Ešte nie sme kolónia Západu, našťastie to nestihli
21 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

A zas budem osobný. Nejaký nemčúr si povedal, že veď nemecké rakety na Rusko možno odpaľovať zo Slovenska. Z tej východnej kolónie Západu. O nás a drzo bez nás. Toto už nie je nový Mníchov a odstúpenie území - to je zjavný pokus, ako zistiť reakcie Slovákov na odobratie im ich štátnej zvrchovanosti. A opozícia mlčí. Žiaden protest. Toto si nedáme, tamto si nedáme, vyrevujú z námestí, ale Slovensko aj s navijakom odovzdajú bez slova.

Je nesmierne dôležité, že v čase takýchto "nápadov" máme takú vládu, ktorú máme a rovnako dôležité je, že do úradu nastupuje ako hlava štátu Peter Pellegrini. A možno aj vo svetle takýchto zvrátených myšlienok "Západu" možno vidieť atentát na predsedu vlády Roberta Fica, ako aj besnenie progresívnej opozície.(Že sa až tak celkom nevydaril.)  Nestihli nás zradiť, odovzdať nás, zatiahnúť nás do vojny. Nesplnili si svoje zadanie a sú na smiech už nielen doma, ale aj tam, kde o progresívnio-liberálnom svete bez oponentov  a zdá sa, že aj bez Slovanov, ale aj Maďarov, snívajú ich bábkovodiči. V týchto dňoch oveľa viac ako inokedy, ak nie až existenčne - ako sa ukazuje - potrebujeme jednotu všetkých strán koalície. Jednotu v odhodlaní ubrániť zvrchovanosť nášho štátu.

Nebol to iba "taký ojedinelý výkrik"

Návrh poslanca Výboru pre obranu Bundestagu Joa Weingartena o možnosti ochrany časti ukrajinského vzdušného priestoru zo slovenského územia, teda územia NATO by mohol zatiahnuť Slovensko do vojenského konfliktu. A nielen mohol, ale by aj určite zatiahol a nikto by nesmel spochybňovať článok 5 aliancie. Volavka s menom Joe Weingarten je nemecký "sociálny demokrat". V parlamente Nemecka pôsobí vo výbore pre obranu, ako aj v podvýbore pre odzbrojenie, kontrolu zbrojenia a nešírenie zbraní (paradox, ale na tie už si zvykáme práve tak, ako na striedanie dňa a noci). Mimochodom - v perfídnej kulise historicky neblahého, no známeho "o nás bez nás" sa od nejakého Nemca dozvedáme plány (zjavne NATO a Bruselu a určite bez oponentúry z Washingtonu) na "konečné riešenie" a to nielen otázky Ruska, ale spolu s ním aj jemu nie znepriatelených národov. V prvom rade - ako inak - slovanských.

Joe Waingarten - zdroj Wikipédia

(Poslanec Bundestagu Joe Weingarten)

Inak obvykle tichý, slušný, rozvážny a distingvovaný Juraj Blanár reagoval okamžite

"Musím sa ozvať vždy, keď môžu byt ohrozované záujmy našej vlasti.  A vťahovanie nášho územia do vojnového konfliktu presahuje akúkoľvek hranicu únosnosti štandardných medzinárodných vzťahov." Napísal minister zahraničných vecí Slovenskej republiky ešte počas víkendu na sociálnej sieti. Ako inak, aj v tomto prípade by ste jeho originálnu reakciu na šialenosť z Nemecka v liberálno-progresívnych médiách hľadali márne. Ruské médiá si veľmi pozorne všímajú reakciu našej diplomacie. Tu je napríklad citát Juraja Blanára z agentúry RIA: "Je to to isté Nemecko, ktoré sa na začiatku konfliktu odmietlo zúčastniť na udalostiach, ktoré sa tam odohrávajú, s tým, že chce poskytnúť vojakom len prilby? Dnes už prilby nestačia a tak sa používajú ťažšie zbrane. Ale v záujme zachovania vlastnej bezpečnosti uprednostňujú vstup z územia niekoho iného,“ - zdôraznil šéf MZV SR."

Som hrdý na našu vládu a som vďačný všetkým jej voličom, že nám ju zvolili

Máme z aktívneho rozhodovania vyradeného predsedu vlády. Môžeme sa iba domnievať, prečo bol ten atentát, komu mal poslúžiť a kto sa na ňom podieľal. To všetko musia objasniť orgány činné v trestnom konaní a zrejme aj iné zložky štátu, napríklad tajná služba obranné spravodajstvo a podobne. Ale aj bez predsedu vlády funguje ním postavený kabinet v týchto dňoch ako švajčiarske hodinky. Na zúfalú zlosť až besnenie opozície. Keď už sme pri tom, kde je hlas prezidentky proti návrhu takto obrať Slovensko o suverenitu?

A som - naozaj, nie je to odbočenie od témy - hrdý aj na našich lekárov. Vracajú nám do života nášho predsedu vlády, ešte ho prievozníkovi nepustili. Roberta Fica budeme potrebovať. A rovnako tak v Európskom parlamente budeme potrebovať každý slovenský hlas, ktorý pomôže Slovensku uchovať si svoju názorovo vlastnú pozíciu v tomto zradnom svete. Nezabudnite si nájsť pár minút času na prechádzku do volebnej miestnosti - naozaj osobne prosím.

Nikto ich nedokáže zhovädiť tak dokonale, ako to dokážu len oni
"Tak nám oslobodili Blahu", povedala by pani Müllerová Švejkovi, ak by Jaroslav Hašek žil v týchto mocnárskych časoch. Vyvesiť si na stenu portrét Che Guevaru totiž nie je trestný čin - skonštatovala Národná Kriminálna Agentúra. Dovolila si takúto... Čítať ďalej
20 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik