Čaputová dostala ďalšie vyznamenanie... Od Zelenského (FOTO)
10 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v piatok počas rozlúčkovej návštevy Ukrajiny stretla v Kyjeve s tamojším prezidentom Volodymyrom Zelenským. Poďakovala mu za vzájomné priateľstvo a spoluprácu. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Po schôdzke si Čaputová prebrala z rúk Zelenského najvyššie ukrajinské štátne vyznamenanie Rad Jaroslava Múdreho 1. stupňa. Ukrajinskému prezidentovi zase udelila slovenské štátne vyznamenanie Rad Bieleho dvojkríža 1. triedy.

Čaputová pripomenula, že za uplynulých päť rokov v prezidentskom úrade navštívila Kyjev štyrikrát. Súčasnú cestu podľa svojich slov považuje za možnosť rozlúčiť sa s prezidentom Zelenským.

"Naše prezidentské mandáty i politické príbehy sa začali približne v rovnakej dobe. Za ten čas sme mali možnosť sa zblížiť, veľa sa rozprávať a vzájomne sa počúvať. Zo vzťahu oficiálneho sa stal priateľský a ja som za to vďačná," uviedla prezidentka.

Zelenského vníma ako lídra krajiny, ktorá bráni svoju budúcnosť a právo o nej samostatne rozhodovať. Ukrajinský prezident podľa nej zase bráni "princípy a pravidlá, ktoré zaručili európskemu kontinentu desaťročia mieru a ktoré dnes Ruská federácia v jeho krajine tak flagrantne pošliapava".

Foto: FB/Z. Čaputová

Slovenská prezidentka si predtým položením kytice červených ruží k pamätníku Anjeli víťazstva uctila pamiatku 118 obetí bojov pri obci Moščun, ktoré sa odohrali v prvých dňoch ruskej invázie.

"Prišla som do krajiny, v ktorej je vojna, ťažká situácia a obrovské ľudské utrpenie. Moja rozlúčková návšteva je aj príležitosťou sprostredkovať toto posolstvo k nám domov. Zároveň som rada, že sem môžem priniesť dobré správy zo Slovenska, ktoré sa týkajú pomoci Ukrajine," uviedla Čaputová.

Z Británie tak drsne, ako ešte nikdy: VŠETKO SI SE*IEME KVÔLI JEDNEJ SKORUMPOVANEJ UKRAJINE!
Čo sme od februára 2022 naučili Putina? Len to, že sme banda totálne zas*atých vtipkárov a klaunov! Takto hodnotí súčasný stav vojny na Ukrajine niekdajší poradca britského premiéra Johnsona Dominic Cummings. Západ si podľa neho všetko po*erie... Čítať ďalej
10 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik