MARKÍZA V PROBLÉMOCH! Končí ako ďalší aj Kovačič?
24 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Koniec relácie Na telo? Súkromná televízia Markíza zatiaľ zahmlieva. Ale každý, kto si zvykol v nedeľu zapnúť televízor a sledovať na slovenských televíziách politické debaty, v tom už má jasno.

Z diskusnej relácie Na telo sa v poslednom čase stala relácia Pogratulujme si. Hostia, ktorí neboli politici, sa totiž iba obrazne potľapkávali po pleciach, skonštatovali, že mali na mysli presne to isté, ako ich spoludiskutér, v družnej atmosfére sa rozišli a diváci videli v priamom prenose iba propagandu Progresívneho Slovenska. Žiadne na telo, žiadne opačné názory, žiadnu polemiku.

Konkurenčné televízie už pochopili, že keď mienia vytvárať politické diskusné programy tendenčne, ich moderátori miesto toho, aby robili žurnalistickú prácu, tak sa bijú do pŕs a robia reklamu opozícii, takmer akoby za to boli platení, tak tadiaľ cesta nevedie. Ako prvý skončil Rasťo Iliev z TA3, po ňom nasledovala Jana Krescanko Dibáková z TV JOJ a nakoniec prišiel na radu aj Richard Dírer. Tak sa zdá, že Jojka a TA3 si uvedomili svoj prešľap ako prvé.

O 5 minút 12 - diskusná relácia RTVS s moderátorom Marekom Makarom poslednú nedeľu tiež zmenila vysielanie. Makaru nahradila ekonomickým odborníkom. Či sa Makara bude objavovať v relácii aj naďalej, nikto nevie.

Markíza sa držala zubami - nechtami. Nič jej to nebolo platné

A konečne sa prebrala aj Markíza. „Vzhľadom na objektívne dramaturgické výzvy v posledných týždňoch a s tým súvisiacu potrebu zabezpečiť názorovú pluralitu budú tieto dve relácie pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia v sobotu 8. júna 2024, poslednými v jarnej časti našej programovej štruktúry,“ oznámila televízia.

Televízia v tlačovej správe uvádza, že zatiaľ bude „zvažovať najvhodnejší formát nedeľnej politickej diskusie,“ s ktorým sa vráti po prádzninách.

Dodajme, že reláciu Na Telo v posledných týždňoch až mesiacoch aktívne bojkotovali vládni politici. A tu by sme chceli upozorniť, že nielen politici potrebujú televíziu, ale aj televízia potrebuje politikov. Pokiaľ budú slovenské televízie tvrdo zastávať názor, že jediná cesta je boj s vládou, takto si budú vychovávať svojich moderátorov, aby nerobili žurnalistiku, ale propagandu, tak sa ďalej nedostaneme.

Český expremiér naložil mainstreamu na Slovensku: KTO TU ÚTOČIL? ZA OPOZÍCIU ODVÁDZATE ŠPINAVÚ ROBOTU!
Keď sa pozerám na intelektuálne výkony pravicových žurnalistov v maintreamových médiách, ktoré sa týkajú atentátu na slovenského premiéra Fica, nemôžem sa ubrániť trpkému úsmevu, bilancuje český expremiér Jiří Paroubek pre české Parlamentní... Čítať ďalej
24 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

 

 

Markíza odvysiela počas televíznej jari posledné dve vydania politickej debaty Na telo. Priznáva, že po lete tradičný formát s Michalom Kovačičom nemusí pokračovať