Europoslankyňa z dovolenky: Menej L&M, viac Ľubošov Kostelných
13 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová svoju facebookovú nástenku usilovne plní fotkami z dovolenky na Sicílii. Oddych jej však nebráni v tom, aby vypustila svoju štandardnú dávku síry a jedu. Tentokrát to vychrstla priamo na ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (SNS) a šéfa služobného úradu Lukáša Machalu, brániac herca Slovenského národného divadla (SND) Ľuboša Kostelného.

SND je štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry Slovenskej republiky, nie súkromné spoločenstvo, ktoré si v rámci výkonu práce môže rýdzo teoreticky, lebo aj tu je prítomný rozmer elementárnej slušnosti, napríklad počas predstavenia pred divákmi dovoliť to, že postava, znázorňujúca homosexuála zrazu z pódia vykrikuje, že "nenávidí" ministerku kultúry tak, ako sa to podarilo Ľubošovi Kostelnému. Ten v ppostave homosexuála do mikrofónu skríkol,, že nenávidí Martinu Simkovicu.

„Tak ja sa pýtam a budem sa pýtať aj pána riaditeľa, aj tohto konkrétneho herca, keďže je platený z peňazí štátnych. Lebo je zamestnaný v štátnej inštitúcii a hrá tam, že či je toto v súlade s demokraciou,“ komentovala incident ministerka Šimkovičová.

Hlúpa svojvôľa prešla v drzú a chorú anarchiu
Slovenské národné divadlo je štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry Slovenskej republiky. Nie je to teda súkromné spoločenstvo, ktoré si v rámci výkonu práce môže rýdzo teoreticky, lebo aj tu je prítomný rozmer elementárnej slušnosti,... Čítať ďalej
09 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Ďuriš Nicholsonová zo Sicílie

„Vážená ministerka Šimkovičová, milý Lukáš Machala, som na dovolenke na ostrove olivového oleja, sopečného vína a mafie. Mohla by som si užívať, piť kvalitné Nero d‘Avola a jesť busiate s trapanským pestom. Nedá sa. Ste aktívnejší ako Cosa Nostra,“ píše v statuse na sociálnej sieti europoslankyňa s tým, že plánovaný disciplinárny trest pre Ľuboša Kostelného za výkrik v divadle „Nenávidím Martinu Šimkovicu“ vníma ako pokus cenzurovať slobodu kultúry na Slovensku.

„To si snáď nedovolili ani komunisti voči L&S. Kto zostane teraz ticho, nech sa nečuduje, prečo činohra SND už ponúka iba monodrámu M. Ťapáka Cesta na koniec dosky za 80 dní. Repliku slobodného herca v umeleckej hre považujete za priamy útok na ministerku kultúry. Útok na štát. Útok na autoritu. Útok na slovenskú Martinu. To je horšie ako útok na slovenské predsedníctvo. To si zaslúži okamžitý trest. Obesiť Kostelného! Potom si už nikto nikdy nič podobné nedovolí. Ak áno, zrušíme divadlá. Zastavíme im štátne peniaze. Necháme len Michelkov Literárny týždenník, STVR a Infovojnu. A ešte Huliakov ochotnícky spolok Huličov do rastliniek,“ rýpe ďalej Ďuriš Nicholsovnová.

„Sicília bola okupovaná Grékmi, Feničanmi, Rimanmi, Byzantíncami, Turkami, Španielmi, Arabmi, aj Vikingami. Všetci v nej zanechali stopy vlastnej kultúry. Slovensko je okupované Lukášom a Martinou. Obaja v nej zanechávate stopy vlastnej nekultúry. Dunivý bum-bum dezinformačnej tuposti dopadajúcej na kultúru mi pripomína zvuk vojenských bagandží. Tupí jak bagandža, hovorieval môj tatko o komunistoch z podniku, v ktorom pracoval,“ spomína europoslankyňa.

„L&M rozožiera slovenskú kultúru ako fajčenie pľúca. L&M. Lukáš a Martina. SND varuje Slovákov pred ich dlhodobým vplyvom,“ ponúka ďalšie „perly svojho ducha“ Ďuriš Nicholsonová.

Šimečkovia, Kolíkové, Rizmanovia... TOTO sa vám bude ŤAŽKO POČÚVAŤ (VIDEO)
Odvolávanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nom. SNS) sa nezaobišlo ani bez toho, aby sa poukázalo na skutočné dôvody toho, prečo je vôbec odvolávaná. Súvislosti s nedávnou históriou pripomenula aj poslankyňa Dagmar Kramplová (SNS). Po jej... Čítať ďalej
11 | 05 | 2024 | Eka Balašková

„Sicília má vlajku so ženskou hlavou s troma nohami. Tie znázorňujú Gorgóny, ktoré sú symbolmi troch ľudských zvráteností. Euryalé predstavuje sexuálnu zvrátenosť, Sthenó morálnu zvrátenosť a Medúza intelektuálnu perverznosť. Slovensko má L&M. Symboly štvrtej zvrátenosti. Tej kultúrnej. Heslom vzdelaných, kultúrnych a uvedomelých Slovákov dnešných dní by malo byť: Menej elemiek, viac Ľubošov Kostelných,“ uzatvára svoj status europoslankyňa z dovolenky, na ktorú k nej asi nedorazilo, že pán Kostelný v scenári nemal repliku o nenávisti voči ministerke. Alebo mal, pani LĎN?

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik