Remišová píše voličom vládnej koalície
28 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Veronika Remišová na svojom profile adresovala voličom vládnej koalície status, z ktorého redakčne vyberáme nasledujúce pasáže.

"Voličom vládnej koalície." Začína sa text a priam "jasnovidecky" pokračuje prvým útokom: "Mnohí z vás, ktorí ste volili strany súčasnej vládnej koalície sa na sociálnych sieťach tešíte, že Michal Kovačič, moderátor televízie Markíza už nemá prácu a jeho relácia Na telo končí."

Kto útočil na Kovačiča? Nejak nie je známy žiaden útok na Kovačiča ani zo strany voličov koalície, ani zo strany koalície samotnej (pripomienka HD k nasledujúcej časti textu Remišovej)

"Moderátor, ktorý nič nedaroval vládnej moci, bol nepríjmený, kládol otázky, ktoré žiadny politik nemá rád. Keď sme boli vo vláde my, bol nepríjemný k nám, aj nám sa vtedy zdalo, že je na strane vtedajšej opozície, no nikdy sme na neho neútočili. Keď je vo vláde súčasná koalícia, je nepríjemný k nim, pretože vláda má moc, má dosah na životy ľudí, prijíma zákony, ktoré by mali byť v prospech ľudí, no mnohokrát nie sú." Píše Remišová a zjavne zavádza.

Tak toto už je úplná fikcia

"Slobodní, neúplatní a pre politikov nepríjemní novinári" (To je asi z relácie Vtipnejší vyhráva - pozn. red. HD.) "sú pre ľudí zárukou, že vládna moc si nebude robiť čo sa jej zachce. Bez nepríjemných novinárov by ste sa nikdy nedozvedeli, že na predražených tendroch vás politici okradli o milióny eur. Alebo že sa chystajú zmeny v druhom pilieri, ktoré poškodia budúcich dôchodcov. Alebo že pri násilných trestných činoch vládna koalícia chcela skrátiť premlčaciu dobu, čím ohrozovala tých najzraniteľnejších, najmä ženy a dievčatá. Alebo že politik nabúral do semaforu a policajti mu nedali fúkať, hoci akémukoľvek inému bežnému občanovi vždy dajú."

O aký nátlak ide? Veď Kovačič a spol robia nátlak na zamestnávateľa, ak politik odmietne pozvanie televízie, nejde o nátlak, ale o odmietnutie pozvania, zas zavádzanie!

"Keď sa teraz nezastaneme novinárov, ktorí sa stali terčom nátlaku politickej moci, tak nabudúce to budú učitelia, potom podnikatelia, neziskové organizácie a nakoniec bežní ľudia, na ktorých sa bude útočiť len preto, že nevyhovujú vládnej garnitúre.

(Pozn. red. HD - na koľko bežných ľudí sa útočilo počas Matovičovej a Hegerovej či Ódorovaj vlády len preto, že "nevyhovovali vtedajšej vládnej koalícii?)

Zástankyňa práv ukrivdených...

"Tak, ako to bolo v Nemecku po nástupe nacistov k moci, keď nacisti postupne útočili na rôzne skupiny ľudí, ktoré si zvolili za cieľ. Vtedy pastor Martin Niemöller napísal:

Keď nacisti prišli po komunistov, mlčal som; nebol som predsa komunista.

Keď prišli po odborárov, mlčal som; nebol som predsa odborár.

Keď prišli po židov, mlčal som; nebol som predsa žid.

Keď prišli po katolíkov, mlčal som, pretože som bol protestant.

Keď prišli po mňa, nebolo už nikoho, kto by mohol protestovať.

Ak budeme teraz mlčať, môže sa stať, že sa už nebude mať kto ozvať, keď sa bude diať krivda vám, alebo vašim blízkym."

Píše bývalá podpredsedníčka vlády a členka vládnej koalície do septembra 2023 Veronika Remišová a čitateľ si môže iba tak pomyslieť svoje...

DOKONALE VYKRESLENÝ STAV SLOVENSKEJ ŽURNALISTIKY
Erik Kaliňák o dehumanizácii, lžiach a šírení nenávisti, ktoré predchádzali pokusu zavraždiť Roberta Fica. Moderátor Žďársky v debate s ním bez sebareflexie a s cynickým úsmevom ignoruje, kto hecoval spoločnosť a debatu o podstate problému, ktorý... Čítať ďalej
28 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik