O hanebnom boji Slováka proti Slovákovi v Európskom parlamente
27 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Miroslav Radačovský, predseda strany Slovenský Patriot a europoslanec v statuse na sociálnej sieti nastolil tému, ktorá je z voličského pohľadu naozaj na zamyslenie. On síce píše o tom, že "bez účasti vo frakcii je jeho pôsobenie v EÚ veľmi ťažké, ba niekedy až zbytočné pri presadzovaní národných záujmov svojho štátu", no na druhej strane zo statusu cítiť, že za mnohé si Slováci v Európskom parlamente môžu sami.

"Keď som v r. 2019 bol zvolený do EP ako nestraník, nepolitik, bez politických kontaktov a známostí, musel som si sám, bez podpory akéhokoľvek politického subjektu, vytvoriť vzťahy s europoslancami z iných národných štátov." Rozbeha tému bývalý sudca Radačovský.

Kollár ťahal nitkami

"Po asi polroku oslovil ma predseda frakcie Identita a demokracia (ID), či by som nechcel vstúpiť do tejto frakcie, avšak vzhľadom na to, že v európskej frakcii bola strana Sme rodina, ktorá síce nemala v EP svojho zástupcu, ale podľa zvyku bol potrebný súhlas predsedu strany Sme rodina, p. Kollára. P. Kollár, bez akéhokoľvek zdôvodnenia, aj keď som s ním osobne rozprával, odmietal takýto súhlas dať. Môžem sa len domnievať, že to bolo preto, že som odmietol stať sa členom strany Sme rodina." Spomína si autor statusu.

Jurzyca ťahal nitkami

Miroslav Radačovský myšlienkovo smeruje k podobnej záležitosti: "Neskôr oslovila ma frakcia Európskych konzervatívcov a reformistov (ECR), vtedajší jej predseda p. Legutko, českí europoslanci, ba aj europoslanci z iných národných štátov, s tým, či by som chcel byť členom tejto frakcie. Súhlasil som, bolo zasadnutie tejto frakcie a na moje prekvapenie p. Jurzyca, ako jediný Slovák, člen tejto frakcie, vyslovil nesúhlas k mojej účasti v tejto frakcii a bez akéhokoľvek mne daného zdôvodnenia, ma opätovne zablokoval Slovák a členom tejto frakcie som sa nestal."

Podlý, rýdzo slovenský jav v Európskom parlamente

Samozrejme, ako inak, zásluhou liberálov a progresívcov. Miroslav Radačovský pokračuje: "Pokiaľ sa týka môjho „blokovania“ pôsobiť v niektorých z frakcií EP, k tomu len toľko. Je to jav nevídaný, ba až podlý, keď Slovák Slovákovi zabráni mu zmysluplne pracovať v EP. Je to asi tak, ako keby ste boli schopný zabehnúť stovku za 5 sekúnd, nepustia vás na štart a potom vykrikujú a vytýkajú vám, že ste sa nezúčastnil súťaže."

Úbohosť, nič iné, ako úbohosť

"Nehnevám sa ani na p. Kollára ani na p. Jurzycu, len sa zamýšľam nad úbohosťou ich myslenia, keď Slovák v EP zablokuje Slováka len preto, že nechce nič iné, len odborne a so skúsenosťami pracovať, obhajovať a presadzovať národné záujmy svojho štátu." vyznáva sa bývalý sudca.

Aj teraz kandidujú viacerí Slováci, ktorých jediný program je bojovať proti Slovákom a Slovensku

"Aj v súčasnosti z predvolebnej kampane, rétoriky, ale aj hesiel na bilboardoch, sa javí" píše Miroslav Radačovský,"že kandidáti na europoslancov sa chystajú do EP, aby bojovali jedni proti druhým, liberáli proti socialistom, a naopak, ba poniektorí sa svojou účasťou v EP chystajú bojovať proti EP a EÚ, a to už nehovorím o Miškovi Šimečkovi, ktorý sa vyjadril, že ich kandidáti do EP idú s cieľom poraziť Róberta Fica, čo je už skutočne na zamyslenie."

"Takýto boj Slováka proti Slovákovi v EP je zlý signál o Slovensku v zahraničí. Súboj politických strán má miesto na Slovensku, má prebiehať na Slovensku, nie v Európskom parlamente. V EP, aj napriek rôznosti politických názorov, by mali budúci europoslanci spolupracovať, bez vzájomných útokov, nevraživosti, na prospech svojho štátu a občanov, ktorí ich do EP volili." Vysvetľuje princíp poslania europoslanca predseda strany Slovenský PATRIOT a europoslanec, JUDr. Miroslav Radačovský.

SaS a HLAS - SD sa pripravujú sadnúť si za okrúhly stôl
Lepším riešením bude, ak sa predsedom Národnej rady (NR) SR stane súčasný minister investícií Richard Raši (Hlas-SD), a nie šéf SNS Andrej Danko vzhľadom na rozdiel medzi stranami Hlas-SD a SNS. V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol... Čítať ďalej
26 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik