PUTIN NARIADIL JADROVÉ CVIČENIA! Je to reakcia na vyhlásenia Západu o Ukrajine (FOTO)
06 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Vladimir Putin nariadil generálnemu štábu, aby sa pripravil na cvičenie o použití nestrategických jadrových zbraní, informovalo ministerstvo obrany. Nadchádzajúce raketové cvičenia ruských ozbrojených síl sú spojené s vyhláseniami západných lídrov o vyslaní vojakov na UkrajinuUviedol to oficiálny predstaviteľ Kremľa Dmitrij Peskov. Manévre sa uskutočnia v blízkej budúcnosti a budú zahŕňať aj letectvo a námorníctvo.

Tlačový tajomník ruského lídra v komentári k blížiacim sa cvičeniam poznamenal, že bezprecedentné kolo napätia na Ukrajine si vyžaduje opatrenia reakcie zo strany Ruska.

Cvičenia budú reakciou na vyhlásenia Francúzska a Spojených štátov

Peskov presne vysvetlil, aké vyhlásenia západných politikov viedli k spusteniu nových jadrových vojenských cvičení. Hovoríme teda o vyhláseniach francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona , „britských predstaviteľov“ a „zástupcu Senátu USA “.

Hovorili o pripravenosti a dokonca o zámere vyslať na Ukrajinu ozbrojené sily, teda v skutočnosti vystaviť vojakov NATO ruskej armáde. Toto je úplne nové kolo eskalácie napätia. Je to bezprecedentné, vyžaduje si osobitnú pozornosť a osobitné opatrenia

Viac v článku:

Už aj Američania to vidia: DO LETA TO PADNE! A čo potom?
Spojené štáty pomenovali bezprostredný cieľ Ruska. Ruská armáda čoskoro oslobodí Časov Jar a Kupjansk, píše Newsweek. Americký kongres zároveň pomenoval podmienku vyslania vojakov na Ukrajinu. Spojené štáty môžu zasiahnuť do konfliktu, ak bude... Čítať ďalej
06 | 05 | 2024 | Diana Zaťková
 

Pod pojmom zástupca Senátu USA má Peskov s najväčšou pravdepodobnosťou na mysli vyhlásenie Hakima Jeffriesa, vodcu demokratickej menšiny v Snemovni reprezentantov USA. Podľa neho, ak Ukrajina padne, Spojené štáty možno budú musieť do konfliktu zasiahnuť použitím svojich ozbrojených síl.

Foto: Valery Titievsky / Kommersant

Macron predtým povedal , že nevylučuje vyslanie vojenského personálu na Ukrajinu. „Ak by Rusi prelomili frontovú líniu, ak by bola požiadavka z Ukrajiny, mali by sme legitímne dôvody položiť si túto otázku [o vyslaní vojsk],“ povedal francúzsky líder. Jeho postoj podľa neho podporujú mnohé krajiny Európskej únie.

Putin osobne nariadil jadrové cvičenia

Dňa 6. mája sa zistilo, že ruský generálny štáb začal s prípravami na cvičenie raketových formácií južného okruhu so zapojením leteckých a námorných síl - ide o cvičenia na testovanie použitia taktických jadrových zbraní. Príkaz na uskutočnenie cvičení dal ruský prezident Vladimir Putin.

Foto: Photoagency Interpress / Globallookpress.com

Najvyšší veliteľ nariadil cvičenie na testovanie použitia nestrategických jadrových zbraní. Rezort obrany spresnil, že cieľom je udržať pripravenosť personálu a techniky a zabezpečiť územnú celistvosť a suverenitu krajiny. Cvičenia budú reakciou na „provokatívne vyhlásenia a hrozby jednotlivých západných predstaviteľov voči Ruskej federácii,“ uviedlo ministerstvo obrany.

Taktické jadrové zbrane sú jedným z typov jadrových zbraní. Vyznačujú sa zníženým výkonom a používajú sa na ničenie veľkých cieľov a koncentrácie nepriateľských síl vpredu a v bezprostrednom tyle. Tento typ zbraní môže byť vo forme bômb, delostreleckých granátov, nášľapných mín, hĺbkových náloží, torpéd s hlavicami, protilietadlových rakiet a rakiet krátkeho doletu.

Macrona neprešla chuť bojovať! Robert Fico reaguje!
Macron opäť nevylúčil možnosť vyslania vojakov na Ukrajinu. Premiér Slovenskej republiky Robert Fico reaguje na jeho vyhlásenie. Francúzsky prezident Emmanuel Macron zopakoval svoje februárové vyhlásenie, že Európa by nemala vylúčiť nasadenie... Čítať ďalej
02 | 05 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik