Slovensko stojí krok nad priepasťou bez dna
19 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Pred vyše 34 rokmi sa národ rozhodol, že stačilo a na zasnežených námestiach sa rýchlo vysporiadal s 40-ročnou vedúcou úlohou KSČ. Aj Židia 40 rokov putovali púšťou, kým došli do zasľúbenej zeme.... A - "sme zasa v situácii, v ktorej iba štrnganie kľúčov, niečo zmení? Žijeme, ako za komunizmu, aj keď napriek demokratickým voľbám zasa o nás rozhodujú aj nehodní a nevzdelaní ľudia." Píše na blog.pravda.sk predseda Združenia kresťanských seniorov Slovenska Jozef Mikloško.

"Z každého kúta sa útočí na občanov, najmä seniorov. Byrokracia, pokuty, na ľudí sa hádžu zbytočné bremená. Poplatky, QR kódy, obmedzenia v doprave, nikde sa  nedá parkovať. Červené pásy sú pre nikoho, papuče a nálepky sú jedinou „povinnosťou“ miestnej polície.

Média, najmä „hlavného prúdu“, teda tí, ktorí majú bohatých strýčkov a amatérskych prestitútov, píšu jednostranne, ako za komunizmu.  Všetko je jasné, čierne alebo biele, odtiene šedej neexistujú." začína text svojho blogu Jozef Mikloško.

Objektivita médií sa stratila v dávnych časoch

Bard slovenskej kresťanskej politiky vo svojich úvahách pokračuje: "Denník Sme už dlho – z 15 článkov  venoval 10 kritike premiéra Roberta Fica  a jeho vlády. Kto ich k tomu nabádal? Ignorovali, že premiér bol legálne demokratický zvolený, napriek ich kampaniam. Zrazu však, po atentáte, menia rétoriku a prajú mu skoré uzdravenie.

Aj iné portály, premiér ich nedávno spomenul, nepíšu objektívne. USA a Ukrajina sú a budú vždy super, Rusko je a bude vždy totalitou, ktorá nás chce napadnúť. Ignoruje sa svetová situácia, v ktorej vznikajú zoskupenia štátov, ktoré na svoju obranu nepotrebujú doláre a stovky základní USA. Americké financovanie postavené na dlhoch, bankových špekuláciách a derivátových obchodov je stále krok od priepasti, ktorá hrozí všetkým."

Krik nevzdelaných

"Aj internet je plný nevzdelaných, ba až zlých ľudí, u ktorých sa komunistická triedna nenávisť zmenila na triednu závisť. Prečo má ten dom, auto, peniaze, postavenie, prečo ja nemám? Progresívne Slovensko nás svojim liberalizmom ťahá do priepasti západnej Európy, ich stále útoky proti premiérovi boli hlboko pod čiarou. Putin je Hitler, hlavnou témou je LGBTI, tiež téma  4 percentných ľudí, ktorých väčšina spoločnosti toleruje, ale vie, že to nie je naším hlavným problém."

Metódy, známe z komunizmu sú opať v praxi médií

Jozef Mikloško ticho a pokorne píš: "Nečítajme novinárov, ktorí hocičo napíšu, keď im za to zahraniční sponzori zaplatia. Kritizujú, že niekto zveličene povedal, že ak je 72 pohlaví, potom nemusí uznať, že zem je guľatá. V svojich kritikách však prvú časť vety zamlčiavajú, „metódou“ známou z komunizmu. 

V chaose pojmov a morálky je surový atentát na premiéra tragickou čerešňou na torte, ktorá svedčí o veľkej polarizácii a rozštiepenosti Slovenska. "

Liberalizmus je ešte horší ako komunizmus

"Komunistickú ideológiu dnes vystriedal liberalizmus, ktorý je v svojich dôsledkoch horší. Slovensko ho nemôže akceptovať, aj sčítanie ľudu ukázalo, že viera v Boha je u nás pevne zakorenená. Národ v svojich génoch cíti, že spoločnosť bez nej neskončí dobre."

Čo ďalej?

Jozef Mikloško navrhuje: "Treba odmietnuť odplatu, vzájomné obviňovanie, treba zachovať zdržanlivosť ale aj kontrolu v médiách a na internete. Ani 50,1 percenta% ľudí nemusí mať vždy pravdu, rozhodujúce je naše svedomie a morálny zákon v nás.

Včera som hovoril s významnou Nemkou, ktorá mi povedala, že v Nemecku už nemožno napísať kritický názor na tamojší systém a vládu. Hneď by bola v krajine, ktorá dala svetu veľa géniov, surovo odstavená. Dá sa o tom prečítať aj na  https://svet.sme.sk/c/23331995/nemecko-zaziva-eskalaciu-politickej-agresie-prudko-vzrastli-utoky-proti-politicky-aktivnym-ludom.html?ref=mnt"

"Premiérovi Ficovi prajeme skoré uzdravenie. Bol a je našim štátnikom č.1. Modlím sa za neho, aby sa čo najskôr uzdravil. Slovensko ho dnes, ako nikdy, potrebuje." Tak končí svoj blog na webe blog.pravda.sk Jozef Mikloško.

OKAMŽITÁ REAKCIA Zuzany Čaputovej na slová Petra Pellegriniho
Prezidentka Zuzana Čaputová považuje možnosť stretnutia politických lídrov stále za otvorenú. Je podľa nej prirodzené, že si jeho príprava vyžaduje nielen čas, ale aj trpezlivosť. V aktuálnej situácii označila za najdôležitejšie, aby nastal posun v... Čítať ďalej
19 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik