SLOVÁKOM A DEZOLÉ VSTUP ZAKÁZANÝ: Škandál Černochej a Naďa graduje už aj v Česku!
08 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

„Nie je to totiž nič iné, než bola diskriminácia v Tretej ríši na základe príslušnosti k národu. Napríklad Židom vstup zakázaný,“ napísal predseda slovenskej strany Zdravý rozum Ján Baránek. Jedná sa o škandalózne foto českej ministerky obrany Jany Černochovej a slovenského exministra obrany Jaroslava Nade s krčmovou ceduľkou "Slovákom a dezolé vstup zakázaný". V krajine pod Tatrami už bolo podané trestné oznámenie kvôli podozreniu zo spáchania trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia a iných. To isté sa chystá v Česku! Informujú o tom české Parlamentní Listy.

„Boli sme vzorom kultúrneho a civilizovaného rozdelenia spoločného štátu, pričom vzájomné vzťahy občanov zostali dlhodobo na nevídane dobrej úrovni. To, čo urobila česká ministerka obrany, však tento stav vážne narúša a dokonca legitimizuje a iniciuje nacifikáciu postojov časti českej verejnosti voči občanom Slovenska,“ napísal v otvorenom liste Ján Baránek, predseda strany Zdravý rozum. A o čo vlastne ide?

Pripití exhibicionisti

„Slovákom a dezolé vstup zakázaný.“ Pred ceduľkou s takýmto nápisom sa nechali odfotiť bývalý slovenský minister obrany Jaroslav Naď a súčasná česká ministerka rovnakého rezortu Jana Černochová. Stalo sa v krčme Dno pytle na pražských Vinohradoch, ktorú spoluvlastní kontroverzný ódeesák Dušan Makovský.

Na dehonestujúcu fotografiu upozornila priamo v českej Poslaneckej snemovni poslankyňa ANO Berenika Peštová s tým, že ide o trestný čin podnecovania nenávisti voči národu. Černochová zareagovala aj tak, že tú ceduľku držal slovenský občan po tom, čo dve hodiny v tej reštaurácii sedel. Z jej reakcie možno usudzovať, že boli možno obaja dosť pripití, a že sa chce po zverejnení nepatričnej fotografie od Naďa, svojho súčasného poradcu na obrane, v tom do istej miery dištancovať.

 

Prvú porciu informácií o škandáloch servírovali Parlamentné Listy.sk nedávno v článku: Je mi z toho na zvracanie. Politický analytik Baránek a iní o fotke slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou. Ale celá vec má pokračovanie. Na Slovensku sa kvôli tomu na hlavy oboch aktérov „fotografickej exhibície“ zrútila lavína kritiky a pohŕdania. Zvlášť pri vedomí, že Naď je kandidátom strany Demokrati do eurovolieb, sa objavili rady, nech sa svojimi prejavmi nenávisti voči Slovákom kandiduje do Európskeho parlamentu za Českú republiku.

Ozveny Tretej ríše

Baránek, ktorý ako jeden z prvých okomentoval správanie "nevhodne exhibujúceho páru" na Slovensku, neskôr napísal otvorený list ministrovi zahraničia svojej krajiny Jurajovi Blanárovi, aby prijal príslušné opatrenia a možno si kvôli tomu predvolal veľvyslanca Českej republiky na vysvetlenie.

V ňom okrem iného píše: „V prvom rade chcem upozorniť na fakt, že text na obrázku ‚Slovákom a dezolé vstup zakázaný' v súvislosti s konkretizovaním národnosti je nacistický. Nie je to totiž nič iné, než bola diskriminácia v Tretej ríši na základe príslušnosti k národu. Napríklad Židom vstup zakázaný. Je absolútne škandalózne, že toto svojou prítomnosťou na fotografii legitimizuje česká ministerka obrany… Nie je prípustné, aby v dvadsiatom prvom storočí v strednej Európe člen vlády krajiny Európskej únie participoval na niečom podobnom. Z histórie viem, čoho sú také zákazy prejavom.“

Ku koncu listu Baránek napísal: „Samotná účasť ministerky obrany Českej republiky na ‚prezentácii' nenávistného prejavu voči občanom Slovenska s prvkami nacizmu evokuje aj podozrenie, že zhoršovanie slovensko-českých vzťahov je zámerné, snáď až riadené, keď sme boli svedkami toho, ako vládne politické elity EÚ a aj samotnej ČR s nevôľou prijali výsledky parlamentných a prezidentských volieb na Slovensku.“

Apartheid a hanobenie

Strana Zdravý rozum ohľadom škandálu podala aktuálne trestné oznámenie na Jaroslava Naďa, narodeného roku 1981 v Nitre, kvôli podozreniu z porušenia niekoľkých paragrafov trestného zákona. Ide o hanobenie národa, rasy a presvedčenia. Ďalej o podnecovaní k národnej, rasovej a etnickej nenávisti a apartheidu a diskriminácii skupiny osôb. V oznámení, pod ktorým sú podpísaní Baránek a advokát Erik Schmidt, je ešte spomenuté: "Podobné trestné oznámenie podáme v najbližších dňoch na českú ministerku obrany Janu Černochovú a majiteľa pražskej prevádzky Dno pytle."

Ostatne, Naď a Černochová majú s prihliadnutím na komentáre pod článkami a videami na sociálnych sieťach už teraz kvôli fotografii pri časti českej a slovenskej spoločnosti z hanby kabát. Ohľadne možného súdneho postihu v Česku sú však na mieste pochybnosti. Keď pri prezidentských voľbách prirovnala Černochová podporovateľov hnutia ANO k otrokom, mandátový a imunitný výbor Poslaneckej snemovne sťažnosť zmietol zo stola. A mnohé môže napovedať aj rozhodnutie Ústavného súdu v prípade, keď nechcel jeden hoteliér z Ostravy v roku 2019 ubytovať Rusov bez odsúdenia anexie Krymu. Súd vtedy okrem iného konštatoval, že slobodné podnikanie nie je len cestou k zisku, ale aj priestorom na sebarealizáciu.

Uhrík naložil Naďovi: SLOVÁKOM STE NADÁVALI DO OPÍC A DEZOLÁTOV, TAK KTO VÁM PLATÍ KAMPAŇ? (VIDEO)
Čo hovoríte na odutého exministra vojny Naďa na bilbordoch? Vraj ide bojovať so zlom. To by mal bojovať sám so sebou! Otázka však je, kto im kampaň za 100-tisíc eur platí? Predseda hnutia Republika a líder kandidátky tohto hnutia do eurovolieb... Čítať ďalej
08 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik