momenty. Lekár a imunológ Igor Bukovský mu pripomína, že keď jeho zamestnávateľ z politických dôvodov stiahol z obrazovky inú reláciu, tak pán Kovačič mlčal. A mlčal aj vtedy, keď vláda dala stopku nepohodlným webom, ako Hlavný denník. To už nebola "orbanizácia"? Vo videu lekár nezabudol ani na slová pani Kovačič Hanzelovej, že „o pravde sa nediskutuje“.

Igor Bukovský pripomína, že v čase, keď on „štrngal kľúčmi“ na námestiach, známy moderátor sa učil písať a o rok neskôr promoval. Odvtedy sa neprestajne vzdelával a vďaka vedomostiam mohol mať na Markíze vlastnú reláciu, ktorá mu bola po rokoch zrušená.

Vtedy Michal Kovačič mlčal a mlčal aj vtedy, keď sa dialo množstvo ďalších neprávostí zo strany vlády. Hrdinom mohol byť vtedy. Dnes, keď ide jedine o jeho vlastné miesto na obrazovke a vlastne mu nič vážne nehrozí, tak kričí o „orbanízácii“. Pre Bukovského je preto len obyčajný aktivista, ktorý nechápe, že jeho zamestnávateľovi sa nepáči jeho aktivistický prístup.

Fakty prichádzajú teraz

„Neboli to fakty, väčšinou to boli iba subjektívne domnienky aktívnych členov kovidbyra. Toto však fakty sú,“ pripomína hneď v úvode Michalovi Kovačičovi výrok jeho manželky z denníka SME, že „sú to fakty a o faktoch sa nediskutuje, lebo sú to fakty.“

Bukovský však Kovačičovi pripomenul, že keď mal Kovačič 6 rokov, on stál na námestiach počas Nežnej revolúcie a o rok neskôr promoval na lekárskej fakulte.

„Hovorím to preto, lebo odvtedy som neprestal študovať a vzdelávať sa, čo bol aj dôvod, že moje vedomosti, znalosti, ale aj talenty začala využívať aj TV Markíza,“ pokračuje lekár.

Bukovského výzva médiam ako Denník N a spol.
Po rokovaní vlády v Handlovej postrelili premiéra Roberta Fica (Smer-SD). V pléne parlamentu to potvrdil podpredseda Národnej rady SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) a prerušil rokovanie aktuálnej schôdze na neurčito Podľa nových informácii, útočníkov rok... Čítať ďalej
15 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Nie ste žiadny hrdina

„Verejne a v priamom prenose ste zaútočili na vedenie televízie Markíza, ktorá Vás roky platila a umožnila Vám stať sa známou tvárou slovenských displejov. Vo svojich očiach ste zrejme „hrdina a bojovník za ochranu demokracie a slobody názoru“. Hrdina by ste boli, ak by ste také niečo dokázali vtedy, keď by Vám hrozilo, že Vás na druhý deň predvolajú minimálne na OV KSS alebo aj na Okresné oddelenie ŠtB a vynucovali by od Vás verejné ospravedlnenie a odvolanie svojho prehlásenia,“informuje Bukovský moderátora s tým, že po takýchto krokoch moderátora by prišli veľmi nepríjemné dôsledky nie len pre moderátora, ale aj pre jeho rodinu. „To by ste boli hrdina,“ dodáva lekár.

To nebola „orbanizácia“?

„V takom režime ste nežili, takže už nevieme ako by ste konali. Vieme však, ako ste konali nedávno, keď sa obmedzovanie slobody slova a názoru ešte netýkalo Vás. Mlčali ste. Mlčali ste, keď napríklad mňa vedenie Televízie Markíza „stiahlo z obrazu aj zvuku“ po 22 rokoch pravidelnej spolupráce v popularizácií zdravého stravovania a medicíny životného štýlu na základe politickej objednávky. To mi osobne povedal Váš dlhoročný nadriadený Henrich Krejča, bez ktorého súhlasu by taká „politická objednávka“ neprešla. To nebola podľa Vás orbanizácia?,“ pýta sa Bukovský.

Mlčal aj pri boľševických praktikách

„Mlčali ste, keď vlády Matoviča a Hegera porušovali zákony a Ústavu SR a na základe protiústavného zákona zaviedli cenzúru a presne v zmysle starej komunistickej boľševickej línie vypínali informačné médiá a názory iných ľudí, ktoré „oni“ označili za nebezpečné pre verejnosť. Mlčali ste aj, keď sa nedávno denník SME priznal, že na základe jeho nahlásenia spoločnosť Google maže kontá a súkromné dielo súkromných osôb? Prečo ste mlčali? Lebo sa to netýkalo Vás a Vašich názorov?,“ kladie moderátorovi ďalšie otázky lekár.

Taraba odporúča angažovaným "novinárom": UROBTE TOTO! A basta (VIDEO)
Podľa podpredsedu vlády a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (SNS/Život-NS) sa Michal Kovačič záverom relácie Na telo pokúsil vtiahnuť médiá do ideologického konfliktu. Vo videu na Facebooku však Taraba vysvetľuje, že toto určite nie je... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Žiaden mučeník, len aktivista

„A teraz je zrazu problém, ak súkromná televízia, ktorá Vás platí, nemá záujem o Vaše názory, ideológiu a televízny aktivizmus? Zrazu sa cítite ako hrdina a mučeník, hoci okolo Vás stoja celé zástupy takých istých, ktorí si myslia, že môžu vnútiť spoločnosti svoje videnie sveta. Naozaj?Patríte k tým, ktorí na Slovensku rozpútavajú kultúrny a ideologický konflikt a teraz sa čudujete, že Vášmu zamestnávateľovi sa to nepáči?“ uzavrel Igor Bukovský.

Neslýchané! Neuveríte, čo urobili Kovačičovi!

Poprosíme všetkých zamestnancov, ktorí končia zamestnanecký pomer, aby sa podelili o detaily s denníkomN! Vypli vám mail? Museli ste vrátiť firemný počítač, mobil a kľúče od kancelárie? Nebodaj auto? Neslýchané!!

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik