Kaliňák rozoberá dni po atentáte: Ktorá strana si po tragédii veľmi rýchlo premazala sociálne siete? (VIDEO)
24 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Dobrý večer milí priatelia. Je desiaty deň od politického antentátu na Roberta Fica predsedu vlády Slovenskej republiky a som rád, že dnes už nehovoríme o jeho boji o život, ale o stabilizovanom stave s pozitivnou prognózou. Takto začal svoju reč zastupujúci premiér Robert Kaliňák. Slovenskí zdravotníci či na začiatku v Handlovej alebo potom celý čas v v Banskej Bystrici odviedli kus neskutočnej práce a za nás všetkých zopakujem - klobúk dole a obrovské ďakujeme za záchranu Roberta Fica, dopĺňa politik s s pokorou a poďakovaním každému, kto sa na záchrane života Roberta Fica podieľal.

Vyjadrenie Roberta Kaliňáka vám prinášame v plnom znení.

My v Smere sme si povedali, že ak môžeme teraz nášmu predsedovi nejak pomôcť, tak tým, že zaberieme na 200%. V pondelok bola koaličná rada a chcem sa poďakovať za politickú zrelosť Petra Pellegriniho a Andreja Danka, ktorá sa  ukáže až vtedy keď prejdú ťažké chvíle, ktoré teraz zažívame. 

Chcem oceniť, že naše uznesenie národnej rady, ktoré odsúdilo atentát na Roberta Fica, odmietlo nenávisť a vyzvalo na rešpektovanie výsledkov demokratických parlamentných volieb, bolo jednohlasne prijaté.

Vláda tento týždeň zasadla hneď dvakrát. Sľubovali sme rozostavať Slovensko a darí sa. Bola ukončená súťaž na výstavbu nemocnice v Martine, podpísaná zmluva na nemocnicu v Banskej Bystrici a začali prípravné terénne práce na nemocnicu v Prešove. 

Rovnako vláda prijala stanovisko ministerstva zdravotníctva vo vzťahu k Pandemickéj zmluve WHO, ktorú považujeme za neakceptovateľnú.

Vo štvrtok sme akcelerovali nasadenie vlády pri čerpaní plánu obnovy a eurofondov s jasným cieľom - naštartovať ekonomický rast, aby sme pri ozdravovaní zničených verejných financií, čo najviac ochránili sociálny štandard občanov.

Aktuálna informácia z dnešného dňa - Slovensku už nestojí nič v ceste k štvrtej platbe z plánu obnovy vo výške 923 miliónov eur, výborná správa pre našu ekonomiku.

Dnes sme zároveň na úrade vlády potvrdili prípravu ďalších dvoch výjazdových zasadnutí vlády v regiónoch, ktoré sú na Slovensku najťažšie skúšané a pre ktorých rozvoj sú európske peniaze kľúčové. O tom je pre nás politika. Bez práce v regiónoch a s ľuďmi to jednoducho nejde.

ŠIMEČKOVI SLUŠNOĽUDIA V AKCII! A to iba začínajú! Máme sa báť?
NAKA rieši 153 podnetov schvaľovania trestného činu! Toto je výsledok burcovania ľudí najmä Progresívnym Slovenskom na námestiach! Skandovanie "Smrť Ficovi", či stavanie šibeníc pre koaličných predstaviteľov má svoju dohru. A nielen v podobe... Čítať ďalej
24 | 05 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Čas na sebareflexiu

Minulý týždeň som povedal, že je čas na sebareflexiu a slovo prepáč, ktoré so ja sám niekoľko krát povedal. Politicky motivovaný atentát je zrkadlo, do ktorého sa ako spoločnosť musíme pozrieť, ak chceme ísť ďalej. Po týždni však musím skonštatovať, že niektorí novinári na tento krok nenabrali odvahu a namiesto toho, aby sa pozreli zoči-voči krutej pravde, že páchateľ si osvojil ich falošné argumenty, si začali vyrábať realitu, v ktorej ich nebude tlačiť svedomie.

V podstate sa už môžte dočítať, že páchateľ len zhodou neštastných náhod vytiahol zbraň namiesto knihy a video, v ktorom sa priznal k svojim politickým motívom je len informačná operácia našej zlej vlády a nie jasný dôkaz o jeho skutočných motívoch. Tí všetci investigatívci radšej hľadajú v minulom desaťročí namiesto toho, aby sa pozreli, ktorá politická strana si po atentáte veľmi rýchlo premazala sociálne siete.

Pamätáte si koľko proti nám politicky používali OBSAH videa z chaty získaný trestným činom, za ktorý tento týždeň mimochodom obžalovali konkrétneho policajta? Vtedy ich forma netrápila, lebo im vyhovoval obsah. Dnes im obsah nevyhovuje, a tak o dušu riešia formu a to je presne ten dvojaký meter, o ktorom musíme so slovenskými médiami začať hovoriť. Pretože ako som povedal zmier neznamená našu slepotu.

Na záver pridám obľúbenú disciplínu Roberta Fica - frajer na záver. Je ním bývalý premiér Mikuláš Dzurinda, ktorý podpísal návrh, aby z územia Slovenska boli zostrelované ruské rakety, čím by sa Slovensko stalo súčasťou vojenského konfliktu s legitímnymi cieľmi. Na tomto mieste si pomôžem slovami kardinála Korca, ktorého Robert Fico s obľubou cituje, “Pán Boh nás má všeliakých.”

Hostia víkendových relácií: ZABUDNITE NA TA3, MARKÍZU! RTVS VÁM PONÚKA VÝŽIVNÚ HODINU S ČAPUTOVOU
Ak čakáte na predvádzanie sa Dírera na TA3, či angažovaného Kovačiča na Markíze, zabudnite! Ani jedna zo súkromných televízií neponúka tento víkend politickú diskusiu. Richard Dírer, ktorý sa namiesto novinárčiny preslávil dúhovými tričkami a... Čítať ďalej
24 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik