Podpredseda SNS k Lipšicovi: Je na vracanie, ako liberálne média skresľujú situáciu!
06 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

V súčasnosti sa veľmi intenzívne hovorí o návrhu na nových členov Súdnej rady SR. Rozruch vyvolal hlavne návrh Slovenskej národnej strany (SNS), ktorá za člena navrhuje bývalého ministra spravodlivosti, emeritného predsedu Najvyššieho súdu SR a trestného sudcu Štefana Harabina. Podpredseda SNS Zdenko Čambal v statuse na Facebooku porovnáva prácu Štefana Harabina a bývalého špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

Kým Daniel Lipšic sa za roky v politike vyznamenal množstvom nelichotivých počinov, je médiami vyzdvihovaný. Štefan Harabin, ktorý podľa Čambala neraz upratoval neporiadok práve po Lipšicovi je médiami spochybňovaný. Pritom práve v Harabinov prospech hovorí niekoľko ďalších skutočností, ktoré Čambal pripomína.

Záhorie spravodlivosť nepotrebovalo?

„Nikdy nezabudnem ako v roku 2004 Daniel Lipšic, vtedy v pozícii ministra, presadzoval zrušenie súdov v Skalici, Malackách, Piešťanoch a v Novom Meste nad Váhom. Zrejme sa pozrel na mapu a myslel si, že Záhorie nepotrebuje spravodlivosť a ak po nej bude túžiť, občania môžu cestovať autobusom do Bratislavy,“pripomína Čambal situáciu spred 20-tich rokov.

„Ten istý Daniel Lipšic, ktorý dostal podmienku na tri roky za usmrtenie človeka na prechode pre chodcov. Rovnako sporná je bezpečnostná previerka pre úroveň prísne tajné, o ktorú pre Daniela Lipšica požiadal v čase výkonu svojej politickej funkcie Boris Kollár. V tejto súvislosti podal podnet na NBÚ premiér Robert Fico,“ pripomína Čambal nelichotivé skutočnosti o Danielovi Lipšicovi.

Stane sa Štefan Harabin členom Súdnej rady SR? Vieme odpovede!
Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti Štefan Harabin by sa nemal stať členom Súdnej rady SR. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike sa na tom zhodli poslanci parlamentu Richard Glück (Smer-SD), Lucia Plaváková (PS) a... Čítať ďalej
05 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ale Harabina spochybňujú

„Je skutočne na vracanie, ako liberálne média skresľujú situáciu v súdnictve. Najnovšie spochybňujú kompetentnosť pána Štefana Harabina, navrhnutého zo strany SNS za člena Súdnej rady SR. Spochybňujú právnika, bývalého sudcu, predsedu Najvyššieho súdu SR, podpredsedu vlády SR a bývalého ministra spravodlivosti. Neraz upratoval bordel práve po Danielovi Lipšicovi,“ píše ďalej Čambal.

Nespochybnený Harabin

„Zrušenie Špeciálnej prokuratúry bolo súčasťou zmien Trestného zákona. Po Vláde SR si túto zmenu osvojila aj NR SR. Prezidentka napadla zmeny na Ústavnom súde SR. Ten však zrušenie Špeciálnej prokuratúry nespochybnil. Existuje vyššia kompetencia? V prezidentských voľbách v roku 2019 skončil kandidát Štefan Harabin na 3. mieste zo 14,35 %. V roku 2024 skončil na 3. mieste pričom získal 264 579 hlasov. Akú dôveru má Lipšic a liberáli, ktorí ho podporujú,“ uzatvára Čambal.

Žilinka ostro redaktorovi denníka SME: ETIKA NOVINÁRA MU NIČ NEHOVORÍ!
Učebnicový príklad konfabulácie novinára! Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka v príspevku na sociálnej sieti reaguje na článok denníka SME o tom, ako údajne uniká pred otázkami médií. Niektorí redaktori mainstreamových médií si po predčasných... Čítať ďalej
06 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik