Musíme ho zadržať! Macron znova varuje pred Ruskom
12 | 05 | 2024 I Milan Laca

Macron: Európa musí byť pripravená zadržať Rusko.

Európa musí byť pripravená zadržať Rusko, ak Moskva „zajde príliš ďaleko“ v konflikte na Ukrajine, povedal francúzsky prezident Emmanuel Macron na sociálnej sieti X.
Zastavme ich!

„Ak v určitom bode Rusi zajdú príliš ďaleko, my, všetci Európania, musíme byť pripravení konať, aby sme ich zadržali“, povedal Macron, ktorý odpovedal na otázky používateľov sociálnych sietí. Zároveň, ako povedal, „zo všetkých síl dúfa, že Paríž sa nebude musieť zapájať do nepriateľských akcií. Francúzsko, podľa neho, „nie je veľmocou vojny, ale veľmocou mieru“, ale ak chce Európa mier, je potrebné ho „brániť“.

RUSI OVLÁDLI OKOLIE CHARKOVA! Na čo sa pripravuje Ukrajina a USA?
Bojovníci skupiny ruských ozbrojených síl (AF) Sever ovládli päť osád v Charkovskej oblasti. Novinárom to oznámilo ruské ministerstvo obrany. Ruská armáda podľa ruského rezortu obrany obsadila Borisovku, Ogurcovo, Pletenevku, Pylnaju a Strelečju.... Čítať ďalej
11 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Tak treba zbrojiť...

"To je dôvod, prečo sa musíme vyzbrojiť. Preto musíme byť odstrašujúci a presvedčiví voči našim protivníkom a povedať im - "ak zajdete príliš ďaleko a ohrozíte naše záujmy a našu vlastnú bezpečnosť, potom nevylučujeme intervenciu". 

Len reči?
Krajiny NATO v poslednom čase čoraz častejšie hovoria o priamom zásahu do ukrajinského konfliktu. Macron minulý týždeň oznámil možné vyslanie francúzskych jednotiek na Ukrajinu a britský minister zahraničných vecí David Cameron povolil ukrajinskej armáde zasiahnuť ruské územie britskými raketami.
Kremeľ protestuje
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov označil to, čo sa deje, za bezprecedentné kolo eskalácie napätia, ktoré si vyžaduje osobitnú pozornosť a opatrenia.
Veľvyslanec na koberci
Predvolanie francúzskeho veľvyslanca a hrozivé varovania ruského ministerstva zahraničných vecí, mohli vyvolať strach u francúzskeho prezidenta  Emmanuela Macrona, tvrdí publicista portálu infoBRICS Dragoljub Bosnič.  Po vysvetlení francúzskemu veľvyslancovi v Moskve, čo by sa stalo, keby NATO zasiahlo, sa Macronove vyhlásenia stali menej drsnými a nejasnejšími“, poznamenal autor. Podľa Bosniča, bolo predvolanie francúzskeho a britského veľvyslanca na ruské ministerstvo zahraničných vecí viac než opodstatneným krokom zo strany Moskvy. Západné krajiny zámerne prekročili červené línie Kremľa na Ukrajine  a otvorene podporovali teroristické útoky na ruskom území, dodal Dragoljub Bosnič.
Príde Biden o Biely dom?
Republikáni iniciujú zosadenie Bidena kvôli tlaku na Izrael a hrozbe zastavenia vojenskej pomoci. Republikánska strana v Snemovni reprezentantov USA sa pripravuje na začatie odvolacieho konania voči prezidentovi Joeovi Bidenovi za jeho hrozbu... Čítať ďalej
11 | 05 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.