Príde Biden o Biely dom?
11 | 05 | 2024 I Milan Laca

Republikáni iniciujú zosadenie Bidena kvôli tlaku na Izrael a hrozbe zastavenia vojenskej pomoci.

Republikánska strana v Snemovni reprezentantov USA sa pripravuje na začatie odvolacieho konania voči prezidentovi Joeovi Bidenovi za jeho hrozbu prerušenia vojenskej pomoci Izraelu.

Nesúhlasia s ním

Ako informuje Fox News, iniciatívu pripravuje floridský republikán Corey Mills. Povedal, že Biden sa snaží vyvíjať tlak na Izrael pomocou amerických dolárov. Hovoril o paralele s prvým impeachmentom, ohláseným demokratmi proti Donaldovi Trumpovi kvôli jeho zaobchádzaniu s pomocou Ukrajine.

Z Británie tak drsne, ako ešte nikdy: VŠETKO SI SE*IEME KVÔLI JEDNEJ SKORUMPOVANEJ UKRAJINE!
Čo sme od februára 2022 naučili Putina? Len to, že sme banda totálne zas*atých vtipkárov a klaunov! Takto hodnotí súčasný stav vojny na Ukrajine niekdajší poradca britského premiéra Johnsona Dominic Cummings. Západ si podľa neho všetko po*erie... Čítať ďalej
10 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Stoja za spojencom!

"Teraz Joe Biden vyvíja tlak na Izrael, nášho najväčšieho spojenca na Blízkom východe, zadržiavaním financií, ktoré už schválila Snemovňa reprezentantov, pokiaľ nezastaví všetky operácie s Hamasom. Je to veľmi jasný odkaz: obvinenia vznesené proti prezidentovi Trumpovi, ktoré viedli k jeho obžalobe zo strany demokratov. To isté sa musí stať aj s Joeom Bidenom a preto teraz pripravujeme impeachment“, povedal Mills.

Zdroj: strana.ua

Pripomínajú...

Republikáni Bidenovi pripomenuli aj to, ako sa vyhrážal zastavením pomoci Ukrajine, ak Petro Porošenko neodvolá generálneho prokurátora Viktora Šokina, ktorý vyšetroval prípad Burisma, kde pracoval jeho syn Hunter.

Zastavili dodávky

Šéf Pentagonu Lloyd Austin potvrdil prestávku v dodávkach munície do Izraela. "Od začiatku sme dali jasne najavo, že Izrael by nemal začať veľký útok na Rafah bez toho, aby zvážil a ochránil civilistov v tomto bojovom priestore. Keď sme zhodnotili situáciu, pozastavili sme jednu zásielku ťažkej munície"  povedal šéf Pentagonu. Meškanie dodávok potvrdzuje aj izraelská armáda. Hlavný vojenský hovorca Daniel Hagari povedal, že problém sa rieši „za zatvorenými dverami“, uvádzajú noviny The Times of Israel.

Generálny tajomník NATO: Vojaci NATO nepôjdu na Ukrajinu
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg povedal, že NATO nepošle svojich vojakov na Ukrajinu, ale bude naďalej poskytovať pomoc. Vojakov nepošlú "NATO nemá v úmysle byť priamo zapojené do konfliktu... Prezident Vladimír Putin neveril, že... Čítať ďalej
09 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.