A čo tak, ospravedlniť sa za lži o euromiliarde, opozícia a mainstrem?
26 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Založiť si osobnú kariéru na lžiach a udavačstve je hnus. U politikov, žiaľ, vcelku bežný. U novinárov však menej. No u tých našich - najmúdrejších, najpovolanejšíéch a najnenávidiacejších - to je pracovná metóda. Čakal som týždeň. Sedem dní by malo stačiť aj hrochovi s jeho kožou na pochopenie toho, že klamal, zavádzal, zámerne nepravdivo informoval. Čakal som, že sa za to naši opoziční politici a hviezdy ich a nimi ovládaného mainstreamu ospravedlnia. Veď za lož sa ospravedlniť má. Nie, teraz nejde o atentát. Iba ak o atentát na pravdu.

Pravdu zabíjajú denne. Lebo im nevyhovuje. Nezapadá do ich sveta, plného bahna nenávisti a hnusu zo všetkého, čo odporuje ich predstavám o budúcnosti nás všetkých. Pamätáte sa na to šírenie poplašnej správy o miliarde, o ktorú prídeme, lebo Brusel ju Ficovi a jeho vláde nedá? Mainstream sa predháňal v tom, koľkokrát za deň vydá správy v tomto zmysle, na podujatiach, na ktorých sprofanovaní trápni jedinci zachraňovali demokraciu to bol mesiace hit večera a odkričalo si to aj niekoľko Šimečkových námestí.

Najskôr pár titulkov z nie dávnej minulosti, výber robil google

Pravda: "Miliarda z Bruselu pre Slovensko sa zasekla na novele Trestného zákona. Je to výstražný prst pre vládu či strašenie opozície?"

Aktuality: "Brusel môže Slovensku zobrať miliardy eur. Ak s tým vláda nič neurobí, tak to bude vlastizrada, tvrdí Michal Šimečka"

TA3: "Slovensko môže prísť o jeden a pol miliardy z Bruselu."

Novinky.cz (od slovenského korešpondenta) - Brusel Slovensku pohrozil, že nedostane miliardy eur z plánu obnovy

Pre úsporu času i popísanej plochy ide iba o drastický výber, google takýchto titulkov ponúkol asi tri stránky. Pamätáte sa na tie "ustarané tváre" hviezd spravodajstva, s akou vnútornou radosťou tieto dristy vnucovali divákom? Len Boh vie, koľko "angažákov" za to v podobe odmien získali od svojich mediálnych chlebodarcov. Hrochy sa pred nimi za svoju tenkú kožičku hanbiť musia.

Takže, čo je s tou miliardou a čo s tými milardami?

Vysvetlime si, že ak hovoríme o "miliarde", máme na mysli takzvanú štvrtú tranžu. "Slovensku nič nestojí v ceste, aby sa dostalo k 923 miliónom eur cez štvrtú žiadosť národného plánu obnovy a odolnosti. Pre spravodajcu TASR tov týchto dňoch po rokovaniach v sídle Európskej komisie uviedol vicepremiér pre plán obnovy Peter Kmec spolu s ministrom spravodlivosti SR Borisom Suskom. Ak hovoríme o miliarde, ide zaokrúhlene o presne týchto 923 miliónov eur.

Ak hovoríme o miliardách, ide celkovo o 6,4 miliardy eur z EÚ do oblastí, ktoré potrebujeme oživiť. Je to najmä školstvo, zdravotníctvo, životné prostredie, jednoducho všetko to, kde peniaze nemáme zo zdrojov štátneho rozpočtu. Tieto peniaze sú z plánu obnovy. A dostávame sa k nim postupne, v plnej sume. Koniec školenia, ospravedlňujeme sa čitateľom a už pokračujeme návratom k téme 

Kde nechali chrbticu, kde nechali ksichty?

Hovorí im ešte niečo charakter či bezcharakternosť? Treba sa pýtať, čií médiá môžu až takto účelovo zavádzať, a čo zavádzať, napíšme na rovinu - zámerne podvádzať a klamať. Aký charakter musí mať žurnalista, ktorý takto účelovo šíri poplašné správy na úrovni trestného činu, len aby menil politické preferencie ním adorovaných politík a politikov? Kde má chrbticu a hovorí mu niečo slovo čestný a svedomitý výkon profesie? Toto sú všetko otázky, ktoré smerujeme nielen do radov namysleného mainstreamu ale aj tých, ktorí jeho ideologické výpotky berú ako slovo Božie na nedeľnej kázni. Alebo tých, ktorí sa na základe spoločnej lži médií hlavného prúdu a nimi podporovaných politikov nechávajú vyhnať na najrôznejšie slovenské majdany pod taktovkou progresívneho liberalizmu. A skracovaných "celebrít", ktoré by boli inak už úplne bez záujmu verejnosti.

Vám, "politici", nie je trápne, že klamete, až sa vám od huby práši?

Podlo, prízemne, primitívne, napriek diplomom z Oxfordu? Vy všetci, ktorí burcujete z námestí a ktorí máte lož ako metódu politickej práce a zdroj nenávisti, vedúci až k atentátu? Nie je vám hnusné stretávať sa denne s vašimi ksichtami v zrkadlách? Čo tak ospravedlniť sa? Po týždni, aspoň za túto jerdinú vašu kardinálnu lož.... Jednu z mnohých lží. Čo tak postaviť tribúnu na námestí, veď v tom máte prax a z nej povedať - mýlili sme sa... Nie, to vy slabochovia nedokážete. Nie ste toho schopní, hoci - schopní ste, ako sa ukázalo aj po atentáte, aj toho najhroznejšieho. Bežte si zas udávať do Bruselu, v mainstreame si zas píšte lži, ale už ste prehliadnutí. Už ste obnažení, úplne do vášho morálneho "naha". A história si vás práve zapisuje ako tie najničotnejšie nuly dvadsiatch rokov tretieho tisícročia na Slovensku.

Zrazu vraj - "prepni sa na dobro aj ty"
I zjavila sa reklama. Síce krátka, niekoľkosekundová, no ako inak - v bulvárnom komerčnom "mienkotvornom" médiu, ktoré doteraz bolo a stále je "prepnuté na zlo". Stačí sa pozrieť na tvorivé "princípy" jeho spravodajstva a publicistiky a každý aj s... Čítať ďalej
26 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik