Šimečkovci opäť BIJÚ NA POPLACH! Čo im vadí tentokrát?
06 | 05 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Vláda sa vraj chystá znefunkčniť enviropolíciu. Dôsledkom bude beztrestné ničenie životného prostredia. Na tlačovej konferencii na to poukázal europoslanec Martin Hojsík a poslankyňa Tamara Stohlová (obaja PS). Hojsík preto vyzval premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a príslušných ministrov, aby sa zaručili, že pri reorganizácii polície zachovajú enviropolíciu minimálne so súčasnými právomocami a personálnym a technickým vybavením.

Enviropolicajti sa podľa Progresívcov rozplynú

Väčšina enviropolicajtov sa môže podľa informácií Progresívneho Slovenska vrátiť späť do krajov a okresov. "Tam sa síce budú formálne venovať týmto témam, ale v skutočnosti hrozí, že tak ako v minulosti, budú riešiť množstvo iných problémov," povedal Hojsík. Dôležitosť riešenia envirokriminality podľa neho aktuálne stúpa.

"Hrozí, že ak niekto nelegálne uloží toxický odpad na vašom pozemku, vyrúbe chránený les či zničí zdroj vody, nebude to mať kto vyšetriť. A takíto zločinci budú naďalej veselo ničiť životné prostredie, ktoré patrí nám všetkým," skonštatoval Hojsík.

Enviropolícia je podľa europoslanca priamo napojená na plán obnovy a hrozí tak, že Slovensko bude musieť vracať peniaze. Pripomenul, že nová európska smernica o environmentálnych zločinoch kladie na enviropolíciu ďalšie úlohy. "Vláda tak robí jeden nezmyselný krok za druhým, ohrozuje nielen prírodu, ale aj už investované peniaze," podotkol Hojsík.

Znefunkčnenie enviropolície môže podľa Stohlovej zničiť akýkoľvek preventívny charakter trestov za environmentálnu trestnú činnosť. Poukázala na to, že minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) nedávno vyzdvihoval efektivitu enviropolície.

ŠKANDALÓZNE ODHALENIE: Je Šimečka AGENT CUDZÍCH MOCNOSTÍ? (VIDEO)
Neuveríte, na čo Blaha narazil! Kandidát vo voľbách do Európskeho parlamentu a podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD) neskrýva prekvapenie – objavil dôkaz toho, že mladý študent Michal Šimečka „písal podvratné manuály na majdany a štátne... Čítať ďalej
06 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Hovorca Prezídia Policajného zboru fámy vyvracia

"Dlhodobo avizovanej reorganizácii Policajného zboru predchádzala podrobná hĺbková analýza a spolupráca so sekciou európskych programov ministerstva vnútra, Národnou implementačnou a koordinačnou autoritou úradu vlády a Európskou komisiou, keďže tieto procesy sú naviazané aj na plán obnovy. K reorganizácii pristupujeme veľmi citlivo," reagoval pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka. Tvrdí, že čerpanie prostriedkov z plánu obnovy nebude ohrozené.

Cieľom celkovej reorganizácie Policajného zboru je podľa hovorcu účelné a efektívne rozloženie ľudských zdrojov aj materiálno-technického vybavenia. Dôjde k posilneniu vyšetrovania a operatívy najmä na krajských a okresných riaditeľstvách, ktoré sú dlhodobo preťažené, priblížil.

"Bežných občanov sa reorganizácia nedotkne, práve, naopak, riešením dlhodobého problému s nedostatočným personálnym obsadením krajských a regionálnych útvarov, s ktorými dochádzajú občania najčastejšie do kontaktu, očakávame zvýšenie ich bezpečnosti, čo je pre PZ prioritou," poznamenal Slivka. Doplnil, že plánovaná organizačná zmena neznižuje počet policajtov a v žiadnom prípade nedôjde k rušeniu pracovných miest.

"Organizačné zmeny sa týkajú výlučne zefektívnenia výkonu služby v rámci stabilizácie polície," povedal hovorca. Tá sa bude podľa neho aj potom naďalej venovať všetkým druhom trestnej činnosti. Prezidiálne útvary sa budú zaoberať len tou najzávažnejšou kriminalitou.

Podpredseda SNS k Lipšicovi: Je na vracanie, ako liberálne média skresľujú situáciu!
V súčasnosti sa veľmi intenzívne hovorí o návrhu na nových členov Súdnej rady SR. Rozruch vyvolal hlavne návrh Slovenskej národnej strany (SNS), ktorá za člena navrhuje bývalého ministra spravodlivosti, emeritného predsedu Najvyššieho súdu SR a... Čítať ďalej
06 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik