SMUTNÁ SPRÁVA Zomrela mladá slovenská HUDOBNÍČKA! Zo SLOV partnera puká srdce
21 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Utorkové predpoludnie poznačila smutná správa, ktorá sa začala šíriť internetom. Po dlhom a ťažkom boji navždy odišla slovenská hudobníčka Stanka Apfelová, ktorej sa nepodarilo zvíťaziť nad rakovinou. Ľudia sa jej pritom dlhé mesiace zbierali na liečbu.

Slovenská hudobníčka, ktorá ako gitaristka a basgitaristka pôsobila v kapelách Zlokot a Toddler punk, zomrela vo veku 34 rokov. Pred pár mesiacmi zverejnila svoj príbeh, pretože poisťovňa jej odmietla uhradiť onkologickú liečbu, no ona túžila ďalej žiť a byť tu pre svojho partnera a 4-ročnú dcérku.

stanka

Zdroj: Facebook/Stanka Apfelova

„Veľmi tu ešte chcem byť pre svoju 4-ročnú dcérku, pre svojho partnera Erika, odohrať ešte veľa koncertov, nahrať album so Zlokotom, Toddler punkom. Nemám pocit, že moja úloha by v 34 rokoch mala byť na tomto svete naplnená,“ napísala vo februári vo svojom príspevku.

Stanka zriadila transparentný účet, kde jej v priebehu niekoľkých dní pribudli desiatky až stovky tisíc od ľudí, ktorí jej chceli prispieť a podporiť ju.

Stanka svoj boj s rakovinou prehrala

Ešte koncom marca sa Stanka prihovorila svojim fanúšikom a prezradila, že sa má lepšie. Podstúpila niekoľko chemoterapií a vyzeralo to tak, že sa všetko zlepšuje. Žiaľ, v utorok 21. mája prišla tá najsmutnejšia správa. Stanka Apfelová svoj boj s rakovinou prehrala, o čom mal informovať jej partner Erik na svojej sociálnej sieti. Vďaka, láska, za všetko, bola si najlepšia manželka, maminka, kamarátka, a, samozrejme, basáčka a gitaristka. Bola si hodená do boja, ktorý sa nedal vyhrať, ale bila si sa ako lev,“ odkázal jej partner Erik na sociálnej sieti.

Sociálnu sieť okamžite zaplavili kondolencie a odkazy na rozlúčku. „Neviem prijať takéto informácie. Úžasné bytosti ako Patrícia Janečková, či Stanka Apfelová… to nie je fér…Odpočívaj v pokoji! Zdieľam úprimnú sústrasť s blízkymi,“ napísal Nikolaj.

„Stanka svoj boj o život dnes prehrala. Dala však nádej iným ženám, maminka, dcéram… Snáď je už s maminou. Venujte jej spomienku,“ zdieľala Mária Apfelová. „Nie je ani slov, čo napísať… je mi to ľúto a bolí ma to… viem, že si túžila byť mamou oveľa dlhšie, drž sa tam hore,“ odkázala jej Erika.