Juraj Gedra: Štvavá kampaň niektorých politikov bola, žiaľ, úspešná (VIDEO)
20 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Mladé pušky, či mladí smerácki vlci. Aj tak sa zvyklo hovoriť partii piatich mladých mužov (Erik Kaliňák, Juraj Gedra, Richard Glück, Igor Melicher a Ján Mažgút), ktorí začali byť v politike aktívni len relatívne pred nedávnom. Aj o tom, prečo sa rozhodli vstúpiť do verejného života, hovorí vo videu Juraj Gedra.

Gedra pripomína niekoľko tlačových besied pred trestnými oznámeniami na novinárov, ktorí zo Smeru robia zločineckú skupinu, či neskôr hovorili o Slovákoch, ako zbabelcoch, za čo si vyslúžili to polohanlivé pomenovanie „smerácki vlci“. Dnes sa tí, na ktorých pätica mladých zo Smeru,  zbavujú zodpovednosti. Podľa Gedru sa im to však nepodarí, usvedčil ich z toho sám páchateľ atentátu. Nemôžu však očakávať, že Smer bude môcť urobiť za všetkým hrubú čiaru. Tá sa bude dať urobiť, až novinári a opoziční politici vypočujú slová bývalého novinára, dnes kňaza Lovaša.

Nebola to náhoda

„Základný motív bol, že sme sa už nevedeli ďalej len občiansky prizerať tomu čo sa deje v našej spoločnosti a kam sú niektorí politici, novinári, médiá ale aj mimovládne organizácie schopní vo svojej nenávisti zájsť len preto, aby získali moc. Keďže naše verejné vystúpenia už boli ako hádzanie hrachu na stenu, tak sme pristúpili k tomu najsilnejšiemu nástroju aký občan má. Trestné oznámenia. Povedali sme si, že začneme takýmto spôsobom nastavovať červenú čiaru všetkým tým, ktorí nemajú hranicu, za ktorú by sa nikdy nemalo zájsť,“hovorí Gedra a pripomína prvú ich tlačovú besedu pred budovou Generálnej prokuratúry. Podávali vtedy trestné oznámenia na novinárov, podľa ktorých schvaľujú genocídu Ukrajincov a že Smer je zločinecká organizovaná skupina.

VIDEO! SMER SSD ohlásil ZMENU TÉMY: TRESTNÉ OZNÁMENIE SA PODÁVA NA "TATU" ŠIMEČKU
Poslanecký klub strany SMER - SSD oznámil tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutočnILA dnes, t. j. vo štvrtok 15. februára o 10.00 h v tlačovom centre Národnej rady SR, Námestie A. Dubčeka č. 1 v Bratislave. Tesne pred jej uskutočnením došlo k zmene... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Smerácki vlci

Gedra hovorí, že tu má korene aj hanlivé pomenovanie od bratislavskej kaviarne – smerácki vlci.

„Lebo vraj útočíme na novinárov keď trváme na pravde a žiadame, aby prestali robiť politiku klamstvami. Nepomohlo. Naša ďalšie trestné oznámenie bolo ani nie po roku opäť s tlačovkou pred generálnou prokuratúrou opäť na novinára, za jeho výroky voči Slovenskému národu. Lebo vraj podľa neho Slováci nie sú len zbabelý národ, ale aj národ zbabelcov a opakovane sa k tomuto výroku pyšne hlásil s potleskom komunity, ktorú dlhé roky výživne zásoboval obdobnými postojmi,“ pokračuje Gedra a ten, kto sa len trošku orientuje na slovenskej politickej scéne si pamätá, že šlo o tatíčka Šimečku.

Dnes si umývajú ruky

„Atentát na Roberta Fica nie je náhoda. Je to výsledok dlhoročnej štvavej kampane konkrétnych politikov, médií a novinárov, ktorí dnes utekajú od svojej zodpovednosti a snažia sa prekryť jasný politický motív páchateľa tým, že vraj zlyhala ochranka premiéra,“pokračuje Gedra s tým, že  páchateľov motív sa stotožňuje práve s ich titulkami a heslami z nimi podporovaných protivládnych protestov.

Tu však nie je o čom

„Lebo na Slovensku nie je človek, po ktorom ste šli roky viac ako po štvanej zveri. Dokonca aj ten čo vystrieľal autobus ľudí  a dnes chce na slobodu, má od vás korektnejší prístup ako Robert Fico. Ustavičné protesty pred jeho domom, truhly, šibenice, filmy, päť nenávistných kníh len z jednej redakcie, kampane mimovládnych organizácií a tisícky nenávistných článkov urobili z Roberta Fica v očiach časti spoločnosti nie človeka, ale číre zlo. Áno Vaša kampaň bola úspešná až tak, že jedného z vašich stúpencov ste presvedčili natoľko, že považoval svoje rozhodnutie zabiť Roberta Fica premiéra Slovenskej republiky za niečo správne a dobré pre Slovensko,“ pripomína Gedra tvrdo. Pýta sa preto, či si Smer má s týmito ľuďmi sadnúť k jednému stolu a tváriť sa, že sa nič nestalo.

Andrej Danko: Pred rokmi sme nemali ustúpiť (VIDEO)
Predseda SNS a podpredseda NR SR Andrej Danko je jedným z tých politikov, ktorí pri zmienke o atentáte na Roberta Fica len ťažko skrývajú a ešte ťažšie ovládajú emócie. Svedčí to nie len o tom, že sú koaliční partneri, ale spája ich aj priateľstvo... Čítať ďalej
20 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

To sa nedá

„Musia presvedčiť nie len nás, verejnosť, ale asi aj seba, že sú schopní znova začať rešpektovať iný názor, nepovyšovať sa nehaniť ľudí len preto, že nerobia to čo si oni želajú, ale hlavne ak tu chceme zachovať demokraciu, začať rešpektovať výsledky parlamentných volieb a rešpektovať, že vláda má demokratický mandát na zmeny,“kladie podmienku Gedra.

Ocenil prístup bývalého novinára

„A je mi veľmi ľúto, že jediný kto pochopil výzvu Roberta Kaliňáka na sebareflexiu bol bývalý novinár a kňaz Karol Lovaš, ktorý so šírením nenávisti fakt nič nemá spoločné a napriek tomu sa ospravedlnil za tých novinárov, ktorý žiaľ svoju obrovskú zodpovednosť nechcú vidieť. Ďakujeme!,“ uzatvára Gedra.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik