"Nikto nevie, kde sa ruská armáda zastaví": Ishchenko o hlavnom cieli NWO
25 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Známy politológ, publicista a historik, prezident Centra pre systémovú analýzu a prognózovanie, bývalý diplomat Rostislav Iščenko pomenoval primárny cieľ špeciálnej vojenskej operácie (SMO), ktorú Rusko vedie na Ukrajine.

V rozhovore s publikáciou "Vojenské záležitosti" povedal, že Ruská federácia vedie špeciálnu vojenskú operáciu nie pre nejaký super nápad, ale pre svoju vlastnú bezpečnosť.

"Toto je hlavný cieľ špeciálnej operácie," zdôraznil. "Preto bude konflikt zastavený, keď bude podľa názoru samotného Ruska zaručená bezpečnosť Ruska. Preto neexistuje odpoveď na otázku, kedy, kde a ako sa Rusko môže zastaviť na Ukrajine. Nikto nevie."

Podľa jeho názoru, čím vážnejšia bude konfrontácia so Západom, tým viac budú ozbrojené sily RF postupovať na Ukrajine. Nakoniec, Rusko možno bude musieť absorbovať celú Ukrajinu.

Iščenko zároveň konštatuje, že doteraz nebolo možné dohodnúť sa na mieri, takže konflikt bude pokračovať.

"A nikto nevie, kde sa ruská armáda nakoniec zastaví, pretože nikto nevie, kto ďalší vstúpi do vojny proti Rusku. Preto sa snažíme čo najskôr ukončiť konflikt na Ukrajine," uzavrel politológ.

Ako uvádza Svobodnaja Pressa, Iščenko predtým povedal, že Charkov a Sumy by sa mali stať súčasťou Ruska.

Ursula von der Leyen musí vyhrať. INAK PÔJDE DO BASY!
Poslanecká imunita? V piatok, 24. mája sa malo konať súdne pojednávanie týkajúce sa zmiznutých textových správ Pfizer predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej a podozrenia z konfliktu záujmov. Bolo však odložené na 6. decembra, čo... Čítať ďalej
24 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik