Vytočená Beňová Denníku N: TO VY STE HLUCHÍ, SLEPÍ A ZLÍ!
23 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslankyni a jednotke na kandidátke Smeru do eurovolieb Monike Beňovej Denník N zase raz „pohol žlčou“. Komentár v „enkárskom“ výbere noviniek pod názvom „Týždeň po atentáte Kaliňák a Šutaj Eštok vedú informačnú operáciu a zo Slovenska robia banánovú republiku“ ju prinútil k vlastnému krátkemu súhrnu udalostí za týždeň od osudného 15. mája, kedy bol v Handlovej spáchaný atentát na premiéra SR, Roberta Fica (Smer-SSD).

Denník N vo svojom komentári obvinil ministrov vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) a obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SSD) z „varenia žaby“ namiesto toho, aby ponúkali skutočné zmierenie. Monika Beňová v statuse na Facebooku na ich komentár reagovala tým, že nie súčasná vládna koalícia tu počas minulých rokov voličom nadávala do dezolátov a robila voči Robertovi Ficovi doslova hony na čarodejnice. Vyjadrila sa aj k svojmu postoju voči prezidentke. Podľa Beňovej ani redaktori Denníka N nevyužili šancu ukázať zmierlivú tvár tak, ako z toho oni obviňujú koalíciu.

Komentár v skratke

Článok Denníka N hovorí o tom, že „Takto nevyzerá pokus o zmierenie, ale varenie žiab“. Podľa autora komentára sa síce veľa hovorí o zmierení spoločnosti, no kto vraj sleduje vývoj vidí, že sa deje niečo iné.

„Kým opozícia a naozajstné médiá sa v tejto vypätej atmosfére správajú zväčša rozumne, vládna koalícia na čele s Robertom Kaliňákom a Matúšom Šutajom Eštokom rozbehla informačnú operáciu, ktorej cieľom je atentát politicky využiť na upevnenie svojej pozície a moci,“konštatuje autor komentára s tým, že prejav dvoch ministrov sa vo svojej podstate nelíši od emotívnych prejavov Ľuboša Blahu, či Andreja Danka. N-ko ďalej vykresľuje Cintulu, ako pomýleného, zatrpknutého, rozporuplného človeka.

Pevné nervy a chladná hlava! O čom svedčia zábery z kamier z atentátnikovho paneláka?
Žiadne skratové konanie, skôr nervy zo železa! Práve o tom svedčia zábery z kamery bytového domu, v ktorom býva atentátnik Juraj Cintula. Ten v stredu okolo 14:30 v Prievidzi niekoľkokrát vystrelil na premiéra Roberta Fica (Smer-SSD). Zábery na... Čítať ďalej
22 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Nezabudli sa pochváliť

Na popud tohto komentára pripravila Monika Beňová vlastný komentár, ktorý začala tým, že Denník N a ich komentár vlastne vyústil do útokov na ministra obrany a vnútra, no samých seba pochváliť nezabudli. Beňová však reaktorom aj tohto denníka pripomenula udalosti, ktoré predchádzali atentátu. A udalosti sa neodohrali len v priebehu posledného pol roka, ale doslova v horizonte niekoľkých rokov.

Beňová pripomína

„Tak vám teda pripomeniem, ako ste denno-denne chrlili články o tom, že sme vrahovia, mafia, svine, čvarga či dezoláti a váš arcihejter a otec predsedu PS M.M. Šimečka urážal nielen nás, ale aj našich voličov či kohokoľvek, kto sa na našu adresu vyjadril podporne. Opovržlivé články a rozhovory s osobami, ktoré pri akejkoľvek príležitosti urážali našu krajinu a jej občanov doma aj v zahraničí, boli na dennom poriadku. Vymysleli ste si Tormovej okuliare v prezidentskej kampani Korčoka, klamali ste pod falošným rúškom zachraňovania demokracie v kaviarňach. Strašili ste denno-denne katastrofami za ktoré mohol podľa vášho pomýleného sveta Robert Fico a Smer SSD, vynášali ste informácie zo spisov a vytvárali tlak na verejnú mienku, policajtov, sudcov a prokurátorov. Tvárili ste sa, že len vy viete kto sú zlí a kto dobrí. Nehanebne ste používali tú najhrubšiu mediálnu manipuláciu a aktívne ste sa snažili o likvidáciu všetkých, ktorí s vami odmietali a odmietajú súhlasiť,“ rozohnila sa v statuse Monika Beňová.

Neprestali s tým...

„Robíte to naďalej, lebo nič iné ste nikdy nevedeli a nikdy nebudete vedieť robiť. Ani pretvarovať sa nedokážete dlhšie ako pár dní. No a teraz ešte špeciálne pre vás, v Denniku N, uvediem jeden zásadný rozdiel medzi vami a mnou. Lebo ste ma, samozrejme náhodne, spomenuli v súvislosti s urážkami vašej sektárskej modly, pani prezidentky,“bráni sa Beňová.

Osobnosťou slovenskej žurnalistiky sa stal Martin Milan Šimečka, rád označujúci Slovákov za lúzu a svine v ľudskej koži
Hrdina bratislavských kaviarní a poloprázdnych divadelných sál Martin Milan Šimečka, rád označujúci Slovákov, voliacich podľa svojho presvedčenia za lúzu, svine oblečené v ľudskej koži dostal cenu. Stal sa osobnosťou slovenskej žurnalistiky za rok... Čítať ďalej
22 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Prezidentky sa aj zastala

„Ja som Zuzanu Čaputovú nikdy ničím neurazila. Dokonca keď sa rozhodla kandidovať a naliehali na ňu aby sa vzdala v prospech Mistríka, tak som sa jej verejne zastala ako ženy. Keď som sa dozvedela, že na jej adresu vykrikovali urážlivé hrubé nadávky, tak som sa jej, opať verejne, ospravedlnila. A opakujem, napriek tomu že som na jej adresu nikdy nič znevažujúce nepovedala,“ pripomína Beňová s tým, že nie súčasná vládna koalícia je ten, komu chýba elementárna slušnosť a pokora a cit. „To vy ste hluchí, slepí a zlí.“

Šancu mali

„Preto viem, že všetky tie vaše prázdne výzvy a reči o zmierení a slušnosti, čo za posledných pár dní napísal či povedal ktokoľvek z vás je len ďalšie klamstvo. Lebo ste len obyčajní zlí klamári a aj keď poviete dobrý deň, tak ho okrem seba nikomu neprajete. Vy totiž bez zla a konfliktov neviete existovať. Máte smutné životy ale nie je mi vás ľúto. Mali ste šancu byť lepšími ľuďmi,“ uzatvára Monika Beňová.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik